Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Мусорный договор

О, наконец то я дождалась советов юристов.СПАСИБО advocat и martynovuch!
advocat - очень согласна с вашими словами :
""При нынешней ситуации оснований для привлечения Вас к админ.ответственности нет"". Но им не нужно наличие у меня мусора. Вот текст оборота квитанции, которую они мне дали.

Відповідно п. 3.2.5. Правил благоустрою території м. Харкова «Громадяни у сфері благоустрою міста зобов'язані: забезпечувати самостійно або разом _з іншими громадянами видалення твердих побутових відходів згідно з вимогами діючих санітарних норм (за винятком, коли плата за вивезення відходів с у складі квартирної плати або плати за утримання будинку та прибудинкової території)».
Згідно ст. 35-1 Закону України «Про відходи», - власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі житлових будинків, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка в установленому порядку визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, здійснюють оплату таких послуг та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.
У разі ігнорування обов'язку покладеного на Вас п. 3.2,5. Правил благоустрою -.м. Харкова, на Вас буде складений протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме; «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благoyстрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тянуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», тобто штраф від 340 гри, до 1360грн. Крім того в судовому порядку Ви будете примусово зобов'язані укласти договір «Про надання послуг з вивезення твердих побутових відходів, при цьому всі судові витрати які передбачені чинним законодавством будуть покладені на Відповідача - тобто на Вас.

І повідомляємо, шо для укладення договору на вивзення твердих побутових відходів,потрібно звернутися до КП «Благоустрій»

Им достаточно того, что я не заключила с ними договор.

Как же бороться с вот такими заявлениями? Очень надеюсь на квалифицированный совет. Если нужно могу "отплатить" тем же, но в сфере землеустройства.

Ребята, какой контейнер с замком, о чем вы? у меня по району с семи утра ездит или копейка с прицепом, с кучей азеров, или газель, с ними же, пля, металлоискатели или металлособератели за копейки , у меня ночью контейнер исчезнет сразу ) Потому ношу в кульках и под разные баки. А если честно, теперь уже и за собакой выношу тоже в кульках, ибо не вижу выхода из этой проблемы
Мы с Вами на одном районе или эти айзеры везде ездят? У на ежедневно 3 команды проезжает. :) Наш бак уже лет 8 стоит (в добрый час сказать!) Впрочем, как и 2 соседских.... В чём проблема-то?

Да бак могут и не украсть, а вот то что за ночь рядом с баком мусор накидают так это 100%. Так что лучше открытый бак, хоть мусор не придётся собирать:D

не вариант: собаки+бомжи обеспечат Вам ежедневную уборку.

А вы сходите в приемную к депутату местному, изложите проблему. У моей свекрови получилось решить ее вопрос с ремонтом у себя на лестничной клетке и переносом почтовых ящиков. Причем выборы уже прошли!!! Может он что подскажет... Или даст команду своим разобраться.
А моя подруга свои проблемы решала так: закидала письмами всех и вся! Так ей в доме в короткие сроки подключили лифт, заасфальтировали подъездную дорогу и сделали детскую площадку. Правда пришлось собрать подписи соседей из подъезда и каждый день звонить и спрашивать как решается ее вопрос. Помню даже Добкину писала по этому поводу, когда он был мэром. Была у нее и проблема с мусором: какой-то участок возле дома не убирался никем (типа территория никому не принадлежит), но она и этот вопрос как-то уладила. Видимо взяла измором :-) Типа у меня дети, вокруг одни участники ВОВ и инвалиды и т.п.
Это я к тому, что очень настойчивый всегда получают чего хотят и такие проблемы тоже можно решить!
+100

Спасибо тем кто ответил. Я хоть и ищу законы в интернете, но время у меня есть. Вопрос ставился несколько иначе : - а именно -
"почему меня заставляют оплачивать те услуги, качество которых меня не устраивает? Если у города нет денег организовать все в соответствии с саннормами ( я уверена что нельзя даже на время оставлять кульки мусора в непригодных для этого местах), то почему это моя проблема? Как можно грамотно побороться с этими вымогательствами и угрозами? ". Как облегчить им жизнь, т.е. купить контейнер, согласиться оплачивать несуществующую услугу, писать и жаловаться я понимаю и сама. Для себя я уже нашла выход из положения. Мне интересно с точки зрения закона - как отказаться грамотно от навязывания услуг плохого качества.Ведь сейчас начали с мусора, потом еще что нибудь придумают. И я считаю что обязательно законы нужно хотя бы прочитать(конечно в инете - zewaka, ибо домой мне их никто не присылает). Так как именно аппелируя эаконом они хотят меня наказать. А советы действительно интересные. Обязательно приму к сведению. Еще раз спасибо всем.

