Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Мужики, как оно там, когда за 40?

• Автор теми Автор теми Egyensúlyi
  • Дата створення Дата створення
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Звання козака

Є доволі популярний міф, що козаком міг стати кожен, хто прийшов на Січ, перехрестився, сказав, що вірить в Бога та вип’є келих горілки. Та на ділі все було дещо складніше: козак ставав козаком після тривалого навчання та муштри. Окрім того він мав скласти іспит на звання козака. Подібне навчання витримували не всі бажаючі, то ж перший зустрічний козаком не ставав.

Козацька наука

g8hfjf.webp

Претендент в козаки, так званий «молодик», мав сім років опановувати фехтування, стрільбу з вогнепальної зброї, вчився спритно їздити верхи та вчився гопаку, який раніше був не просто танцем, а різновидом бойового мистецтва (як відома багатьом капоейра), що надавав переваги в боротьбі з суперником. Наставником «молодика» був досвідчений воїн, при якому новобранець служив джурою (чимось нагадували зброєносців при середньовічних лицарях). Окрім бойової науки «молодик» вчився грамоті, основам медицини та астрономії. Найбільш талановиті ще вивчали основи дипломатії, іноземні мови (адже делегації Запорізької Січі їздили до інших країн з дипломатичними місіями).

Іспит для козака

Після успішного навчання «молодик» складав іспит на звання козака. Це було жартівливе випробування, під час якого спільнота перевіряла козака на витривалість, спритність та мужність. Перше випробування: з’їсти миску переперченого борщу, випити кварту (понад літр) горілки і після такого «обіду» пройти по колоді, розміщеній між Дніпровськими скелями, і не впасти в воду. Здолавши перше випробування, він мав подолати на човні пороги (пливти потрібно було проти течії). Завершальним випробуванням була поїздка верхи (на необ’їждженому коні, обличчям до хвоста, без сідла та вуздечки) по степу: козак мав повернутись до Січі неушкодженим.

1dbeab.webp

Ставлення до батьків та до старших

Батьки були для козака «еталоном» та «вищим судом»: без їх згоди та дозволу не можна було навіть до роботи взятись. Неповага до батьків вважалась гріхом і засуджувалась. Також козака вчили поважати старість: незалежно від того хто перед тобою старий отаман чи старий жебрак – поважати ти їх маєш однаково і однаково кланятись з поваги до їх віку. Молоді козаки допомагали старшим людям по господарству. Виконували ту роботу, на яку в старих вже не було сил. Крім того, молодий козак не дозволяв собі в присутності старших зайвого: курити люльку, говорити без дозволу, сидіти в їх присутності, лихословити. Слово старшого було вирішальним під час конфліктів між молодими козаками – це рішення не оскаржували і виконували без зайвих слів.

af5aad.webp

Дружина козака

Для козака дружина була найціннішим скарбом, бо вона – це майбутнє козацького роду. Жінок козаки оберігали, дбали про їх безпеку. У родині існував чіткий розподіл на жіночі та чоловічі справи, і жоден з подружжя не пхав носа до справ іншого. Для чоловіка було ганьбою займатись жіночими справами. Удовам козаків громада допомагала спільно: і матеріально, і з тяжкою роботою, і з вихованням дітей.

fcgjb3.webp

Козаки-самітники

Холості козаки були досить поширеним явищем на Січі. Цьому сприяли постійні походи та війни – хлопці просто не встигали одружуватись. Часто козак давав обітницю безшлюбності і присвячував себе військовій службі. Такі козаки були вихователями для чужих дітей – майбутніх козаків.

4hgdjb.webp

Спадкоємець

Народження сина в козацькій родині – радість для батька… та горе для матері. З самого народження хлопчика готували до козацтва: муштра, загартовування. Часто першими словами хлоп’яти були не «мамо» чи «тату», а команди коневі «но» та наказ стріляти «пу». Хлопчику дарували «чоловічі» подарунки: рушниці, ножі, порох, луки та стріли. У нього не було часу на витівки та бешкетування – адже він майбутній козак, вояк.

Козаки та релігія

Усім відоме ставлення козацтва до релігії. Без молитви козаки не починали ні трапези, ні справи. Церква була важливим місцем для козацької громади. Часто її зводили за кошт козацької старійшини, оздоблювали золотом та візерунками, замовляли ікони та хоругви у знаних майстрів. Особливим було й ставлення до покровительки козацтва Покрови. У неї просили захисту та допомоги перед походами, з її ім’ям йшли у бій.

Козацькі байки

Козаки полюбляли вихвалятись своїми бойовими заслугами під час застілля, однак у серйозних справах вони не прибріхували. Великою ганьбою для козака було якщо його спіймали на брехні. Довіри до нього більше не було.

