Тут могла бути ваша реклама
  • Автор теми Автор теми Воffка
  • Дата створення Дата створення
"Я лучше вылечу в лобовое, как орёл, чем буду пристегнут, как собака" :D
"В мене є знайомий кума брата свата, який в ДТП вижив тільки тому, що вилетів із машини, а був би пристебнутий, то точно здох би". (с)

подобається приймати покарання :)
769222361_37529028090077248_1079623669374423343_n.webp

А що в цьому поганого?
Якщо індивід досить тупий, щоби не розуміти користь пасків, то доводиться його привчати такими способами.
У меня нет желания кого-то чему-то учить и тем более заставлять что-то делать, особенно в тех случаях когда на меня это никак напрямую не влияет. Пусть каждый делает как хочет, учится на своих ошибках и несет за это ответственность.
А ты похоже к другим людям как к животным относишься-они все тупые, дрессировать их надо, один я правильный и весь в белом.

А ты похоже к другим людям как к животным относишься-они все тупые, дрессировать их надо, один я правильный и весь в белом.
Я тільки не зрозумів, до чого тут я.
Це ж не я вигадав контролювати водіїв таким чином. :D

У меня нет желания кого-то чему-то учить и тем более заставлять что-то делать, особенно в тех случаях когда на меня это никак напрямую не влияет. Пусть каждый делает как хочет, учится на своих ошибках и несет за это ответственность.
Он просто по себе судит :D

Кожен може попасти в аварію. Чи провтикав, чи рванув зі світлофора на жовтий (як Дронов свого часу), а в іншому авто непристебнутий пасажир отримав важкі травми. Ти відправився на нари сидіти з туберкульозниками. Тобто "не влияет"?
Друге це відношення до держави. Можна говорити "мы люди простые, вне политики, мы их не трогамем, они нас". Можна сказати "держава це ми, закони ми приймаємо в наших інтересах, то для всіх нас краще, якщо всі будуть їх дотримуватись". Якщо продовжити твою думку що непристебнутий ремінь тебе не торкається, то питання "а п'яний гоншик 120 км/г на пішохідном переході, де твої діти ходять в школу" тебе торкається? Якщо да, до де межа - тут торкається, тут ні.

Цікаве відео на цю тему. Про мотошоломи, але ідея та ж саме
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

П.С. Я пристібаюсь, та двічі особисто перевірив, що паски реально працюють. Але вважаю, що пристібатись чи ні - особиста справа кожного

Можна сказати "держава це ми, закони ми приймаємо в наших інтересах, то для всіх нас краще, якщо всі будуть їх дотримуватись". Якщо продовжити твою думку що непристебнутий ремінь тебе не торкається, то питання "а п'яний гоншик 120 км/г на пішохідном переході, де твої діти ходять в школу" тебе торкається? Якщо да, до де межа - тут торкається, тут ні.
Це зветься узагальнення, реальність дещо складніша. Я так розумію, що про баланс суспільних та особистих інтересів тобі ще ШІ не розповів.
Бо мені треба одне, пенсіонеру Васі друге, а поліціянту Петі третє. Про корпоративні інтереси та їхнє лобі я взагалі мовчу.
Люди делегують державі частину своїх прав і свобод, щоб держава гарантувала їм інші права і свободи, але дуже часто держава починає влазити всюди — або якісь чорти кричать голосніше,
і чують тільки їх. Повістка та грінвошинг тому шикарний приклад.

Цирк із пищанням пасків безпеки — це десь із тієї серії: треба щось зробити й відзвітувати, можливо, це навіть врятує комусь розумово відсталому життя.

Останнє редагування:
Цирк із пищанням пасків безпеки — це десь із тієї серії: треба щось зробити й відзвітувати, можливо, це навіть врятує комусь розумово відсталому життя.
так само казали при блокуванні вк.
абсолютна більшість не буде юзати впн-и або відкодовувати піщалки і це працює на масштабі, при тому що собівартість майже нульова. так само як і прикручені кришечки працюють не дивлячись на відсоток довбойобів які їх відривають принципово

так само казали при блокуванні вк.
абсолютна більшість не буде юзати впн-и або відкодовувати піщалки і це працює на масштабі, при тому що собівартість майже нульова. так само як і прикручені кришечки працюють не дивлячись на відсоток довбойобів які їх відривають принципово
  1. ВК — це зовсім інше: ним користувалася дуже велика кількість людей, і сенс блокування був не в «дешевизні», а в тому, що за ним стояла реальна загроза.
  2. Прикручені кришечки працюють тільки в голові екоактивістів. Левова доля пластикового забруднення — це країни Азії; ЄС цією вознею виграв соті долі відсотка в кращому разі. І головне: собівартість тут не нульова — це мільйони людей, які щодня по кілька секунд воюють із кришечкою, це перероблені прес-форми й загальне роздратування. Ти платиш реальну ціну за символічний нуль результату.
Тепер щодо «майже нульової собівартості». Завтра запровадять обмеження територій, куди тобі можна заїхати, і годин, коли тобі можна користуватися своєю машиною. Собівартість теж практично нульова — бо дебілів багато й їздять вони куди не треба. За твоїм критерієм — дешево і більшість стерпить — це теж треба підтримати. Ти теж будеш за? Бо якщо єдина умова обмеження — це «дешево й народ проковтне»,
то можна впарити практично будь яку хрінь.

