Новая Речь Посполитая

Ваше отношение к Балто-Черноморскому Союзу


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    223
Улыбайтесь, улыбайтесь, а белая рассам, меж тем, схлопывается прямо на очах.

А если учесть что подобная карта пиздеж, ибо подсчитать это технически невозможно, то вообще страшно за ваш моск становится. Что же касается соцсетей "Одноклассники" и других глобальных проектов, то:

«Яндекс» провел проиндексировал аккаунты российских пользователей в социальных сетях Facebook, LiveJournal, Twitter, "ВКонтакте", "Одноклассники" и оставил список самых популярных имен. Оказалось, самое распространенное в соцсетях мужское имя – Александр, а женское - Елена. В пятерку самых популярных имен также вошли Сергей, Дмитрий и Ольга...

Эти имена оказались самыми распространенными практически во всех регионах России, однако в некоторых национальных регионах свои лидеры: например, во Владикавказе самое популярное имя - Алан, в Грозном и Махачкале - Магомед, в Уфе и Казани - Руслан. Так же исследование выявило, что 30% пользователей указывают в своих аккаунтах производные от своего имени, а 2% пользователей сделали опечатку в своем имени или использовали вместо имени какие либо псевдонимы (например, блондинка, товарищ и другие). 90% российских пользователей предпочли написать свое имя кириллицей, а 10% - на латинице.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


То есть вы опять от зависти спиздемши. На настоящую карту и не пизди больше:

male_names.jpg


Переглянути вкладення 13383941
 
Останнє редагування:
Чи увійде Україна до нової Речі Посполитої


ac47d6f-300.jpg

Віктор Янукович і президент Польщі Броніслав Коморовський. Фото radiosvoboda.org

99 мільйонів населення, 1 254 тисячі квадратних кілометрів площі та понад 1 трильйон доларів ВВП.

Такими є сумарні показники Польщі, України, Білорусі, Литви та Латвії, чиї землі в період найбільшого територіального розквіту Речі Посполитої входили до її складу.

Така економічна потуга дозволила б впритул наблизитися до "Великої вісімки" - клубу найпотужніших держав світу.

Чи є сенс займатися такими гіпотетичними підрахунками, якщо Річ Посполита для сучасників - лише певний історичний досвід, причому далеко не найсвітліший для багатьох мешканців цих країн?

Ще п'ять-десять років тому така гра уяви, безумовно, не мала жодного сенсу.

Польща, Литва та Латвія вступали до Євросоюзу, втілюючи свою мрію про повернення в широку європейську сім'ю. Між цими трьома країнами знову зникли кордони, але уже не в межах Речі Посполитої, а Шенгену.

Україна декларувала готовність йти тим самим шляхом попри відверто проросійське налаштування значної частини громадян, а в Білорусі ситуація і надалі виглядала безнадійною для будь-яких інтеграційних процесів не в бік Росії.

Проте, починаючи з 2009 року, коли фінансова криза в ЄС загострила проблемні точки економічного, соціального та світоглядного характеру, а візії майбутнього перестали виключати розпад Євросоюзу, з'явилася можливість дискутувати щодо місця п'яти держав на карті Європи у перспективі кількох десятиліть.

Криза євроінтеграції

Хоча можливий розпад ЄС видається катастрофою для його членів, насправді для центральноєвропейського простору, а особливо Польщі, України та Прибалтики, такий розвиток подій відкриває неабиякі перспективи.

Однак реалізація цих перспектив можлива лише за умови створення "Східноєвропейського ЄС" - конфедерації суверенних народів, об'єднаних спільною традицією утвореної у середніх віках держави.

Для українців ще з 2008 року очевидно, що перспективи вступу в ЄС зі столицею у Брюсселі примарні передусім через позицію лідерів самої Європи.

Більше того, економічна політика Парижа та Берліна щодо східноєвропейських партнерів по Унії, особливо Латвії, Литви та Болгарії, слушно зазнає критики. Відтак, економічна інтеграція у європейський спільний простір вже не виглядає настільки очевидною перевагою.

