Луганский университет внутренних дел подал в суд на студентов за отказ работать по специальности
Судовий скандал на Луганщині. Державний університет внутрішніх справ позивається до колишніх випускниць. ВУЗ вимагає від вихованок повернути гроші, витрачені на їхнє харчування, одяг та надані комунальні послуги.
"У мене не було ні речей, не забезпечили житлом, жодних технічних засобів. От мене кинули. Наступного дня я мала виходити на роботу, мені ні квартири, нічого. Було дуже важко. Я винаймала квартиру і по грошах зовсім не справлялася", – каже Яніта Меженська .
Повне безгрошів'я змусило дівчину шукати іншу роботу з більшою зарплатнею.
Але справжнім шоком для неї стала звістка з рідного ВУЗу. Там перекваліфікацію колишньої студентки оцінили у 30 тисяч гривень!
Яніту змушують повернути гроші, витрачені закладом на її навчання. У переліку витрат – кошти на комунальні послуги, формений одяг та харчування.
"Кожен курсант нашого вузу поставлений на довільність, у тому числі по харчуванню", – прокоментував ректор Луганського державного університету внутрішніх справ Віталій Комарницький. Мовляв, на це йдуть кошти, а якщо студент цим не користає – сам винен, собі у збиток.
Адвокат Яніти називає заявлений борг неадекватним. Стверджує: дівчина, за умовами навчання, мала право двічі на тиждень ночувати за межами закладу. До того ж, вона не користувалася постільною білизною, яку вписали в кошторис. А форму, яку видавали, все одно доводилося або перешивати, або купувати нову. Обурює й те, що ремонт освітніх корпусів та гуртожитків у ВУЗі проводили коштом студентів.
Що ж до харчування, то протягом останніх двох курсів його клієнтка, а разом з нею і 53 її однокурсниці, від послуг їдальні відмовились. Про це навіть написали у рапортах начальникові курсу та деканові факультету.
"Виникає питання: а де ж рапорти поділися? Чому керівництво університету не порушило питання про зменшення бюджетного фінансування цього навчального закладу?", – каже адвокат Ігор Чудовський.
Попри такі серйозні звинувачення, проректор навчального закладу, Сергій Гаврик, налаштований оптимістично. За його словами, тільки у грудні минулого року ВУЗ виграв три аналалогічні справи проти колишніх студентів.
"Це почалося з 2007 року, коли було затверджено нову форму контракту, й щороку таких позовів подається близько десяти нашим закладом", – каже Сергій Гаврик.
Тим часом, справою Яніти вже зацікавилася Луганська міська прокуратура. Слідчі перевіряють, наскільки виправдана сума витрат, яка фігурує у позовній заяві.
П.С. Як стало відомо, сьогодні Луганський окружний адміністративний суд таки відмовив ВУЗу у задовільненні позовних вимог.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
как там- "гидра пожирает саму себя"??
жаль что- "П.С. Як стало відомо, сьогодні Луганський окружний адміністративний суд таки відмовив ВУЗу у задовільненні позовних вимог."
то-то смеху было бы- менты против ментов...