А 3к це типу проблема заробляти? це навіть для Польщі не супер гроші. Кожен собі може порахувати.
Ось
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
і
знайшов трохи по темі архітекторів..
Архітектор: 34к на першому сайті, 37-64 на другому (50к середня).
Гуглимо tax calculator germany ->
Ставимо 50к на рік, це 4.167 на місяць брутто і відповідно 2.693 нето.
Я прочитав, що ти у Познані. Так от, тут тобі не Польща, ціни зовсім інші. І на 2600 ти з голоду не помреш, але й сильно не погуляєш.
Завжди можна в іншу перейти. А куди переходити в Україні? Наприклад хто в Харкові хоч щось заробляє? Ароф може, і то, тому шо з чечельницьким все на себе замкнули і пиляють бюджетні кошти.
Я не експерт в архітектурній галузі, але перше що приходить в голову - будівництво котеджних містечок. Знайомі будували таке під Харковом, там доволі цікаві проекти, десь 7-8 варіантів будинків було. Все це розробляла команда архітекторів. Ну а так той же Саржин Яр дуже цікавий в архітектурному плані.
Ой друже.. Ти не уявляєш як сильно ти помиляєшся щодо медецини в Німеччині. Якщо ти Гєпа та тебе приватним літаком везуть в Шаріте - то усе буде ок. Або якщо маєш дорогу приватну страховку. Але пересічний німець не може собі це дозволити, у більшості страховка державна. Там черги на 2-3 місяці (с) до лікаря, лікування усього парацетомолом та цементні пломби в передні зуби.
road rage це психологія людини, вона є всюди. В Німеччині за це штрафують, але я бачив розборки у себе в селі між водіями (морди не били, але все як у нас). Також коли в таксі їхав таксист з водієм вантаживки обмінювались доволі однозначними жестами.
В Німеччині воно також є, але працює не у фізичному плані, а у законодавчому. Якщо буде якась сутичка з місцевими та вони дізнаються що ти не розбираєшся в місцевих законах - тобі *****. Вже стикався влітку, усе розрулили, але було дуже неприємно. У нас би в такий ситуації просто послали б друг друга нафіг та й розішлись.
не мають нормального сервіса
Не мають. Я детально писав як тачку чинив в 3-х місцевих сто і в решті решт пофіксив вже у Львові. І так всюди. Навіть придбати prepaid сімку це квест на 3 години, а відкрити рахунок в німецькому ****огу монобанка у мене не вийшло взагалі (я перепробував абсолютно всі що є)
Що Харків що Київ брудні не знаю куди далі, нам би щось про бруд писати.
Харків та навіть Київ стерильні у порівнянні з Гамбургом чи Ґановером. В наших містах в центрі не валяється така кількість сміття на вулицях, немає такої кількості бомжів та не пропонують ****** перехожим.