У випадку України ідея євроінтеграції базується на двох основних підвалинах. По-перше, вона реалізує майже передсмертний заклик Миколи Хвильового "Геть від Москви! Дайош Європу!". По-друге - дозволяє захиститися від переважаючих сил вчорашнього окупанта, що не зрікся своїх імперських амбіцій.

c05a654-polish-lithuanian-commonwealth-1635.jpg

Річ Посполита, 1635 рік. Джерело - Вікіпедія

Іншими словами, українська євроінтеграція не передбачає засадничої інтеграції конкретно з Брюсселем. Якщо столицю Бельгії замінить Варшава чи Вільнюс, підвалин українського уявлення про євроінтеграцію це суттєво не зрушить. Адже саме Польща є найавторитетнішим провідником України у світ ЄС.

Крім того, умовний "Східноєвропейський ЄС" органічно вписується у відому теорію Балто-Чорноморського союзу. Вона була розроблена з українського боку у першій половині минулого століття і передбачала інтеграційні процеси у складі Литви, Білорусі та України. А це ніщо інше як відновлення Великого Князівства Литовського.

Фактор Білорусі

Ключовим для набуття реалістичних форм такого геополітичного задуму є білоруський фактор. У цій країні де йде запекла боротьба законсервованого архаїчного радянського світогляду та популярної серед молоді концепції ототожнення Великого Князівства Литовського з Білоруссю.

А відтак, її "альтернативним" прапором і гербом є червоно-білий стяг і герб "Погоня".

Втім, у 2010 році навіть Олександр Лукашенко шокував білоруських опозиціонерів, несподівано реанімувавши стару ідею Зенона Позняка про "Балто-Чорноморський союз" і доручив своїм аналітикам обмізкувати її.

"Білоруська група розвитку" виконала доручення і підготувала цікавий документ "Беларусь-2018: к региональному лидерству на основе суверенного развития страны". У ньому визнається необхідність створення зони економічної та політичної співпраці країн колишнього Великого князівства Литовського та Речі Посполитої.

Там, зокрема, сказано: "Балто-Черноморский коридор развития - это проект создания в Восточной и Центральной Европе зоны опережающего инфраструктурно-промышленного развития и самостоятельного субъекта мирового развития как способ долгосрочной военной, политической и социально-экономической стабилизации региона. Ликвидация "санитарного кордона" между Европой и Россией возможна на основе опережающего промышленного развития региона и наделения его ответственной мировой ролью".

8e4fa73-belarus-ukraina.jpg


Парадоксальність ситуації у тому, що в осмисленні перспектив Балто-Чорноморського союзу найбільше просунулась проросійська Білорусія, яка до того ж є членом Митного союзу.

Чи існують подібні аналітичні напрацювання при урядах України, Литви і Польщі - невідомо. Проте Мінськ це аналізує і за сприятливих обставин, мабуть, вже без Лукашенка, зможе відіграти активну роль в такій геополітичній трансформації.

Від моря до моря

Концепція Балто-Чорноморського союзу є близькою польській візії "Оd morza do morza", за тим важливим винятком, що не передбачає домінування Польщі.

Слід відзначити, що перші реальні політичні кроки до створення такого союзу були знищені саме поляками ще у 1921 році.

Проте повоєнна перемога у польському суспільстві лінії Гедройца-Мірошевського - відмова від претензій на Львів та підтримка українців з метою створення міцного буфера перед Росією - дає українцям, литовцям і білорусам певні гарантії, що Варшава відмовилася від гасла "Оd morza do morza" і прийме концепцію Балто-Чорноморського союзу, чи то пак, у їхньому можливому трактуванні Нової Речі Посполитої, конфедерації вільних народів центрально-східної Європи.

Тема ґрунтовного економічного аналізу концепції відновлення Речі Посполитої потребує відповідного фахового підходу і окремої розвідки. Наразі доводиться обмежитися наведенням цікавого тексту, написаного і викладеного в мережі анонімним мешканцем Мінська (знову Білорусь!). Цей допис заслуговує на увагу.

"Після закінчення холодної війни могутні сусіди швидко поставили на коліна економіку Речі Посполитої. З одного боку, Росія тягне величезні гроші за енергоносії. З іншого - ЄС знищує нашу промисловість, енергетику та сільське господарство, щоб зручніше було нав'язувати нам свої товари та послуги", - пише він.

"Але чи може бути інакше, коли нам не дають працювати, виробляти товари та продавати їх? Наприклад, Євросоюз не шкодує кольорового паперу, щоб у прибалтів заростали поля і ліквідувалася енергетика. Росія блокує нафтопроводи, щоб зупинялися НПЗ і банкрутували заводи", - продовжує анонім.

