Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Обновки

• Автор теми Автор теми Воffка
  • Дата створення Дата створення
Для інфо.
Це вже третє перевидання з тієї самої матриці.

Платівка штампується матрицею.
Кожен пресс зношує матрицю.
Саме тому перше видання саме якісне та цінне. Кожне послідуюче має гіршу якість звуку. Бо матриця вже зношена.

У аудіофілів різниця в вартості між первопресом та перевиданнями може доходити до тисяч відсотків.

А что из проигрывателей посоветуешь?

Всегда мечтал о виниле, но как-то руки не доходили разобраться и купить.

я просто оставлю это здесь

ec11669f2fd97e2869.webp

Чем оно лучше газоблока?

Прочность, скорость кладки, не требует утепления, можно сделать стены более тонкими за счет высокой энергоэффективности (экономия на фундаменте)

аргументы нужно искать у строителей, а не *****болов с ХФ

Не все так просто. На месте строителей я бы руками и ногами отталкивал бы этот материал.
Суди сам:
вот ты пригласил строителей строить дом как делают все умные и красивые: обычно это 300 мм газобетон + 100 мм базальтовая вата.
Строитель возьмет деньги за кладку стен и за утепление фасада.
А тут - хопа- брать можно только за кладку стен.
***** я себя буду обкрадывать? -подумает строитель-и со своей колокольни будет прав.

Тут наверное это выбор прогрессивного айтишника, бизнесмена -конечного потребителя, который сравнит стоимость работ в комплексе и ощутит выгоду.
Тупо в лоб считать нельзя.
Но мне этот материал не особо нравится, ибо я поклонник газобетона и свято верю что на сегодня лучше него ничего не придумали.

А что из проигрывателей посоветуешь?

Всегда мечтал о виниле, но как-то руки не доходили разобраться и купить.

Рік тому я собі зібрав такий комплект:
- програвач
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
з заводським картріджем
- фонокоректор
(з повним апгрейдом конденсаторів на WIMA, Nichicon - це вкрай важливо)
- підсилювач Naim NAP250 (клон з апгрейдом та переведений на справжнє подвійне моно на двох 300 ватних торах)
- акустика JBL 4410A

Оце +- одного рівня компоненти.

Стосовно програвача.
Важливо розуміти що "вініл" це:
- програвач
- картрідж
- правильне налаштування
- фонокорректор

Вініл - це перш за все механіка. Тому геометрія, навантаження голови та вібрація тут самий негативний фактор. Простою мовою - кількість резонансів та їх сила - тут це важливіше за бітрейт у мп3 :)

Програвач.
- Бажано з дерев'яним (МДФ) столом + додатково обробити вібропоглиначем все всередині.
- Бажано пасіковий привод.
- Бажано відсутність будь якої електроніки окрім електромотора.

Картрідж.
Його вплив на звук навіть більший ніж сам програвач. Проте немає сенсу ставити круту головку на гівно стіл. Тут адекватна якість починається з 40-50$ і до нескінченності. Dual\Ortofon\Sure - варті уваги серед недорогих.

Налаштування.
- Мало хто повірить, проте секунди кута та соті грама навантаження голки здатні змінити звук від "в мене так само музичний центр грає" до "мать вашу, та це просто космос". На алі є спеціальні інструменти для налаштування програвача самому дома без реєстрації та смс.

Чому я обрав цей програвач?
Тому що це сучасний програвач майже ідентичний тому що випускався в 70х роках. А якісний HiFi жив саме у 70-80 роки.Тому що він красивий. Він повний механічний автомат. Жодної електроніки. Легко модернизувати. Гарний прямий тонарм що дозволяє переналаштовуватись на інший картрідж (сучасні бюджетники так не можуть).
І головне - ціна. Можна взяти в прекрасному стані БВ програвач за 100-200$.

На ОЛХ повно вінтажа гарного. Проте там треба "курити" інтернет щоб оцінити вартий уваги чи ні.

Не варто брати у пластиковому або металевому корпусах.
Не варто брати "новодєл" з ЮСБ портами.
Не варто брати моделі що не дозволяють змінити головку.
Не варто брати з тангенціальним тонармом.
Не варто брати комбайни з вбудованим фонокоректором.

Фонокорректор.
Вбудовані в підсилювачі\програвач - зазвичай не варті уваги та будуть слабким місцем системи.
Краще всього лампові, проте там складно обрати та треба періодично обслуговувати.
Транзісторні\ОУ\мікросхемні. Напевно на сьогодні краще за все на оперційних підсилювачах. В багатьох моделях вони навіть на з'ємних платформах що дозволяє підібрати ОУ на свій смак та бюджет.
"Самопали" від наших радіоаматорів на лампах та ОУ будуть краще звучати за брендові.

