Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Обновки

• Автор теми Автор теми Воffка
  • Дата створення Дата створення
Бо в Польщі все _ще_ гірше, якщо послухати біженців ;)
А медицина в Польщі це взагалі окрема тема для насмішок українців.
А зачем кого то слушать если ты отвечаешь мне на мой реальный отзыв по Германии. Так и напиши что там в Германии не знаю и спорить не буду, а ты мне простынь отписал, нахуа?

А зачем кого то слушать если ты отвечаешь мне на мой реальный отзыв по Германии. Так и напиши что там в Германии не знаю и спорить не буду, а ты мне простынь отписал, нахуа?
я взагалі спілкувався з TorcK. Ти сам вліз, а тепер питаєш "нахуа" я тобі відповів? Може краще до чатгпт подойобуєшся?
Я відразу написав буквально "Я хз шо там в Німеччині, але я не думаю, шо вони там дурні і не мають нормального сервіса, закладів, чистоти та погано живуть."

А 3к це типу проблема заробляти? це навіть для Польщі не супер гроші. Кожен собі може порахувати.
Ось
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
і
знайшов трохи по темі архітекторів..
Архітектор: 34к на першому сайті, 37-64 на другому (50к середня).
Гуглимо tax calculator germany ->

Ставимо 50к на рік, це 4.167 на місяць брутто і відповідно 2.693 нето.

Я прочитав, що ти у Познані. Так от, тут тобі не Польща, ціни зовсім інші. І на 2600 ти з голоду не помреш, але й сильно не погуляєш.

Завжди можна в іншу перейти. А куди переходити в Україні? Наприклад хто в Харкові хоч щось заробляє? Ароф може, і то, тому шо з чечельницьким все на себе замкнули і пиляють бюджетні кошти.
Я не експерт в архітектурній галузі, але перше що приходить в голову - будівництво котеджних містечок. Знайомі будували таке під Харковом, там доволі цікаві проекти, десь 7-8 варіантів будинків було. Все це розробляла команда архітекторів. Ну а так той же Саржин Яр дуже цікавий в архітектурному плані.

Ой друже.. Ти не уявляєш як сильно ти помиляєшся щодо медецини в Німеччині. Якщо ти Гєпа та тебе приватним літаком везуть в Шаріте - то усе буде ок. Або якщо маєш дорогу приватну страховку. Але пересічний німець не може собі це дозволити, у більшості страховка державна. Там черги на 2-3 місяці (с) до лікаря, лікування усього парацетомолом та цементні пломби в передні зуби.

агресія на дорогах
road rage це психологія людини, вона є всюди. В Німеччині за це штрафують, але я бачив розборки у себе в селі між водіями (морди не били, але все як у нас). Також коли в таксі їхав таксист з водієм вантаживки обмінювались доволі однозначними жестами.

В Німеччині воно також є, але працює не у фізичному плані, а у законодавчому. Якщо буде якась сутичка з місцевими та вони дізнаються що ти не розбираєшся в місцевих законах - тобі *****. Вже стикався влітку, усе розрулили, але було дуже неприємно. У нас би в такий ситуації просто послали б друг друга нафіг та й розішлись.

не мають нормального сервіса
Не мають. Я детально писав як тачку чинив в 3-х місцевих сто і в решті решт пофіксив вже у Львові. І так всюди. Навіть придбати prepaid сімку це квест на 3 години, а відкрити рахунок в німецькому ****огу монобанка у мене не вийшло взагалі (я перепробував абсолютно всі що є)

Що Харків що Київ брудні не знаю куди далі, нам би щось про бруд писати.
Харків та навіть Київ стерильні у порівнянні з Гамбургом чи Ґановером. В наших містах в центрі не валяється така кількість сміття на вулицях, немає такої кількості бомжів та не пропонують ****** перехожим.

А порівнювати сервіс оверпрайсд закладів Харкова (15 євро/особа) з нижньою ціновою категорією Німеччини (15-20 євро/особа) теж не надто адекватно. Звісно в нижньому сегменті сервіс буде незрівнянно гіршим ніж в кращіх закладах Харкова.
З чого ти взяв, що я порівнюю німецькі заклади нижнього цінового диапазону з топовими українськими? Дешеві німецькі заклади відповідають нишім їдальням, але ніяк не кафе та ресторанам.