С позиции закона Совести: Если Вы самостоятельно не утилизируете свой мусор без вреда для окружающей среды, а просто подбрасываете его в баки тех, кто оплачивает, то КАК Вам объяснить, что это не правильно?
С позиции здравого смысла: какова цена вопроса?
Из личного опыта: бак на замке. 1 вызов мусоровоза 25грн. Лучше скооперироваться с соседом, чтобы не собирать бак долго, чтобы не было вони.

Доктор правий і це єдине вірне вирішення питання.
Коли вас примушують укласти договір на вивезення сміття (мусор для расєйськоязичних), ви повинні взяти підписаний та скріплений печаткою проект договору для розгляду. Пишете протокол розбіжностей, в якому вказуєте, що вивіз сміття здійснюється за узгодженим часовим графіком, при порушенні графіку передбачаєте відповідальність виконавця, а також приписку, що без узгодженого графіку договір є недійсним. Основний договір підписуєте з надписом: "З протоколом розбіжностей".
Посилання на те, що типовий договір не може бути змінений, неправда.
Але цим треба займатись.
Мене примушували багато разів, але як тільки я виставляв свої вимоги, бажання у них пропадали. Крім того, хто примушує? Якщо це держслужбовець, то це є перевищенням його повноважень і лоббіювання певної комерційної структури.
Покарати можуть лише тоді, коли вас конкретно впіймають. Якщо біля вашого двору буде сміття, то нехай доводять, що це ваше.
Зробивши вище вказане, навіть якщо вас оштрафують, то у вас є підстави для оскарження штрафу. Якщо ні, то...

Дельный совет, как не платить за свой мусор. Может, ещё научите, куда его девать? По дворам ночью подбрасывать? ...ну чтобы не платить? Ну как с таким подходом можно требовать повышения уровня жизни в стране, если на первом месте из всех принципов не "как конструктивно решить вопрос?", а "Как не платить?"? (Надеюсь, без перевода понятно?)

msha не знаю насколько бомжы весь мусор подбирают, а вот собачки так точно его растянут, вряд ли на них можно надеятся.)))

msha не знаю насколько бомжы весь мусор подбирают, а вот собачки так точно его растянут, вряд ли на них можно надеятся.)))

так это классная ловушка для бездомных собак: они в бак запрыгнут, наедяццца всякой всячины до отвала, а назад уже вылезти не смогут - оно ж тяжело будет с полным пузом из опустошенного бака выбирацца...))

ну хорошо, для тех, кто не понял. мне знакомый говорил, на салтовке так выставлют мешки и их ездят собирают. Мне, как живущему в 100 метрах от высотки их накидают десяток под ворота эти 10 "сознательных граждан", которым взападло пройти эти 100 метров, а я их буду бегать сносить в контейнера? Пока власть, именно она не решит этот вопрос, в этом направлении будет беспредел. Я не виж тут выхода, глухая тема

хм.. думаю.. он и имел ввиду, что и те и другие.. раскидывать будут.. а хозяину бака ежедневная работа по уборке территории обеспечена...:rolleyes:

интересно, чем закончилась эта эпопея?

Пока ничем. Больше никто ко мне не приходил.И вообщем то все осталось как и раньше

дык а если семья, живущая в частном доме фактически "не производит" мусора, который надо вывозить: бумага-сдается в макулатуру, стекло-в тару, органические отходы-жрет собака или гниют в компостной яме во дворе, а на строительный мусор раз в год вызывается машина.
вопрос-набуя тады платить за это на регулярной основе, если фактически этим не пользоваться?

Так говорят, если нет мусора - то это ваше дело. Мы можем и не вывозить. Только оплатите по минимуму - тогда все в порядке. А не то штраф за нарушение закона о "благоустрое" - где написано что чел. должен заключать договор о вывозе мусора с организацией с лицензией. А то что мне не нужны их услуги на таком уровне - это никого не колышет. Плати каждый месяц - а то штраф.

вот для ТСа, пусть просвещается.
Тут есть много интересного, в том числе виду (системы) вывоза мусора

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства охорони
здоров'я України
17.03.2011 N 145

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
5 квітня 2011 р.
за N 457/19195

ДЕРЖАВНІ САНІТАРНІ НОРМИ ТА ПРАВИЛА
утримання територій населених місць​

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

контейнер для зберігання побутових відходів (контейнер) -
металева або пластикова ємність, призначена для збирання та
зберігання побутових відходів, виготовлена згідно з вимогами
державних стандартів;

планово-подвірна система збирання побутових відходів -
система, за якою зібрані в контейнери побутові відходи перевозять
на об'єкти поводження з відходами для їх подальшого оброблення
(перероблення), утилізації, знешкодження чи захоронення;