Останнє редагування:
Це зветься узагальнення, реальність дещо складніша. Я так розумію, що про баланс суспільних та особистих інтересів тобі ще ШІ не розповів.
Бо мені треба одне, пенсіонеру Васі друге, а поліціянту Петі третє. Про корпоративні інтереси та їхнє лобі я взагалі мовчу.
Люди делегують державі частину своїх прав і свобод, щоб держава гарантувала їм інші права і свободи, але дуже часто держава починає влазити всюди — або якісь чорти кричать голосніше,
і чують тільки їх. Повістка та грінвошинг тому шикарний приклад.

Сприймайте суспільство, державу не як якогось чиновника, якому нічого робити, а як организм, колективний розум. Іноді його інтереси на 100% збігаються з інтересамі ідівідуума, іноді не на 100%.
В данному разі ледачій ідівідуум не хоче витрачати час, щоб пристебнутись, але держава діє в його інтересах, бо не хоче втрачати гвинтик, на який вона втиратила чимало ресурсів.

Сприймайте суспільство, державу не як якогось чиновника, якому нічого робити, а як организм, колективний розум. Іноді його інтереси на 100% збігаються з інтересамі ідівідуума, іноді не на 100%.
В данному разі ледачій ідівідуум не хоче витрачати час, щоб пристебнутись, але держава діє в його інтересах, бо не хоче втрачати гвинтик, на який вона втиратила чимало ресурсів.
Завтра колективний розум вирішить, що індівідууму треба їздити на роботу в певний період і в магазин, а інше зась.

Завтра колективний розум вирішить, що індівідууму треба їздити на роботу в певний період і в магазин, а інше зась.
В історії були й гірші приклади, але в сучасному західному суспільстві інтереси індівідууму максимально наближені до інтересу держави.
Чи ви вважаєте, що паски безпеки це вигадка, щоб зробити людям незручності?

В історії були й гірші приклади, але в сучасному західному суспільстві інтереси індівідууму максимально наближені до інтересу держави.
Чи ви вважаєте, що паски безпеки це вигадка, щоб зробити людям незручності?
Я вважаю, що держава не повинна займатися популізмом і вигаданими обмеженнями. Є паски і є правила: порушив — плати.
А пищалка — це вже не про безпеку, а про патерналізм: держава лізе примушувати мене до того, що стосується тільки мене й нікому не шкодить.
І це тільки початок. За тим самим критерієм — дешево, для загального блага, і більшість стерпить — далі підуть обмеження на пересування, як у просторі, так і в часі.
І що сука характерно, більшість буде тільки за: це ж заради суспільного блага, та й усього на пів шишечки.

1. ВК — це зовсім інше: ним користувалася дуже велика кількість людей, і сенс блокування був не в «дешевизні», а в тому, що за ним стояла реальна загроза.
  2. Прикручені кришечки працюють тільки в голові екоактивістів. Левова доля пластикового забруднення — це країни Азії; ЄС цією вознею виграв соті долі відсотка в кращому разі. І головне: собівартість тут не нульова — це мільйони людей, які щодня по кілька секунд воюють із кришечкою, це перероблені прес-форми й загальне роздратування. Ти платиш реальну ціну за символічний нуль результату.
1. вк - це не не інше, це буквально то саме по масштабу, і відповідно на таких масштабах ціна дії на одиницю впливу прямує до нуля.
Щодо "реальної" загрози, то глянь статистику по кількісті жертв в дтп. В проекції даних користання пасами безпеки в Україні і недотримання правил взагалі, якщо навіть 30% з тих довбойобів замучаються з піщалкою то це збереже тисячі людей на рік і ще десятки тисяч збереже від інвалідності.

2. за ці паруроків пластикові кришечки по містах, пляжах та лісах по європі тупо зникли. Залишились металеві кришечки від скляних пляшок та недопалки. Це реальна картина.
Пресформи і так перероблюють щорічно щоб видати споживачу "а тепер в новій, більш сучасній пляшці" тож похуй.

Але я тебе почув - "еко" повесточка і всі кругом довбойоби :D

Тепер щодо «майже нульової собівартості». Завтра запровадять обмеження територій, куди тобі можна заїхати, і годин, коли тобі можна користуватися своєю машиною. Собівартість теж практично нульова — бо дебілів багато й їздять вони куди не треба. За твоїм критерієм — дешево і більшість стерпить — це теж треба підтримати. Ти теж будеш за? Бо якщо єдина умова обмеження — це «дешево й народ проковтне»,
то можна впарити практично будь яку хрінь.
ти мабуть пропустив обмеження на вʼїзд в центри міст в залежності від останньої цифри номера )) а також на обмеження транзиту через міста (прямо зараз в багатьох містах європи можна отримати штраф за зʼїзд з автобана нерезидентам).. про зони з низьким рівнем викидів по всій європі і обмеження швидкості для захисту повітря (IG-L) я вже і казати не буду..

Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу