Статус: Офлайн
Повідом.: 20427
Повідом.: 20427
Хм. Вот как с языка снял, буквально 5 минут назад прочитал - в таких случаях уже поздно пить боржомпосле того, как подтвердят. Цитирую:
Коли відомий рівненський лікар-анестезіолог Павло Сільковський на своїй сторінці у фейсбуці зізнався, що перехворів коронавірусом та під час хвороби не ізолювався від своєї сім’ї, викликав цим хвилю обурення. Він мовчати не став, а тепер розповів, чому так вчинив.
– Я писав про те, що не ізолювався від сім‘ї під час хвороби на ковід-19, чим викликав хвилю обурення. Я ж думаю, що це дарма. Бо це моя сім‘я, а не ваша. Кожен, у разі потреби, може собі ізолюватися від домашніх не тільки на 2 тижні, але й довше. Головне, щоб це було в згоді. Але логіка такої ізоляції сумнівна , – стверджує Павло Сільковський і пояснює, чому саме.
Про ізоляцію від сім’ї
Справа в тому, що практично при всіх респіраторних інфекціях людина стає заразною ще до того, як відчула перші симптоми. Саме в інкубаційний і продромальний (перші симптоми) періоди вірус максимально множиться і виділяється. Власне симптоми хвороби – це уже заруба, відкрита війна імунної системи з вірусом, коли останній втрачає сили, знищується і перестає виділятися. З кожним днем хвороби заразність пацієнта знижується. Отже, якщо сьогодні почалася хвороба, а вчора і позавчора ти був з сім‘єю, то пізно пити Боржомі і твоя ізоляція вже майже немає сенсу. Бо тоді ти був більш небезпечним, ніж тепер.
Больше⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
Да, было бы реально ржака, если бы кто-нибудь с его семьи завернул, из-за того, что он позаражал всех нахер

после того, как подтвердят. Цитирую:
поэтому и без масок...