планово-поквартирна система збирання побутових відходів -
система, яка не передбачає наявності контейнерів, а споживач
самостійно завантажує побутові відходи у сміттєвоз, що прибуває за
графіком;

планово-регулярна система санітарного очищення - система
санітарного очищення, що передбачає регулярне (за графіком)
перевезення побутових відходів з населених місць до місць їх
оброблення (перероблення), утилізації, видалення, знешкодження чи
захоронення у терміни, визначені у Санітарних нормах;

вот, то что вас касается:
2.2. Санітарне очищення територій населених місць
здійснюється спеціалізованими підприємствами незалежно від форми
власності та підпорядкування на договірних засадах у встановленому
законодавством порядку.
другими словами на КП "Благоустрий" не сошелся клином белый свет

ключевое слово "специально оборудованные":
2.7. Контейнерні майданчики повинні мати водонепроникне
тверде покриття та бути обладнані навісами, огорожею та ізольовані
від об'єктів обслуговування населення, господарських дворів і
магістральних вулиць смугою зелених насаджень шириною не менше
1,5 м, не повинні бути прохідними для пішоходів і транзитного руху
транспорту.

2.8. Контейнерні майданчики повинні бути віддалені від меж
земельних ділянок навчальних та лікувально-профілактичних
закладів, стін житлових та громадських будівель і споруд,
майданчиків для ігор дітей та відпочинку населення на відстань не
менше 20 м.
На території садибної забудови населених пунктів відстань від
контейнерних майданчиків до меж присадибних ділянок зі сторони
вулиць повинна складати не менш як 5 м.
Місця розміщення контейнерів для зберігання побутових
відходів на присадибній ділянці та відстань від них до власного
житлового будинку визначає власник цього будинку з додержанням
правил добросусідства.
Спірні питання щодо місць розміщення контейнерів для
зберігання побутових відходів на території присадибної ділянки
розглядаються у порядку вирішення земельних спорів згідно з
законодавством.

теперь понятно почему они не хотят сами ставить контейнеры:
2.15. Власник контейнерів для зберігання побутових відходів
зобов'язаний забезпечити їх миття та дезінфекцію засобами,
дозволеними до використання Міністерством охорони здоров'я
України, у літній період року - не рідше одного разу на 10 діб, а
в інші періоди року - не рідше одного разу на місяць.

А не то штраф за нарушение закона о "благоустрое" - где написано что чел. должен заключать договор о вывозе мусора с организацией с лицензией.

как видите это всего лишь Правила, а не закон. За отсутствие договора ответственность не предусмотрена, имхо....

Евгений, спасибо за ответ. Прочитала Ваше сообщение, распечатала. Буду стараться бороться аргументированно. Но..Они ведь ссылаются именно на закон : Відповідно п. 3.2.5. Правил благоустрою території м. Харкова «Громадяни у сфері благоустрою міста зобов'язані: забезпечувати самостійно або разом _з іншими громадянами видалення твердих побутових відходів згідно з вимогами діючих санітарних норм (за винятком, коли плата за вивезення відходів с у складі квартирної плати або плати за утримання будинку та прибудинкової території)».
Згідно ст. 35-1 Закону України «Про відходи», - власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі житлових будинків, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка в установленому порядку визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, здійснюють оплату таких послуг та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.
У разі ігнорування обов'язку покладеного на Вас п. 3.2,5. Правил благоустрою -.м. Харкова, на Вас буде складений протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме; «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благoyстрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тянуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», тобто штраф від 340 гри, до 1360грн. Крім того в судовому порядку Ви будете примусово зобов'язані укласти договір «Про надання послуг з вивезення твердих побутових відходів, при цьому всі судові витрати які передбачені чинним законодавством будуть покладені на Відповідача - тобто на Вас. Я правда нашла в тех же правилах что я не имею права бросать мусор в зоне "красных линий" и организовывать свалки - а ведь выставление мусора - который расбрасывают собаки - это своего рода свалка. Но в общем, дело наверное даже в большем. Интересно - существует ли закон на Украине, согласно которому если человек не "вредит" окружающей среде - то ему не могут навязывать услуги ненадлежащего качества. Ведь сегодня мусор - а дальше больше. Придумают еще что нибудь, создадут КП чего то там и обяжут "под штраф" платить им деньги.Это же чистой воды вымогательство. Я считаю - что должна быть честная конкурентная борьба за предоставление различных услуг - и человек сам должен выбрать что ему подходит.