Я б радив починати з БВ техніки з Європи.
Там бюджет програвач\голова\корректор для гарного початку буде $100-200\50\100-200

Пара красенів з ОЛХ за дорого :

Платівки:
-

-

- ebay.com часто дешевше та швидше для імпортного

Є навіть в такому крутому кольорі:)
c473bc8c689758444db7fc.webp

о, хруя принесло... пропала тема :рл:

Рік тому я собі зібрав такий комплект:
- програвач
з заводським картріджем
- фонокоректор
(з повним апгрейдом конденсаторів на WIMA, Nichicon - це вкрай важливо)
- підсилювач Naim NAP250 (клон з апгрейдом та переведений на справжнє подвійне моно на двох 300 ватних торах)
- акустика JBL 4410A

Оце +- одного рівня компоненти.

Стосовно програвача.
Важливо розуміти що "вініл" це:
- програвач
- картрідж
- правильне налаштування
- фонокорректор

Вініл - це перш за все механіка. Тому геометрія, навантаження голови та вібрація тут самий негативний фактор. Простою мовою - кількість резонансів та їх сила - тут це важливіше за бітрейт у мп3 :)

Програвач.
- Бажано з дерев'яним (МДФ) столом + додатково обробити вібропоглиначем все всередині.
- Бажано пасіковий привод.
- Бажано відсутність будь якої електроніки окрім електромотора.

Картрідж.
Його вплив на звук навіть більший ніж сам програвач. Проте немає сенсу ставити круту головку на гівно стіл. Тут адекватна якість починається з 40-50$ і до нескінченності. Dual\Ortofon\Sure - варті уваги серед недорогих.

Налаштування.
- Мало хто повірить, проте секунди кута та соті грама навантаження голки здатні змінити звук від "в мене так само музичний центр грає" до "мать вашу, та це просто космос". На алі є спеціальні інструменти для налаштування програвача самому дома без реєстрації та смс.

Чому я обрав цей програвач?
Тому що це сучасний програвач майже ідентичний тому що випускався в 70х роках. А якісний HiFi жив саме у 70-80 роки.Тому що він красивий. Він повний механічний автомат. Жодної електроніки. Легко модернизувати. Гарний прямий тонарм що дозволяє переналаштовуватись на інший картрідж (сучасні бюджетники так не можуть).
І головне - ціна. Можна взяти в прекрасному стані БВ програвач за 100-200$.

На ОЛХ повно вінтажа гарного. Проте там треба "курити" інтернет щоб оцінити вартий уваги чи ні.

Не варто брати у пластиковому або металевому корпусах.
Не варто брати "новодєл" з ЮСБ портами.
Не варто брати моделі що не дозволяють змінити головку.
Не варто брати з тангенціальним тонармом.
Не варто брати комбайни з вбудованим фонокоректором.

Фонокорректор.
Вбудовані в підсилювачі\програвач - зазвичай не варті уваги та будуть слабким місцем системи.
Краще всього лампові, проте там складно обрати та треба періодично обслуговувати.
Транзісторні\ОУ\мікросхемні. Напевно на сьогодні краще за все на оперційних підсилювачах. В багатьох моделях вони навіть на з'ємних платформах що дозволяє підібрати ОУ на свій смак та бюджет.
"Самопали" від наших радіоаматорів на лампах та ОУ будуть краще звучати за брендові.

Там бюджет програвач\голова\корректор для гарного початку буде $100-200\50\100-200

Пара красенів з ОЛХ за дорого :

Платівки:
-

-

- ebay.com часто дешевше та швидше для імпортного

Є навіть в такому крутому кольорі:)
c473bc8c689758444db7fc.webp

а ездишь ты на телеге запряженной волами?

А из нового начального уровня что лучше из таких вариантов?
Audio Technica LP60
Audio Technica LP120
Sony PS-LX310

В них теперь зачем-то ставят USB и блютуз, вряд ли оно там сильно нужно.

а по итогу сраное мп3 через активные колонки за 100 баксов звучит лучше того винила :ги:

ты музыку слушаешь, а оно "тынц-бум-шкряп" и еще ******ами за винил хватается, ****** его туда сюда типа "виу-виу".. сельские телки от этого мокреют на 146% быстрее :іржач:

Спасибо за инфу:пиво:

Как-то все сложно оказалось, наверное, поэтому я до сих пор и не купил его:)

Велкам.

З вінілом є два шляхи:
- для краси та антуражу
- треба розбиратись

В наш час переваги вінілу виключно у фетіші.
Переваги в якості звуку настають в топовому HiFi тільки.

Проте це дуже приємна річь. Самі платівки, їх покупка та розпаковка, величезні красиві конверти - це ніби отримуєш подарунок на Різдво :)

attachment.webp

attachment.webp

bbg3gb.webp

attachment.webp

attachment.webp

кстати,
а шо там у вас с ценами в столовках?
ну так шоб эйрпланом прилететь и потом не покупать макароны в гатрономе и не варить их в номере в чайнике

что такое, в коммандировку напрягают лететь? :ги:

Назад
Зверху Знизу