добрый день...
в тему об обмере квартиры...
я попросил прислать мне договор который сейчас оформляют будущие владельцы квартир д 5. там есть такие пункты...
1.1.3. Загальна площа Квартири підлягає уточненню
Сторонами відповідно до
акту визначення фактичної площі квартири, що складається
Сторонами перед підписанням
акту прийому-передачі квартири. У разі відхилення фактичної площі квартири від зазначеної в цьому договорі Сторони зобов’язані здійснити взаємні розрахунки відповідно до частини 3 цього договору.
3.7. У разі відхилення загальної площі приміщення (квартири, офісного, торгового приміщення, індивідуального місця на гаражній стоянці (у паркінгу)) за
даними Акту визначення фактичної площі в більшу сторону, Сторони зобов’язані укласти Додатковий договір до цього Договору та Сторона-2 повинна внести на рахунок Сторони-1 суму, яка дорівнює вартості додаткової площі, за ціною вказаною у Додатковому договорі до цього Договору.
3.8. У разі відхилення загальної площі приміщення (квартири, офісного, торгового приміщення, індивідуального місця на гаражній стоянці (у паркінгу)) за даними
Акту визначення фактичної площі в меншу сторону Сторони зобов’язані укласти Додатковий договір до цього Договору та
Сторона-1 зобов’язана повернути Стороні-2 суму, яка дорівнює вартості відсутньої площі, за ціною вказаною у Додатковому договорі до цього Договору.
Сторона-1 не зобов’язана повертати Стороні-2, вартість відсутньої площі, якщо зменшення загальної площі квартири відбулося внаслідок перепланування, здійсненого за замовленням Сторони-2
из договора явно следует, что обмеры делаются и составляется акт в присутствии обоих сторон.
правда когда я начал задвать уточняющие вопросы связанные с этим договорм мне отвечали обтекаемо и не всегда по теме... еше и нахамили.... после получения ответов появилось еще больше вопросов... к сожалению...
а уточняющие вопросы по договору появляются, если внимательно вчитываться...
если кому-то интересно, предлагаю обсудить процедуру подписания этого договора... лично мне не понравилось, что мне не дали квалифицированных ответов на мои вопросы...
я не думаю, что они пытаются явно обмануть, но лично я привык четко понимать за что придется платить, сколько это стоит, особенно при подписании документов... что бы не было сюрпризов о которых просто "тактично забыли проинформировать"....
уважаемые соседи, кто уже переоформил бумаги и заключил договор, подскажите пожалуйста, они там предлагают подписывать какие либо документы кроме основоного договора и договора по переоформлению ценных бумаг?
спасибо...