Evricon
E
Часто можно услышать разговоры о том, что не за кого голосовать, нет лидера за которым можно пойти, что Ющенко обманул надежды народа, что Яценюк-это не та личность, которая нас выручит и тому подобное. Предлагаю почитать здесь на эту тему.
- Часто закидають, що група «Першого грудня» це, вибачте, романтичні старички, які «занадто далекі від народу». Що взагалі ви відповідаєте людям, які в розпачі, емігрують з країни, мають брак віри в майбутнє України?
- Я знаю цей скепсис людей щодо ініціативи «Першого грудня», аналізував, на чому він ґрунтується. Що ми говоримо: людина сама повинна стати моральною і відчути власну відповідальність. Хіба це лягає на людські душі? Ні! Тому, що людина не вважає себе винною за те, що відбувається в державі. Винні вони, і далі йде перелік різних категорій. Тому наша група повинна їх знищити, з ними розправитись, а тоді вже я буду моральним, демократичним тощо. Це реакція патерналістської держави і народу, який звик до того, що щастя йому забезпечує хтось інший. Звичайно, іншої реакції поки і не може бути.
- Добре, але щоб зробити успішним проект «Україна» треба мати лідерів, які готові до великих справ і психологію максималізму? Чи не здається вам, що два втрачені шанси в 1991 і 2004 роках – це і була для України юність з її високими ідеалами, яка вже не повторна. А зараз ми, як держава, переживаємо кризу «середнього віку».
- Якщо говорити, чи вірю я в хорошого лідера? Ні. Тобто, я не хочу покладати на нього надії. Тому що повинно вирости все суспільство. Жоден дивовижно гарний лідер нічого не зробить, якщо цього не захочуть громадяни. Але є різні стани суспільства. Візьмемо Мартина Лютера Кінга – це модель того, що потрібно, аби змінити державу. Необхідна група людей, які скажуть, що ми будемо йти на все. Саме через таку жертву іде виховання людей. Скажімо, Мартин Лютер підняв духом темношкірих, а також відкрив перед білими провалля того антихристиянського ставлення до іншої людини. Таким чином, американське суспільство підросло, і йому вже не потрібно настільки жертовних людей. Майбутня українська система теж не буде триматися виключно на лідері. Не можна поєднати патерналістську модель держави і нормальний цивілізаційний розвиток. Лідер, який виховує, потрібен для патерналістської концепції, для демократичної – необхідно щось інше. Але, щоб перейти від одного до другого, при такий великій кризі, яка є сьогодні, зараз все ж таки лідер потрібен.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
Такое мнение здесь часто можно услышать, но ведь настоящий демократ должен терпеть ту власть против которой он голосовал на выборах, в случае, если его голос оказался в меньшинстве...Иначе демократии быть не может.Винні вони, і далі йде перелік різних категорій. Тому наша група повинна їх знищити, з ними розправитись, а тоді вже я буду моральним, демократичним тощо.

, там все сказано.
.