Козацькі походи

Це явище було неодмінною складовою козацького життя. Козаки намагались не чіпати одновірців, а от польські, татарські чи турецькі поселення від них потерпали (лише зрідка вони не були знищені вогнем). Козаки були жорстокими воїнами і їхні напади на сусідні держави нічим не поступались татаро-монгольським набігам. З кожного походу козаки повертались з трофеями: дорогоцінності, зброя, невільники-заручники.

3jfjeb.webp

зато укусит вовремя:D
если игриво, то мона.
Кстати, куда пропал Моня с матриархатом?:D

Лёша, вот про казаков очень хорошо, коротко и обстоятельно написано. :клас: На Покрова гуляешь по полной?

:)

Американский блогер, известный под псевдонимом juju, перепутал живого кота с мертвым.

На видео, которое менее чем за сутки набрало более 3,9 миллиона просмотров, juju плачет из-за лежащего на краю тротуара кота. «Они убили мелкого мяу-мяу прямо тут. Поднимайся, маленький мяу-мяу», — слезно просит молодой человек и направляет на животное объектив камеры...

В чем оптимизм?
В том, что скоро ЕСПЧ будет заниматься исключительно Венгрией, Румынией, Турцией и Украиной? :)
Я так понимаю, что они дела и разгребать не успевают, они копятся из года в год.

В РФ, например, есть какой-то Совет, то ли при Президенте, то ли при КМ. Который работает с ЕСПЧ. Если на рассмотрение ЕСПЧ поступает заведомо проигрышный для РФ кейс, Совет решает спор полюбовно: требования истца по нарушениям удовлетворяются но без вердикта Суда. Как я понимаю, у нас о таком даже не задумывались. Не говоря о том, чтобы устранять системные нарушения в работе следственных органов МВД и прокуратуры, в работе судебной системы.

У нас квотами заняты. :)
Мало им дел в ЕСПЧ. :іржач:
Еще хотят приумножить.

Та-даммм! :D
Не прошло и полгода...

Таки ******* Украина ЕСПЧ. :D

Рассматривая по делу "Бурмич и другие против Украины" пять исковых заявлений от граждан Украины служители Фемиды в Страсбурге приняли решение кардинальным образом "разрулить" системную проблему неисполнения решений судов в Украине.

Они постановили объединить многотысячный массив жалоб заявителей по этому и прочим похожим делам, накопившимся в ЕСПЧ против Украины. При этом судьи десятью голосами против семи установили единый алгоритм их разрешения, удовлетворив весь этот поток исков. За выполнением которого будут внимательно следить европейцы.

Суммарно речь идет о 12 143 различных исках, которые вместе с историями заявителей по делу "Бурмич против Украины" объединены в один кейс. Все они подлежат безусловному исполнению в рамках пилотного проекта восьмилетней давности, зафиксировавшего кризисное явление неисполнения решений судов в Украине.

Обжаловать вынесенный вердикт невозможно.

Результат большой дипломатической работы Порошенко. :іржач:
Мало резолюции ПАСЕ...

Есть и хорошая новость:
близнец челябинского метеорита вчера промазал. Пока.

Дистанция 50 000 км. В 7-8 раз ближе Луны.

jce0ec.webp

Вот как мыслительный процесс в этой голове устроен:
А не в армии - пожалуйста.
Сам ворую и вам рекомендую...
:збентежений:

Та-даммм! :D
Не прошло и полгода...

Таки ******* Украина ЕСПЧ. :D

Рассматривая по делу "Бурмич и другие против Украины" пять исковых заявлений от граждан Украины служители Фемиды в Страсбурге приняли решение кардинальным образом "разрулить" системную проблему неисполнения решений судов в Украине.

Они постановили объединить многотысячный массив жалоб заявителей по этому и прочим похожим делам, накопившимся в ЕСПЧ против Украины. При этом судьи десятью голосами против семи установили единый алгоритм их разрешения, удовлетворив весь этот поток исков. За выполнением которого будут внимательно следить европейцы.

Суммарно речь идет о 12 143 различных исках, которые вместе с историями заявителей по делу "Бурмич против Украины" объединены в один кейс. Все они подлежат безусловному исполнению в рамках пилотного проекта восьмилетней давности, зафиксировавшего кризисное явление неисполнения решений судов в Украине.

Обжаловать вынесенный вердикт невозможно.

Результат большой дипломатической работы Порошенко. :іржач:
Мало резолюции ПАСЕ...
:незнаю: я Вас таки умоляю. Получить вердикт суда и получить деньги по нему - две большие разницы. Ага.
К слову, видимо, нормальная практика для буржуинских стран. Друг говорил о каких-то смешных процентах удовлетворённых исков, которые удаётся обналичить в США.
В смысле, по получении в суде добро на штраф в пользу истца, реализация этого изъятия - дело самого истца. Сумеет - маладца :угу:
А с нашего государства кто сумеет что взять?

jce0ec.webp

Вот как мыслительный процесс в этой голове устроен:
А не в армии - пожалуйста.
Сам ворую и вам рекомендую...
:збентежений:
:незнаю: на мой взгляд, домножение на ноль более интеллектуальная угроза.
Но мышление - одного уровня. Никакого правового поля. Морду бы ещё пообещал набить.

:незнаю: на мой взгляд, домножение на ноль более интеллектуальная угроза.
Но мышление - одного уровня. Никакого правового поля. Морду бы ещё пообещал набить.

Это - да.
Я как-то этот нюанс упустил из виду: для меня импотентность украинской правовой системы настолько очевидна, что я уже и не подумал о том, что это очевидно и для Президента... :D
И, при этом понимании, Он таки против Антикоррупционного Суда...

Ибо придётся бежать в... хз куда... Rostov на карте США не нашёл... :незнаю:

:незнаю: я Вас таки умоляю. Получить вердикт суда и получить деньги по нему - две большие разницы. Ага.
К слову, видимо, нормальная практика для буржуинских стран. Друг говорил о каких-то смешных процентах удовлетворённых исков, которые удаётся обналичить в США.
В смысле, по получении в суде добро на штраф в пользу истца, реализация этого изъятия - дело самого истца. Сумеет - маладца :угу:
А с нашего государства кто сумеет что взять?

12 000 истцов одним кейсом?
Возьмут. :D

Мне интересно, Европа все эти решения ПАСЕ, ЕСПЧ спецом под акцию Михо 17 октября делает, или напротив, он просто знал заранее об этих готовящихся решениях и потому назначил на 17 ?
Хотя, он знать не мог, Закон об образовании уже позже в ВР протащили. Так что, только один вариант остается...

ЕС: - Стой, кто идёт? Судить буду!
Украина: - Ша! Уже никто никуда не идёт...​

Ну и типа, сами же отказались... А Порошенко начнет рассказывать о несправедливости ЕС, о двойных стандартах... Уже начали эту песню петь, сцуки.

Лёша, вот про казаков очень хорошо, коротко и обстоятельно написано. :клас: На Покрова гуляешь по полной?
ты знаешь, в последнее время, моя жизнь перестала делиться на понятия работа/отдых.
чрезвычайно харизматичная леди Бенька
serebryanaya-svad-ba-274884118295-SzMax.jpg

в миру Светлана Вацлавовна Залесская-Бень (музыкант, певица, театральный режиссёр, поэтесса, лидер музыкального коллектива Серебряная свадьба), однажды сказала:
Я не знаю, что такое отдыхать.
Отдых — это смена вида деятельности.
Я всё время нахожусь в различных видах деятельности: только что отыгран концерт, уже надо делать спектакль, только что отыгран спектакль, уже надо делать новую программу…
Сделана новая программа — надо делать книжку… У меня никогда не было отпуска: я как такового отдыха себе не представляю. Чтобы куда-то поехать и отдыхать…
Всё движется в прекрасном потоке, и в итоге я ни от чего не устаю
подписался под каждый словом

Покрова, большой светлый праздник, конечно я буду с нашими родными солдатами, поминать погибших и желать чтобы у всех-всех кто связал свою судьбу с этой страной было все хорошо.
у них, их родных, далеких и близких.
да пребудет с нами сила:україна:

страна - сепарский ресурс.
выворачивают все новости на свой лад, упуская детали.
В смысле - "сепарский"??
Они пропагандируют сепаратизм?
Ты знаешь, что в нашей стране открыто работает сайт, пропагандирующий сепаратизм и не написал заявление в СБУ?!
И кто ты после этого, знаешь? Ты - пособник сепаратистов. Я, скажем, я не знаю ничего об этом сайте. Ни плохого, ни хорошего. Могу наткнуться случаем, как тысячи других украинцев. Он не заблокирован. В чём меня можно обвинить? В открытом доступе.
Ты же - ты ЗНАЕШЬ, что это - враги. И ничего не делаешь. Ты предаёшь Украину.

Так получается, да?

Rostov на карте США не нашёл
Sebastopol — місто в окрузі Сонома, Каліфорнія, США, на північ від Сан-Франциско. Населення 7774 в 2000 році.
Знаходиться в 20 хвилинах їзди від узбережжя Тихого океану, між містом Санта-Роза та затокою Бодега.

bad3jf.webp

Не, ну украинка реально - самая красивая

а прошлогодняя мне не понравилась

jdchj1.webp

Лёха, тут парень отсовокупил принципиальные различия функционального тренинга и не функционального, который сейчас считается единственным светом в окошке, бо - бизнес :)
Я с мальчиком согласен

Назад
Зверху Знизу