Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Обсуждения событий в Украине (БФ)

🔴 21:26 Повітряна тривога в Харків.обл.
  • 🔴 21:26 Повітряна тривога в Харків.обл.
Прикарпатские сучары...

Військовий прокурор України вважає, що першопричиною іловайської трагедії став батальйон "Прикарпаття"

5-й батальйон територіальної оборони "Прикарпаття" скоїв злочин, бо став першопричиною серії подій, які спричинили трагедію під Іловайськом
Про це на брифінгу в Укрінформі заявив головний військовий прокурор - заступник генпрокурора України Анатолій Матіос, передає Еспресо.TV.

"Вони (батальйон "Прикарпаття. - Ред.) вчинили злочин, бо стали першопричиною масового ефекту доміно у зоні Іловайська ", - сказав Матіос, додавши, що вони стояли під Амвросієвкою.

Головний військовий прокурор зазначив, що батальйон "Прикарпаття" з 326 військовослужбовців прибув до місця несення служби у травні.

"Служили-служили і зробили те, що зробили, - залишили місце несення служби, оголили фланг і поїхали через всю Україну зі штатною зброєю на шкільних автобусах", - нагадав Матіос.

Він зауважив, що 5-й батальйон територіальної оборони тричі не виконав наказ командування. Зокрема, констатував Матіос, після першого обстрілу, до якого бійці батальйону не були готові, бо не сподівалися, що по них стрілятимуть з Росії за 40 км, "просто знялися й пішли". Ординарець командувача сектору наздогнав їх і дав письмовий наказ зупинитися або почати виконувати хоча б комендантські функції на цій межі. Однак бійці пішли далі. Так само їх зупиняли і віддавали наказ у Дніпропетровську, однак бійці батальйону його теж не виконали, зазначив він.

"Сідаємо на гелікоптер - командувач Сухопутних військ, я, мій перший заступник - летимо у Кіровоград, Знам'янку. Посадили в полі вертоліт, ідемо до них. Вони перекрили дорогу - мені соромно це говорити, квантунська армія: дехто п'яний, босі, озброєні до зубів, з бойовим комплектом гранат на поясі, направили РПГ на вертоліт, і старший лейтенант Прочук, якому ми оголосили підозру, віддав команду стріляти", - розповів головний військовий прокурор.

За словами Матіоса, командувач Сухопутних військ наказав тоді батальйону "Прикарпаття" прибути до найближчої військової частини, здати зброю, пройти медичне обстеження, помитися, переодягнутися, отримати квитки на потяг і централізовано відбути додому. Однак вони й тут вчинили по-своєму і поїхали додому колоною з шкільних автобусів з вибитими шибками, 17 "Уралів" і семи "віджатих" автомобілів без номерних знаків або із знаками Донецької області, зазначив головний військовий прокурор.

"Можливо, я занадто емоційно говорю. Але органи місцевого самоврядування Івано-Франківської області роблять з них героїв. Я не хочу сказати, що там всі є дезертирами, завжди є поводир і завжди є ті, хто йде за поводирем", - зауважив він.

Матіос констатував, що батальйон мав "великі проблеми" ще під час формування івано-франківським військовим комісаром. Обурення військового прокурора, зокрема, викликав той факт, що для транспортування бійців батальйону військовий комісар використав шкільні автобуси. Окрім того, на переконання Матіоса, при визначенні командира батальйону івано-франківський військовий комісар повинен був "встигнути зрозуміти, що ця людина любить алкоголь" і не може командувати такою кількістю людей.

Нагадаємо, що напередодні тимчасова слідча комісія Верховної Ради щодо розслідування подій в Іловайську вирішила засідати без журналістів.

Можно подумать кого-то радует. Хотя он сколько радости когда казнят всяких престуников — убийц, маньяков разных, тиранов. Никто не радуется? Ещё как радуются.
Так люди всю историю радуются смертям. Не в общем, а смерти общественно опасных организмов.

убить готова, радоваться смерти - не могу. Эбанутое йа)

:контракт:

А, то есть, отжатие крыма, российские снайперы на Майдане и войска в донбассе - это просто провокации, и надо было сделать вид, что ничего не происходит?

Ну и где ты там увидела, что я поддерживаю политику Хуйла в отношении Украины? Может еще раз перечитаешь мой пост.
И я еикогда не скрывал, что его политика для росиии скорее выгодна, чем нет, но что она полезна Украине - не писал. У росиии есть свои цели.

потому что.
Ок. Хочешь поговорить? Говори. А я не могу и не хочу. Говорить о том, что тот, кто вчера говорил" я от тебя без ума" сейчас стал убийцей, что то чудо, которое я везла на такси пьяного в хлам и укладывала спать - убивает, что мой одноклассник вывез семью из Донбасса и не разговаривает со мной, что человек, которого я люблю НИКОГДА НЕ ВЕРНЕТСЯ В ЭТУ СТРАНУ . Что моя семья может оказаться разорванной на три страны. Ты хочешь об этом говрить?! Я - нет.

якщо той кого любиш виявиться зомбі, то полюби того, хто буде людиною

Говорить о том, что тот, кто вчера говорил" я от тебя без ума" сейчас стал убийцей, что то чудо, которое я везла на такси пьяного в хлам и укладывала спать - убивает
Блять, Валкар таки впал в колорадство окончательно? Пиздец...

человек, которого я люблю НИКОГДА НЕ ВЕРНЕТСЯ В ЭТУ СТРАНУ .
Та хуй с ним.
Колорады и вата - моральные уроды. Не вернётся? Радуйся. Одним ватником меньше.
Когда Дэн в 2010-ом проголосовал за овоща, я вычеркнула его из жизни, думала - окончательно, и настроена была на - окончательно. Так сложилось, что пришлось простить. Но если бы впал в колорадство сейчас - не простила бы, он бы для меня умер. А мы таки 10 лет дружим, с разными вариациями.

Мнение - это у себя дома, с женой.
А когда в стране война, то как-то не по-людски открыто становиться на сторону врага.

Так нет войны. Есть АТО. Вот как объявят войну, тогда и поговорим.

Служба безпеки України
1 мин. · отредактировано ·
Радник голови СБУ Маркіян Лубківський: "В інтернет-середовищі та серед громадськості розгорнулася широка дискусія про те, чи працює син уже скандально відомого Павла Малиша в Службі безпеки України?! Вирішив перевірити і подумав: це ж на якій високій посаді в СБУ "сину Малиша" треба працювати, щоб перешкоджати слідству, впливати на його розгляд чи навіть фальсифікувати? Так от: серед усіх Малишів, які працюють в СБУ (а їх виявилось чимало - тридцять вісім загалом), жодного Павловича!:)) Є жінки з прізвищем Малиш (але це вже як з бородатого анекдоту про доньку).
Підсумовуючи хочу сказати, що син Павла Малиша у нас не працює і СБУ не має жодного стосунку до так званої справи Малиша".

Прикарпатские сучары...
Ну да. Ату их! Они во всём виноваты!!

Гелетей, Муженко и прочие тут вообще не причём!

Интересен мааленький момент- почему Семёнченко, Парасюк, Билецкий несколько иначе излагают эту историю?

Назад
Зверху Знизу