Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Насильственная русификация - они понимают что делают?

• Автор теми Автор теми White Rabbit
  • Дата створення Дата створення
Мы о чем говорили? О мононациональной стране... По факту это так, в отличие от Швейцарии или Бельгии, которые приводили в пример.

Створили античне місто державу і кожному хто виходить за ці рамки --- на чистом русском языке:"А шо такое? А шо ты имеешь против русскоГоворящих"

Плакати треба?
Вони пани на своїй землі...

Да нет, но как-то недемократично получается. Отжали землю внаглую, истребили население, остатки в резервации. А теперь играют в мировую добродетель и оплот демократии. Чистейшее лицемерие.

Не знаю. А сколько их было в 1939 году?

Точних цифр не маэ в мене, але э така історична памятка:

17 квітня 1959 р. — Сесія Верховної Ради УРСР ухвалила закон «Про зміцнення зв'язку школи з життям і про дальший розвиток системи народної освіти в Українській РСР». Вивчення української мови в школах оголошено необов'язковим. На «вимогу батьків і дітей» зменшено кількість шкіл з українською мовою викладання, ігноровано вивчення української мови й літератури в російських школах, скорочено кількість годин викладання української літератури й мови в середніх спеціальних навчальних закладах.

Русский язык является родным для половины граждан Украины. Это я тоже вру? :)

А коли він для них таким став, часом не за часів радянської русифікації?

Да нет, но как-то недемократично получается. Отжали землю внаглую, истребили население, остатки в резервации. А теперь играют в мировую добродетель и оплот демократии. Чистейшее лицемерие.

За твоєї логіки після того як Каін вбив Авеля --- людству взагалі треба було на собі крест поставити...

Сьогодні корінні мешканці Америки --- індіанці мають преференції над білими людьми і ти того не можеш заперечувати...

17 квітня 1959 р. — Сесія Верховної Ради УРСР ухвалила закон «Про зміцнення зв'язку школи з життям і про дальший розвиток системи народної освіти в Українській РСР». Вивчення української мови в школах оголошено необов'язковим. На «вимогу батьків і дітей» зменшено кількість шкіл з українською мовою викладання, , скорочено кількість годин викладання української літератури й мови в середніх спеціальних навчальних закладах.

Фигня какая-то. Если мне не изменяет память. то мову учили с 4 класса любой общеобразовательной школы УССР в обязательном порядке. 2 часа мовы + 2 часа укр.литературы в неделю. (Лень сейчас дневник искать).
Столько же, как и русский язык. Это в руссоязычной школе. Так что выше какие-то выдумки приведены.

ігноровано вивчення української мови й літератури в російських школах

Откровенное вранье. Я лично в такой школе учил мову наравне с русским ( см. выше)

Точних цифр не маЭ в мене, але э така історична памятка:
Если нет цифр, о чем тогда речь?
А чего ты раскладку на русский переключаешь, раз такой весь украиноязычный?:D

Русский язык является родным для половины граждан Украины. Это я тоже вру? :)

Да ты не то что врешь, ты просто реально издеваешься, ведь всем же известно, что родной язык, это не тот, на котором ты начал говорить с рождения, родной язык - это язык твоих предков, на котором они говорили миллион лет назад! :)

Фигня какая-то. Если мне не изменяет память. то мову учили с 4 класса любой общеобразовательной школы УССР в обязательном порядке. 2 часа мовы + 2 часа укр.литературы в неделю. (Лень сейчас дневник искать).
Столько же, как и русский язык. Это в руссоязычной школе. Так что выше какие-то выдумки приведены.

Бо ти навчався вже в більш ****ній час, коли хвиля "українського нацоналізму" вже розповсюдживалась УРСР...

Откровенное вранье. Я лично в такой школе учил мову наравне с русским ( см. выше)

У якІй школі Харкова ти навчався?

Если нет цифр, о чем тогда речь?
А чего ты раскладку на русский переключаешь, раз такой весь украиноязычный?:D

А що мені не можна використовувати рос мову?:eek:

Де я писав, що я україномовний?

То є факт

Сьогодні корінні мешканці Америки --- індіанці мають преференції над білими людьми і ти того не можеш заперечувати...

А если б тебе предложили выбор: либо уничтожение 90% твоей нации, захват твоей земли и жизнь остатка в резервациях, но с привилегиями, либо жизнь как сейчас, ты бы что выбрал?

Да ты не то что врешь, ты просто реально издеваешься, ведь всем же известно, что родной язык, это не тот, на котором ты начал говорить с рождения, родной язык - это язык твоих предков, на котором они говорили миллион лет назад! :)

Заметьте, не я это сказал(С)

А если б тебе предложили выбор: либо уничтожение 90% твоей нации, захват твоей земли и жизнь остатка в резервациях, но с привилегиями, либо жизнь как сейчас, ты бы что выбрал?

Сьогодні саме це планує зробити ПР,точніше вже робить...
--- створюэ укрмовну резервацію у ЗУ!!!

Так вы же 20 лет делали тоже самое только с обратным знаком.
Черт возьми. когда до вас дойдет. что русский язык такой же естественный для Украины как и мова?

Во-первых ты ушел от ответа. Во-вторых я говорил не о языке, а о нации, это разные вещи.

Так вы же 20 лет делали тоже самое только с обратным знаком.

Ми розвивали державну мову...
Для того, щоб обєднати націю --- і робилося це дуже м'ягко і поступово...
Без звільнень і санкцій!!!

Черт возьми. когда до вас дойдет. что русский язык такой же естественный для Украины как и мова?

Друкуйте книжки, складайте вірші --- не хто не проти...

Але нав'язувати її як другу державну не треба...
Бо то є глупо

Рос мов ніхто не чіпав сильно і паяльником не випалював з людей...
--------------------------------------------------------------------------------------
і на мій погляд, як росмовного харків'янина, що саме в чіплянні за рос мову і є головна проблема сходу!!!

Бо замість того, щоб розвивати українську рос мовну культуру і жити на своїй землі --- рос мовні усіма фібрами своєї душі чіпляються за Росію, хоч самі того не завжди усвідомлюють!!!
Я вже писав Бураншу у цій темі, що без росії не має рос культури на Сході!!!

Бо вони втратили одну країну, а іншу так і не здобули...

В них не має ідеалів, в них не має розуміння, що треба робити --- безкінечне повторення совкових ідей, що вже померли та російських які тут не приживаються...

Античні міста-держави, ось те що є сьогодні на сході!!!

ЗУ якісно виграє на цьому фоні!!!

Во-первых ты ушел от ответа. Во-вторых я говорил не о языке, а о нации, это разные вещи.

1) Як і індіанці я би проти того боровся...

2) А сама й не в мові --- а саме в культурі якої немає на сході...
У псевдо росії, що ПР будує!!!

VYf8fKyeeow

1) Як і індіанці я би проти того боровся...

Ну вот видишь, с одной точки зрения ты америкосов осуждаешь, с другой оправдываешь... У тебя нет проблем с раздвоением личности?

а саме в культурі якої немає на сході

С чего это вдруг ее тут нет? Докажи.

Ну вот видишь, с одной точки зрения ты америкосов осуждаешь, с другой оправдываешь... У тебя нет проблем с раздвоением личности?

Ні, бо я тобі можу привести сотні народів які були знищенні(зовсім) і на їх землях живуть зараз нові...

Взагалі-то кожна нація зараз живе на землях їми в когось, колись відібраних(і навіть резервацій нема) --- але пройшло не 500 років, а декілька тисяч

Більш того самих тих народів, що відбирали вже нема, вони трансформувалися у нові --- хоча й зберегли корінь\стержень своєї нації...

С чего это вдруг ее тут нет? Докажи.

Легко --- не зазираючи до "вікі", скажи мені яки принципи окрім "рос мови" і "царь-батюшка все решит", сповідує ПР?
Які ще партії сходи та громадські рухи ти знаєш?

П,С. Але дійсно без підказок --- бо я тут не троллю і я розумію, що можу помилятися...

V8r7rFMP1HE

Ні, бо я тобі можу привести сотні народів які були знищенні(зовсім) і на їх землях живуть зараз нові...

И что?

Взагалі-то кожна нація зараз живе на землях їми в когось, колись відібраних

Прям таки каждая?

Легко --- не зазираючи до "вікі", скажи мені яки принципи окрім "рос мови" і "царь-батюшка все решит", сповідує ПР?
Які ще партії сходи та громадські рухи ти знаєш?

Причем тут ПР и политические партии? Мы о культуре речь ведем. Ты говоришь, что ее тут нет и пихаешь сюда ПР, вы что на ней помешались все?:)

Кстати причем тут caravan palace?

Того, що зроблено вже не змінити...

Прям таки каждая?

А які ні?

Причем тут ПР и политические партии? Мы о культуре речь ведем. Ты говоришь, что ее тут нет и пихаешь сюда ПР, вы что на ней помешались все?:)

Бо, що дає культура людині?
Вона ставить запитання і дає на нього відповідь...

Бернс, Шеклі, Ніцше, навіть Алла Пугачева...

Що робити?
Царь-батюшка все порішаєт
Хто краще за всіх?
Русские ***ть!!!

Кстати причем тут caravan palace?

То так...

Люди, почему вы не можете жить мирно?

Як можна жити мирно коли країну перетворюють на псевдо росію куди приїджають псевдо зірки помирати?
дивитися цілком!!!

T77HtOWmr3k

FM09wgvhPjQ

Скажи, парень, почему ты зло воспринимаешь узаконивание языка, на котром говорит половина страны? Это надо было сделать ещё в 1991-м: официальное двуязычие.

1) Закон не є лігітимнім
2) В ньому немає потреби оскільки усі розуміють українську, а перекладати таблички на вулицях з укр на рос то є маразм
3) Я не бачу сенсу витрачати на це від 12-17 млрд гривень на рік
4) Я вважає що рос як друга гос то є смертний вирок для державної мови!!!

Назад
Зверху Знизу