Виходить ******* можна тому що забороняти можна лише коли є механізм дозволу, а його по факту не має?
До речі, це цікаве питання. Що недавно Конституційний суд дав тлумачення, стосовно коли ******* можна. "Я тут трішки перекручую, але все ж":
Так ось на думку суду (я вважаю це серйозний прогрес) громадянин України (якщо не громадянин, то неможна) може ******* для самозахисту лише у себе в дома ( я так розумію, що при таких обставинах неможна казати про перевищення необхідної самооборони). Виходить, що чим більше дім, тим більше прав.

Але намагання диференціювати вартість життя жертви та злочинця за допомогою прив'язки до місця події, та юридичних прав на це місце створює купу колізій:
Виходить, що якщо ти не вдома, то твоє життя вже не варто того щоб його захищати шляхом вбивства, а життя злочинця автоматом росте у ціні. Також не зовсім зрозуміло, що робити коли житло орендоване, чи громадянин не є його власником, а лише там проживає, чи якщо його намагається ***** співвласник. Як тоді керуватися цим тлумаченням. Я не юрист, нехай вони розбираються, але ці костилі доволі цікаві намагання викрутитися. Головне, що рух у вірному напрямку.
А так взагалі, багато законів кажуть коли та за ких обставин не тільки можна, але і є обов'язок відкривати вогонь на ураження. Погано що деякі з цих правил не стосуються пересічних громадян, тому що наприклад і поліція і прості люди стикаються з одним і тіма ж злочинцями, але діяти повинні по різному. І тут ми підходимо ще до одного цікавого законопроекту, котрий повинен чітко тлумачити таке поняття к громадський арешт.