І ще один момент: у Польщі смачно. Навіть в їдальнях на заправках. Щодо польських закладів у мене немає зауважень. Але Польща не Німеччина. Якщо що, то найгірша їжа з країн ЄС в Чехії.

"який сенс дауншифтитись в грошах?"
Саме так. Немає ніякого.

та погано живуть.
Ну для мене показник те, що всі місцеві здають пляшки та роблять усе що тільки можна самостійно (зробити ремонт, вивізти великогабаритне сміття, щось побудувати на ділянці, пофіксити сантехніку і т.д.). Он один лисий ***** успішний айтишник - мігрант самостійно міняє пасок ГРМ на древньому пежо, тому що грошей не вистачає відігнати на сто йому це по приколу, як Анархісту таксувати.

ціни зовсім інші. І на 2600 ти з голоду не помреш, але й сильно не погуляєш.
так хіба це мало на старті?
скільки у нас архітектор заробляє на старті і чи вистачить на "з голоду не помреш, але й сильно не погуляєш"?
ну і з калькуляторами там теж цікаво, бо нетто може бути сильно "від" і "до" в залежності від податкових класів і ще купи параметрів..

Все це розробляла команда архітекторів. Ну а так той же Саржин Яр дуже цікавий в архітектурному плані.
дуже сподіваюсь що хоч 50 архітекторів на двохмільйонний Харків заробляють свої 2-3к..
Ой друже.. Ти не уявляєш як сильно ти помиляєшся щодо медецини в Німеччині. Якщо ти Гєпа та тебе приватним літаком везуть в Шаріте - то усе буде ок. Або якщо маєш дорогу приватну страховку. Але пересічний німець не може собі це дозволити, у більшості страховка державна. Там черги на 2-3 місяці (с) до лікаря, лікування усього парацетомолом та цементні пломби в передні зуби.
Ну приклад Гепи як раз показовий, бо як не було можливості виїхати, так і довели до стану що відправка вже не допомогла..
Але тут завдання із зірочкою як пояснити погану німецьку медицину і 17 років різниці в середній тривалості життя в порівнянні з гарною українською?

У нас би в такий ситуації просто послали б друг друга нафіг та й розішлись.
Ну да. Когось послали, комусь по морді дали. Когось "навчили". Ну мрія просто. Порівняння кількість смертей на дорогах наводити в якості аргумента? Чи можна в Харкові якось купити безпеку на дорозі? Наприклад своїй дитині на пішпереході в школу чи решті членам сімʼї?
Не мають. Я детально писав як тачку чинив в 3-х місцевих сто і в решті решт пофіксив вже у Львові. І так всюди. Навіть придбати prepaid сімку це квест на 3 години, а відкрити рахунок в німецькому ****огу монобанка у мене не вийшло взагалі (я перепробував абсолютно всі що є)
Чому ж тоді вся європа їде в Німеччину купляти б.у. тачки, а не в Україну за Львівськими? Ну тобто так, я розумію за ціни і все таке. Але це мабуть таки не проблема сервіса, а проблема іншого стилю життя.
Ну я хз, друзі _під_ Штутгартом без проблем мають сімки, рахунки.. Дитина ходить в школу. Транспорт ходить.
Харків та навіть Київ стерильні у порівнянні з Гамбургом чи Ґановером. В наших містах в центрі не валяється така кількість сміття на вулицях, немає такої кількості бомжів та не пропонують ****** перехожим.
А автівку теж кожного дня взимку треба мити? У мене тут (не в Німеччині) білі кросівки досі білі, і мені не треба для того жити в межах 4 вулиць в центрі Харкова щоб не ходити по грязюці 8 місяців на рік ))
Ну для мене показник те, що всі місцеві здають пляшки та роблять усе що тільки можна самостійно (зробити ремонт, вивізти великогабаритне сміття, щось побудувати на ділянці, пофіксити сантехніку і т.д.). Он один лисий ***** успішний айтишник - мігрант самостійно міняє пасок ГРМ на древньому пежо, тому що грошей не вистачає відігнати на сто йому це по приколу, як Анархісту таксувати.
Так а в чому проблема? В тому що нема рабів готових за мілкий прайс працювати пританцьовуючі навколо того хто дістане 50 євро? Це в Харкові нормально за 200-400 гривень годину лазити у мене під машиною, заробляти якісь смішні гроші все життя.. (ну, це я рахую скільки я заплатив на салтівці в гаражах за обслуговування олива з фільтрами + розклин задніх супортів зі зняттям)