7696b29-ua.com.satel.lifez-portal.jpg

Фото lifez-portal.satel.com.ua

"Обидва монстри займаються економічним шантажем і неохоче пускають нашу продукцію на власні ринки. Росіянам смачніше бразильське м'ясо, ніж польське. У результаті, армії наших безробітних змушені емігрувати і піднімати російську та європейську економіки, поки власна Вітчизна гине у бідності", - пише далі автор.

"Жодна держава нашого краю не вийшла з цього жалюгідного стану, і ніяких передумов для змін нема. Ні Брюсселю, ні Вашингтону, ні Москві наш добробут і безпека не цікаві, і це нормально! Чи допоможе нова Річ Посполита? Безумовно, бо тільки ми самі можемо істотно допомогти собі", - підсумовує він.

Можна навести також деякі цікаві дані. У 2009 році у загальному імпорті - 234 млрд дол - торгівля між країнами, що раніше входили до складу Речі Посполитої, не досягала навіть 20 млрд. А частка імпорту Польщі, України, Білорусі, Литви та Латвії з Німеччини та Росії становила аж 42%.

ВВП у випадку економічно-політичної інтеграції може подвоїтися, оскільки нині економіки цих країн мають значні проблеми з ринками збуту. Створення ж єдиного митного союзу та лобістські можливості на світовому ринку активізують виробництво.

Крім цього, географічно така Унія повністю покриває сухопутний транзит між Азією та Західною Європою. А у випадку приєднання Латвії - суттєво впливатиме і на морську перевалку. Зважаючи на зростання впливу азійських країн на світову економіку, лише скоординована логістична політика обіцяє велетенську вигоду.

ecdc862-600.jpg

Фото livejournal.com/zariziaka

Економіка "Золотого часу" Речі Посполитої ґрунтувалася на потужному експорті збіжжя через Гданськ. Нова Унія у випадку членства у ній України та Білорусі стане одним з найпотужніших гравців світового аграрного ринку.

Через 15 років світ буде відчувати дефіцит не лише енергетичних ресурсів, але й продовольства та води. Глобальна потреба в харчах до того часу виросте на 50%.

Це і буде шанс для України. Країна стане привабливою для вкладення великих фінансових ресурсів. На думку експертів, до 2050 року третина експорту України становитиме прибуткова, дорога на глобальному ринку аграрна продукція.

Створення Східноєвропейського ЄС сьогодні не надто реальне. Втім, хто вірив у розпад Радянського Союзу хоча б у 1985 році? А на випадок таких глобальних катастроф як розпад ЄС, потрібно мати чіткий план дій, і окреслена концепція може лягти в основу однієї з можливих альтернатив геополітичного вибору України.
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%88%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BC.jpg


Эта карта хорошо показывает, что гипотетическая Федерация Междуморье была бы самым христианским, аутентичным регионом Европы

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Эта карта хорошо показывает, что гипотетическая Федерация Междуморье была бы самым христианским, аутентичным регионом Европы
Тим паче якщо враховувати що ісламізація росії тільки набирає ходу.
 
В начале 1920-х поляки и правительство Украины в изгнании создают т.н. «план Прометей» – с интеллектуальными центрами в Варшаве и Париже. К концу 1920-х в «Прометей» вошли грузинские эмигранты (с центром в Париже), азербайджанские (в Стамбуле), кубанские и донские казаки (в Праге), армянские (Париж), крымско-татарские, татарские Идель-Урал и туркестанские (соотв. Стамбул, Париж, Лондон). В 1926-м в «Прометей» вливаются группы от Ингрии, Карелии, Коми и Северного Кавказа. Таким образом, если бы этот план когда-либо удалось реализовать, то россия (страна-террорист) представляла бы собой огрызок – Московию в границах начала царствования Ивана Грозного, со всех сторон (даже с севера) окружённого враждебными лимитрофами.

