Тут могла бути ваша реклама
  • Автор теми Автор теми Ирияша
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 205
Нужна помощь.

Нужен пример искового заявления о выезде ребенка за пределы Украины без нотариального разрешения отца, так как последний проживает в другом городе и никакого участия в жизни ребёнка не принимает.

До _______ районного суду м. ___________

Позивач: Особа_1,
Адреса: _______________
Тел.: ____________________

Відповідач: Особа_2,
Адреса: _______________
Тел.: ____________________

Треті особи:
Орган опіки та піклування, виконавчий
комітет __________ районної ради м. ___________,
Адреса: ________________________

__________ РВ ПМУ ГУМВС України в Полтавській
області в особі сектору громадянства імміграції та
реєстрації фізичних осіб,
Адреса: ___________________________

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про дозвіл на тимчасовий виїзд за кордон неповнолітньої дитини без згоди батька

Я, Особа_1, перебувала в зареєстрованому шлюбі з Особою_2 з «___»_________ р. по «___»_________ р. Шлюб розірвано на підставі рішення _______ районного суду м._________ від «___»_________ року.

Від шлюбу ми маємо неповнолітню доньку – Особу_3, «___»_________ року народження. За рішенням суду, місце проживання доньки, після розлучення, визначено разом зі мною. В даний час дитина проживає зі мною за адресою: __________________.

Я матеріально утримую та належним чином піклуюсь про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.

Навесні, на мою адресу надійшло запрошення до Республіки Італія від родини моєї бабусі – Особи_4, яка там проживає.

Моя бабуся – Особа_4 є громадянкою України, але постійно, з 2008 року проживає однією родиною з громадянином Італії – Особою_5 в м. Імола, Італійської Республіки.

Також в Республіці Італія проживає моя мама.

З огляду на цю обставину, я маю намір влітку 2009 року, разом з донькою, відвідати своїх рідних в Італії та відпочити. На мою думку така подорож матиме неабияке значення для духовного та фізичного розвитку моєї дитини, адже завдяки значній фінансовій допомозі, яку надають моя бабуся та мама, я матиму можливість оздоровити доньку в морській кліматичній зоні, яка є надзвичайно сприятливою для дітей такого віку.

Але не зважаючи на це, мій колишній чоловік – Особа_2, безпідставно не надає згоди на виїзд дитини за межі України.

При цьому жодних вагомих аргументів, які б пояснювали та обґрунтовували його відмову, він не нанаводить.

Вважаю, що така позиція мого колишнього чоловіка і батька неповнолітньої Особи_3, шкодить її інтересам та не сприяє її всебічному та гармонійному розвитку.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.1, ст.2, ст.4 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну» ст.З, ст.8, ст.ст.118-120, ст.367 ЦПК України, -

ПРОШУ:

1. Визнати відмову Особи_2, на тимчасовий виїзд за кордон неповнолітньої Особи_3, «___»_________ р.н. - безпідставною.
2 . Дозволити Особі_1, без згоди батька Особи_2, оформити документи для тимчасового виїзду неповнолітньої Особи_3, «___»_________ р.н., за межі України та на її в'їзд до Республіки Італія.
3. Допустити негайне виконання рішення суду в частині оформлення документів на тимчасовий виїзд за межі України.

Додатки

1. Квитанція про сплату судового збору
2. Квитанція про оплату витрат на ІТЗ судового розгляду.
3. Копія позовної заяви з додатками для відповідача та третіх осіб.
4. Копія свідоцтва про розірвання шлюбу.
5. Копія свідоцтва про народження Особи_3.
6. Копія запрошення з перекладом.
7. Копія довідки про склад сім'ї.
8. Копія довідки про сімейний стан.

Дата Підпис

Вот основания!!! Нужно лишь Ваше желание...

Сімейний кодекс України

"Стаття 164. Підстави позбавлення батьківських прав

1. Мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він:

1) не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров'я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування;

2) ухиляються від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини;

3) жорстоко поводяться з дитиною;

4) є хронічними алкоголіками або наркоманами;

5) вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва;

6) засуджені за вчинення умисного злочину щодо дитини.

2. Мати, батько можуть бути позбавлені батьківських прав з підстав, встановлених пунктами 2, 4 і 5 частини першої цієї статті, лише у разі досягнення ними повноліття.

3. Мати, батько можуть бути позбавлені батьківських прав щодо усіх своїх дітей або когось із них.

4. Якщо суд при розгляді справи про позбавлення батьківських прав виявить у діях батьків або одного з них ознаки злочину, він порушує кримінальну справу.

5. Рішення суду про позбавлення батьківських прав після набрання ним законної сили суд надсилає органу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем реєстрації народження дитини."

В теории- да. На практике- если не законченый алкаш и наркоман, то лишение родительских прав- проблема. В ситуации- как у меня- когда вторая сторона живёт в другом городе- опекунские советы начинают игру в футбол.

В теории- да. На практике- если не законченый алкаш и наркоман, то лишение родительских прав- проблема. В ситуации- как у меня- когда вторая сторона живёт в другом городе- опекунские советы начинают игру в футбол.

а сейчас высновок опекунский совет дает в рамках рассмотрения дела. так что обращаетесь сразу в суд. и вызываете опекунский третьей стороной.

Вам надо подсуетиться, если не хотите проблем с ним в перспективе. Варианты выхода из ситуации есть всенда.

В этом деле суета неуместна.

а сейчас высновок опекунский совет дает в рамках рассмотрения дела. так что обращаетесь сразу в суд. и вызываете опекунский третьей стороной.

Порядок лишения родительских прав в нашем государстве следующий: 1.Обращение в опекунский совет по месту жительства ребёнка.
2.Опекунский совет назначает заседание о рассмотрении заявления.
3.По решению первого заседания- вызывается вторая сторона - биологический папа.
4.Если не приходит-снова назначается заседание ( где-то через месяц). До 5 раз назначать могут без явки.
5. Если приходит- выслушиваются стороны, рассматриваются справки, которые предоставлены, назначается следующее, через месяцок-два,заслушиваются свидетели.
6. Выносится решение. Как правило, об испытательном сроке.
7. В случае, если сразу в суд- таже процедура+тоже самое в суде.

Также не забываем о возможности аппеляций.

Назад
Зверху Знизу