це не погано і не гарно, це не плюси і не мінуси. це просто інший світ і інше життя. його треба зрозуміти. а далі вже для себе вирішувати.

Останнє редагування:
Але тут завдання із зірочкою як пояснити погану німецьку медицину і 17 років різниці в середній тривалості життя в порівнянні з гарною українською?
Есть очень простой ответ. Большинство из известных мне случаев среди тех кто умер не дожив до 50, это синька (реже *******) и/или пренебрежение элементарной техникой безопасности. Из серии-бухал каждый день с 20 лет, а в 40 развалилась печень, утонул по пьяни, рыбачил на льду в конце марта, привалило плитой на стройке итд. Медицина и ее качество к этим случаям имеет весьма отдаленное отношение, скорее общая социальная обстановка и похуизм в отношении собственной жизни.
По моим личным наблюдениям-западная медицина несомненно на голову превосходит украинскую когда речь идёт о каких-то сложных, редких и требующих уникального лечения заболеваниях. Всякие терапии от раков, сердечные операции, трансплантации итд. Но в массовом, повседневном сегменте она ничего сверхъестественного по сравнению с украинской (как минимум довоенной) предложить не может.

Но в массовом, повседневном сегменте она ничего сверхъестественного по сравнению с украинской (как минимум довоенной) предложить не может.
Лише те, що тут при нежиті не виписують антибіотики, а антибіотики не у вільному продажі - вже на голову краще української медицини.

непонятно и обідно (с)

Шо-то все от "обновок" перешли в обсуждение достоинств и недостатков эмиграции ;)
А я вам покажу (с) в Черновцах недели 3 назад свет вырубали 2-4 раза в сутки по 2-4 часа. Ну я психанул и купил это. В "Розетке".

Переглянути вкладення 13224670

Вещьч! Но свет со времени покупки не выключали ни единого раза ;)
ЗЫ Несмотря на все, я очень надеюсь на то, что эта покупка так и останется "бессмысленной и беспощадной" и не пригодится. И хрен с ними теми деньгами.

Но свет со времени покупки не выключали ни единого раза ;)
Классика .
Как грится , если заблудился в лесу и никого вокруг , кричать бесполезно . Нужно выбрать куст поукромнее и сесть ***** - тут же кто-то мимо идти будет .

Классика .
Как грится , если заблудился в лесу и никого вокруг , кричать бесполезно . Нужно выбрать куст поукромнее и сесть ***** - тут же кто-то мимо идти будет .
Ага. Успокаиваю себя тем, что "теперь я могу ехать на природу имея при себе 220 вольт". Правда теперь пытаюсь сообразить, а нахуя мне собственно иметь 220 вольт на природе ;)

Ага. Успокаиваю себя тем, что "теперь я могу ехать на природу имея при себе 220 вольт". Правда теперь пытаюсь сообразить, а нахуя мне собственно иметь 220 вольт на природе ;)
Чайник, микроволновка, магнитофон "Весна" на крайняк! :D

По молодым годам по экспедициям носился . Установка была на базе краза . Искрическая . Генератор внутри весьма такой . Естественно 220 в кунге было .
Даже не знаю сколько народу сума сошло , видя меня с электрическим чайником в поле ...

Вапще не понимаю , шо без этого можно делать на природе .
100%, вот только что с женой говорил - как война закончится, поеду в Болгарию, и буду на пляж с 40" телевизором ходить. И пусть мне все завидуют ;)

Лише те, що тут при нежиті не виписують антибіотики, а антибіотики не у вільному продажі - вже на голову краще української медицини.
У нас також не у вільному доступі, ще літом заборонили.

Назад
Зверху Знизу