Пилсудский в 1930-х хотел подключить в этот союз чехов, болгар, венгров и прибалтийские республики. Но на деле всё ограничилось только невнятным союзом Польши и Румынии, заключённым в 1921 году. Как говорят сами поляки, этот союз восточно-европейских государств и эмигрантских групп сорвали Англия и Франция, которые боялись появления в Европе нового центра силы, способного вести самостоятельную игру. Антанту удовлетворяла роль этого региона, как санитарного кордона, которым можно было пожертвовать в большой игре против Германии и СССР. Так и получилось – в 1938-1940 годах эти две тоталитарные машины легко проглотили «Междуморье».
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

Идея витает в воздухе.
 
Rzeczpospolita Trojga Narodów

Jako Polak z krwii i kości muszę przyznać że podoba mi się ten pomysł! Jednak mam pewne zastrzeżenia, którymi chciałbym się tutaj na forum podzielić. Umiem trochę rosyjski jednak zbyt słabo by kaleczyć ten piękny język. Dlatego używam google translatora, chociaż czasami trudno odczytać kontekst wypowiedzi :) Ciekawi mnie tylko czy dyskusja wciąż trwa czy jest to temat martwy? Pozdrawiam

P.S

- Czy wiedzieliście że podczas wojny obronnej Polski we wrześniu 1939 roku Białoruskie dywizje stanowiły poważny procent dobrze wyszkolonych i bitnych żołnierzy?
 
Мне нравится идея. Некое подобие ВКЛ. Только почему Новая Речь Посполита?

Нужно другое, не польское название.

Вам бы плакать лучше. Совок ваш почил в бозе. Мало кто хочет очередного союза с Россией.
А вот ментально близкие европейские страны, это интересно.

Річ Посполита аж ніяк не є польською назвою (Rzecz Pospolita) але перекладом українською мовою з латини - res publica
- можна розуміти як "республіка", а можна - як "Справа (усіх) народів"



Ziemowit na koń;46728362 сказав(ла):
Jako Polak z krwii i kości muszę przyznać że podoba mi się ten pomysł! Jednak mam pewne zastrzeżenia, którymi chciałbym się tutaj na forum podzielić. Umiem trochę rosyjski jednak zbyt słabo by kaleczyć ten piękny język. Dlatego używam google translatora, chociaż czasami trudno odczytać kontekst wypowiedzi :) Ciekawi mnie tylko czy dyskusja wciąż trwa czy jest to temat martwy? Pozdrawiam
...
Witam pana!

Rzeczpospolita Trojga Narodów - tak, świetna idea jeszcze z roku 1659! Teraz - raczej czworga narodów?

- Czy wiedzieliście że podczas wojny obronnej Polski we wrześniu 1939 roku Białoruskie dywizje stanowiły poważny procent dobrze wyszkolonych i bitnych żołnierzy?

Czy moze pan zapodacz zròdlo tej informacji?
 
Останнє редагування:
любоф поляков к украинцам



А так всегда было кстати ! У меня там родственники волею судьбы и я наслушался - комунисто , роське быдво , курва и тд и тп .... Их отцы нас не любили , а вот детки подросли - у них это на генном уровне ..- и не надо к ним тулиться и делать вид что мы братья ..
- они моляться Матке Боске ..- это раз .. причем молиться ей 85% населения и истово !
- бабы наши для них парувки - ибо шляхта никогда не платила за секс с 16-го века - а тупо силой уводили из деревень самых красивых ..
- не простят нам Советов - как они выражаються .. подавление выступлений и тд и тп ...
- мы для них быдво , верующее в какую то непонятнуб религию , которое их притесняло ранее , и говорим мы на непонятном им ....
 
А так всегда было кстати ! У меня там родственники волею судьбы и я наслушался - комунисто , роське быдво , курва и тд и тп .... Их отцы нас не любили , а вот детки подросли - у них это на генном уровне ..- и не надо к ним тулиться и делать вид что мы братья ...

- не простят нам Советов - как они выражаються .. подавление выступлений и тд и тп ...
- мы для них быдво , верующее в какую то непонятнуб религию , которое их притесняло ранее , и говорим мы на непонятном им ....

якщо ти кажеш від імені homo sovieticus'iв - то згоден з тобою й поляками - з совками так й треба поводитися, оті мерзенні істотки не є нікому братами, я ставлюся до совків так само як ти описав.

- они моляться Матке Боске ..- это раз .. причем молиться ей 85% населения и истово !

а що у цьому поганого?
 
Witam pana!

Rzeczpospolita Trojga Narodów - tak, świetna idea jeszcze z roku 1659! Teraz - raczej czworga narodów?