Тема актуальна до сих пор.
Вопрос поднят правильно - почему я обязан заключить договор?
И как может быть договор быть заключен в обязательном порядке?
Я всегда считал, что договор - это соглашение сторон.
В моем случае, я не согласен ни с ценой услуг, ни с качеством - всего 2 "убитых" контейнера на расстоянии 400 метров от дома, которые очень быстро заполняются жителями района и в них постоянно роются и разбрасывают мусор вокруг, начиная от животных, заканчивая бомжами.
Да, и еще в этом году эти же городские власти, от имени местного городского депутата, разместили в непосредственной близости детскую площадку - идиоты-благодетели!

У Вас хотя бы контейнера есть. А у нас кульки на улице под двором - и собаки тягают по всей улице... Мои соседи подписали договор - вот их мусор я и убираю сейчас очень часто.

Может кто то знает какие то ссылки на какие то правила вывоза мусора? Чтобы с ними бороться нужно знать правила. Я поскачивала некот. законы в тему, прочитала их, но там все очень расплывчато и неопределенно.Там нет четких норм и правил организации мест вывоза мусора.
Очень надеюсь, что откликнется тот, кто может конкретно что то сказать с точки зрения закона. Но в любом случае спасибо всем за потраченное на мой пост время.С уважением ко всем неравнодушным. Еще раз, спасибо.

Правила благоустрою території міста Харкова (рішення ХМР №504/11 від 16.11.2011).
3.2.5. Власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі житлових будинків (земельних ділянок) приватної власності, зобов’язані укладати договори з юридичною особою, яка в установленому порядку визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, здійснювати оплату таких послуг та забезпечувати роздільне збирання побутових відходів (за винятком випадків, коли послуги з вивезення побутових відходів є у складі послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій) відповідно до вимог Законів України «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів».

§ 4.2. Підприємства, установи, організації, інші суб’єкти підприємницької діяльності у сфері благоустрою зобов’язані:
4.2.9. Вивозити або, на підставі укладених договорів із спеціалізованими підприємствами, забезпечувати вивезення сміття, відходів (у тому числі твердих побутових, негабаритних, будівельних, харчових та інших) згідно з вимогами діючих санітарних норм, укладати договори із спеціалізованими підприємствами на захоронення або утилізацію відходів (у тому числі твердих побутових, негабаритних, будівельних та інших) при утворенні обсягу не менше ніж 15м3 на місяць згідно з діючими нормами утворення.
4.2.10. Забезпечувати розміщення сміттєзбірників (урн, контейнерів) для накопичення сміття та твердих побутових відходів на об’єктах благоустрою, утримувати їх в належному санітарно-технічному стані згідно з санітарними нормами та цими Правилами.

Ну вот обязанности граждан устанавливать мусоросборники я не увидела.

В Правилах предоставления услуг по вывозу ТБО (постановление КМУ от 10.12.2008):
Житлові масиви і внутрішньодворові території, дороги загального користування та інші об'єкти благоустрою населених пунктів обладнуються контейнерними майданчиками, урнами для побутових відходів (п.4).
П.5: Послуги надаються з урахуванням розміру території, схеми санітарного очищення, затвердженої в установленому порядку, та інших умов, передбачених законодавством у сфері житлово-комунального господарства

Исходя из этого, отдельный бак, удобный для Вас, ставить не будут. Разве что Вы докажете, что в Вашем микрорайоне общий объем баков явно не соответствует количеству населения и нормам образования отходов (которые, кстати, увеличились).

Если Вам нужен был технологический порядок, ищите это:

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства з питань житлово-комунального господарства України
07.06.2010 N 176
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ
з організації збирання, перевезення, перероблення та утилізації побутових відходів

Правда это рекомендации, а не нормы.

Для меня этот вопрос тоже актуален...
Еще меня интересует вопрос, на каком основании, я обязана, по словам уличного комитета, заключать договор именно с "этой" организацией, которая вывозит мусор? Почему у меня нет права выбрать самой организацию какую хочу??? на тех условиях , которые будут выгодны мне?

barrister-UA - спасибо большое. Очень информативно.
Еще инфа к размышлению.... На сегодняшний день если человеку необходимо получить согласование с СЕС (узаконение самостроя, приватизация, договор аренды, разрешение на работу) - он его не получит, пока не будет договора о вывозе твердых бытовых отходов. В общем как раньше - хочешь - вступай в партию - а не хочешь - попробуй не вступить.

Я плачу за вывоз мусора в квартире, но проживаю в частном доме, который находится рядом с квартирой. Как избежать двойной оплаты за вывоз мусора?

Я плачу за вывоз мусора в квартире, но проживаю в частном доме, который находится рядом с квартирой. Как избежать двойной оплаты за вывоз мусора?
Предоставлять квитанцию об оплате с места прописки по месту фактического проживания.

Назад
Зверху Знизу