Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: This feature may not be available in some browsers.
Лицо коррупции: художники сделали портрет Порошенко с оберток конфет Roshen
![]()
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
****о подрихтуй дефективный. Рэпнет скоро.
Порошенко мав найменше повноважень з усіх Президентів, а зробив найбільше (навіть у Ющенка був рік за Конституцією 1996 року, не порівнюючи навіть з тими повноваженнями, що мав Кравчук, Кучма і Янукович). У Порошенко весь термін були тільки повноваження передбачені змінами 2004 року — значно обмеженіші. В чистому вигляді це — зовнішня політика і оборона. Обидві попадають в топ досягнень у дослідженнях політики за останні 5 років.
Зараз в нас є достатньо сильні Збройні Сили, досвід яких вже переймають інші країни, а в світі Україна здобула суб'єктність, якої не мала століттями.
Звісно Президент як глава держави має ту чи іншу міру впливу на інші сфери. В деяких сферах, як гуманітарна політика, навіть без прямих повноважень, йому вдалося зробити те, що видавалося просто нездійснимим в сьогоднішніх умовах. В деяких сферах міг зробити більше.
Власне, про "міг зробити більше". На цьому аргументі часто будується конструктивна критика Порошенка: ось тут пролежує, там не того призначив, таке-то ігнорує і т.д. І ця критика є слушною. З другого боку виникає питання як ми міряємо в цій критиці — складаємо список проблем і ставимо плюс/мінус чи беремо до уваги супутню реальність і зважуємо чи справді так легко це здійснити як сказати.
Чотири роки після Революції гідності я працювала серед людей, які рухають децентралізацію в Україні. Корисний внесок в цю справу я таки зробила, але вдалося мені набагато менше, з того, що хотіла, що планувала. Чому? — частина проблем у мені, частина поза моїм котролем.
Що ви скажете — Ви можете з впевненстю сказати, що у своїй діяльності за останні 5 років досягли більшого ККД, ніж Порошенко досяг у своїй?
Той хто зараз діє, особливо на громадсько-політичному полі в Україні, знає в які сильні обмеження доводиться впиратися. Одна з ключових проблем — кадрова. Ми критикуємо Порошенка чи не найбльше за кадрові рішення. Луценко — дуже обгрунтований предмет критики. Я теж вважаю, що це було погане рішення, але при тому не можу ручатися, що ми б отримали кращого Генпрокурора в разі альтернативного сценарію розвитку подій. Холодницього обирали за конкурсом і всім миром (це буквально — міжнародна спільнота там відіграла немалу участь). І що? — якесь потороччя, а не Антикорупційний прокурор.
І це ми говоримо про топ-посади в державі. А якщо подивитися в цілому на публічну службу з непривабливими зарплатами, то там проблем не перелічити. Навіть на міністерські посади немає звідки брати кадри, в т.ч. через те, що немає системи підготовки кадрів.
В 2014 році група відомих в Україні правників започаткувала школу публічної адміністрації — дуже важлива для державотворення справа, не менш важлива за ті, якими займається Порошенко. За п'ять років результати так собі — ця школа наразі досить далеко від того рівня освіти, який можна здобути в аналогічних закладах країн Заходу. І на це теж є об'єктивні причини: неможливо скочити вище голови, уникнути помилок, і т.д. Але при цьому одна із засновниць цієї ініціативи зараз є чи не найзатятішим критиком Порошенка. Жодним чином не намагаюся закинути камінь в чийсь город. Тільки хочу сказати, що критикувати за те, що чогось Порошенко не зробив є досить легко і тому цього повно. Та це не означає автоматично, що автор критики міг би зробити це краще.
Я не бачу ні в кого з інших кандидатів навіть близько такого поєднання проукраїнськості та рівня ефективності як є у Порошенка.
Почитайте або перечитайте Франка "Що таке поступ". Не треба шукати панацеї за принципом давайте попробуємо ще цього непопробуваного кандидата, може це якраз воно.
Не воно. Немає панацеї. Тільки важка послідовна праця. Довго. Всім разом. По крихіточці. А ми зараз небезпечно близькі до того, щоб обірвати поступ, який почався з 2014 року.
Я зараз у США в кількарічній декретно-навчально-творчій перерві від справ в Україні. У мене немає особистого інтересу агітувати за Порошенка, окрім того, що мені хочеться, щоб було куди повернутися, щоб продовжився рух по висхідній, щоб можна було й далі говорити про Україну з гордістю, а не ніяковіючи щось пояснювати як це так ми знову втратили шанс.
Natalka Shaposhnikova, відповідаючи на Твій коментар, повертатися я збираюся. В Україні жінка буває випадає зі справ на шість років у декрет. Можна до мене десь приблизно так і відноситись, "списувати" не треба. При тому припускаю, що будучи навіть переважно закордоном, я роблю для громадської справи в Україні більше, ніж середньостатистичний громадянин, який живе тут постійно. Але допис не про те.
Ну и кто в то время был у власти?
Это к своему соотечественнику в Якутии обращайся.С навоза надо было.![]()
Назовите период времени,когда Порошенко не был у власти...Ну и кто в то время был у власти?
И какую же должность во власти занимал Порошенко в 2004 году?Назовите период времени,когда Порошенко не был у власти...
А кто дал согласие на эти дебаты?Никто не знает почему Порошенко не стал участвовать в дебатах кандидатов в президенты Украины?
"Я пришла на дебаты, а дебаты некого". Тимошенко покинула прямой телеэфир из-за неявки Зеленского и ПорошенкоТуда никто не собирался приходить.
Назовите период времени,когда Порошенко не был у власти...
В 2000—2004 годах заместитель Председателя Совета Национального Банка Украины.И какую же должность во власти занимал Порошенко в 2004 году?
И кому подчиняется Нацбанк Украины?В 2000—2004 годах заместитель Председателя Совета Национального Банка Украины.