Dzięki za odpowiedź. Osobiście uważam że Trojga Narodów, gdyż wydaje mi się że państwo białoruskie jest tym elementem który w XVII wieku stanowiła Litwa. Dzisiajsza Litwa niestety jest tylko namiastką dawnego księstwa i oprócz tego etnograficznie stanowi w większości ludność bałtycką, Polsce i wszelkim innym "większym" organizmom nieprzychylną. Kompleks małego wzrostu jak to się mówi. Nie zapominajmy że ówcześni Litwini w Rzeczypospolitej to byli w istocie Białorusini (spolonizowani- w wypadku litewskiej szlachty) a nie mieszkańcy dzisiejszej Litwy!

Czy moze pan zapodacz zròdlo tej informacji?

Moim pierwszym źródłem jest historia mojego kraju której się wciąż uczę. A jest ona pełna różnego rodzaju relacji, raportów oraz prasy z tamtych lat. Zacznę od tego że Wojsko Polskie II Rzeczpospolitej było z założenia wielonarodowościowe.

TAK MÓWI KONSTYTUCJA:

"Na mocy Konstytucji z 17 marca 1921 roku obywatele polscy narodowości białoruskiej podlegali obowiązkowi służby w wojsku. Pod względem liczby żołnierzy Białorusini stanowili drugą (po Ukraińcach) narodowość w Wojsku Polskim, biorąc pod uwagę rekrutów wywodzących się z mniejszości narodowych. Ich udział wahał się od 4% do 10% stanu osobowego armii II RP. Największą liczbę Białorusinów w Wojsku Polskim w okresie pokoju odnotowano w 1923 roku, kiedy wynosiła ona przeszło 24 tys. ludzi. W przededniu II wojny światowej ich liczba uległa jeszcze radykalnemu zwiększeniu. "

I muszę przypomnieć że bezpośrednio przed wybuchem wojny liczba żołnierzy się podwoiła i to nie za sprawą przymusowego zaciągu tylko ochotniczo! Ci ludzie wiedzieli o co walczą.

Dla przykładu jedną z ważniejszych bitew w której uczestniczyli właśnie Białorusini była obrona twierdzy w Brześciu. Niestety nie mogę wysyłać linków (to forum pozwala na to dopiero po 5 postach) więc zacytuję fragment relacji jednego z żołnierzy:

"Mieszkaniec Kobrynia, były kapral jednostek saperskich Armii Wojska Polskiego G. Ignatowicz początek II wojny światowej opisuje następująco: „Dla mnie wojna, zaczęła się o 2 w nocy 1 września 1939 roku. Mój oddział stał na granicy z Prusami Wschodnimi niedaleko miejscowości Koronowo. Niemcy rozpoczęli silny obstrzał, a następnie zaczęli „obrabiać” naszą pozycję z powietrza.

Nam, saperom, udało się z wykorzystaniem powalonych drzew zablokować drogi, wysadzić tamy i zalać obszar. Przynajmniej tak mogliśmy zatrzymać wkraczających Niemców. Jednakże, tak czy inaczej, siły nie były równe. Musieli się wycofać i stawiać opór. Naprędce „dołączały” do nas resztki rozbitych polskich jednostek. Na piąty dzień znaleźliśmy się w pobliżu Warszawy. Miasto płonęło, cało wypełniał dym, ale jego obrońcy walczyli.

7 września 1939 roku zaczęliśmy się wycofywać w kierunku Brześcia, z trudem przedarłszy się do jeszcze nie zajętych Siedlec. W niedzielę 9, zmęczeni i wyczerpani dotarliśmy do twierdzy brzeskiej. Okazało się, że przed naszym przybyciem garnizon twierdzy wyruszył w stronę Pińska. We względnej ciszy znajdowaliśmy się do 13 września, nieprzyjaciel niepokoił z powietrza. Z zebranych w twierdzy jednostek powstały trzy bataliony. Ich skład osobowy z 30 procentów składał się z nas Poleszuków: Białorusinów i Ukraińców. Bliskość domów i ziemi rodzinnej dodawała ludziom siły...”.

I jeśli się głębiej zastanowić to właśnie w czasie II RP Białorusini zachodni (w granicach Polski) mieli swój okres największej wolności, zarówno zawodowej jak i artystycznej, literackiej i historycznej. Tak samo w ciągu tych 20 lat Ukraińcy w granicach polskich (mimo pewnych animozji) byli pełnymi obywatelami którzy mogli tworzyć własne związki, kółka i opcje polityczne podczas gdy ich wschodni bracia (pod panowaniem bolszewików) byli wystawieni na pastwę losu stalina i jego czystki głodowej.

Tak więc puentą tego postu niech będzie przesłanie że JAKKOLWIEK ŹLE POD POLSKIM BUTEM NIE BYŁO, w rządzie wiele mądrych głów snuło plany o utworzeniu dwóch autonomicznych państw- Ukrainy i Białorusi, lecz byłoby to możliwe dopiero po pokonaniu CCCP. Ta doktryna została oczywiście zaniechana po dojściu Hitlera do władzy i ekspansji III Rzeszy, ale przypominam (nie każdy wschodni brat zdaje sobie z tego sprawe) - TYMCZASOWO! Co się działo później, każdy wie. zakończyło zniszczeniem całej idei, niestety.
 
Ziemowit na koń;46742897 сказав(ла):
Dzięki za odpowiedź.

Osobiście uważam że Trojga Narodów, gdyż wydaje mi się że państwo białoruskie jest tym elementem który w XVII wieku stanowiła Litwa.


Tak więc puentą tego postu niech będzie przesłanie że JAKKOLWIEK ŹLE POD POLSKIM BUTEM NIE BYŁO, ...

...zakończyło zniszczeniem całej idei, niestety.

Dzięki za odpowiedź i żròdlo.

Tak, oczywiście jest to wiadomo, że Białorusi byli w RP Litwinami, jako Ukraince - Ruskimi - to Moskwa przetworzyła jednych na Białorusòw a innych - na Ukraincòw. Te projekt jednak mòwi nie tylko o Litwie (Lietuva) ale nawet o Łotwie!;)

otóż jestem optymista!

Masz racje - nie było. II RP nawet uratowała Ukraincòw Polscy od Holodomoru w Cccp, chociaż nie stawiła sobie takiego zadania;)

myślę, ze ta idea - pod względem "dzięki" dzisiejszej ekspansji Moskwy - przybierze aktualności;)
 
Пётр и Мазепа
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Эта идея вброшена в СМИ не спроста. Эта НРП будет кстати после захвата Китаем рашки. Старушка Европа создаст более сильную буферную зону. Как раз от моря до моря. Неплохой такой заборчик в 100 млн человек, которые будут жить на столько сыто, чтобы не бежать на запад, а защищать территорию. Плюс будут жить на столько богато, чтобы содержать достаточную армию и свою линию Маннергейма, которая странным образом очень красиво и логично вписывается в географию НРП.
Но а пока создание такого сильного игрока не выгодна никому. Но не волнуйтесь, захват раши Китаем уже начался с майдана. Запасайтесь попкорном.

Кстати, на счет мечтаний о НАТО. Буферные зоны не берут в альянсы. Суть буферной зоны не кричать "КАРАУЛ!", а в гордом одиночестве под страхом полного истребления максимально долго сдерживать врага, пока НАТО проводит мобилизацию и готовится к войне. Так что, не надейтесь!
 
Останнє редагування:
Идея не только вброшена, но и понемногу начинает реализовываться
Кабинет министров Украины поручил министру обороны Украины Валерию Гелетею подписать соглашения между Украиной, Литвой и Польшей о создании совместной военной части
 
Идея не только вброшена, но и понемногу начинает реализовываться
Кабинет министров Украины поручил министру обороны Украины Валерию Гелетею подписать соглашения между Украиной, Литвой и Польшей о создании совместной военной части
Я же говорил, запасайтесь попкорном. Кому выгодно, чтобы РФ считали страной-монстром и не сожалели о ее потери для планеты, чтобы перед войной обрушилась экономика РФ, чтобы все элитные войска РФ скопились на западе страны, чтобы 40млн украинцев не заступились за РФ, чтобы вата не смотрела на свой Юго-Восток, чтобы миллионы кавказцев и азиатов не попали под раздачу и переехали массво в последнее время на запад РФ? Кому? И почему все это завертелось после поездки Путина на... на Юго-Восток? К ошметьям какой на самом деле страны скоро применят привычное слово "НОВОРОССИЯ"?
 
Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу