Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Хочу докупити оперативку 1333 чи 1600

• Автор теми Автор теми Гаврило
  • Дата створення Дата створення
до речі я раніше не замічав,тепер додивився в специфікаціях,якшо точно то вказано:
9ahagd.webp

я нагуглив приставка O.C. 2200МГц означає можливу частоту при розгоні памяті.
Але при розгоні оператива може не стабільно працювати як це часто буває,так мене цікавить якшо я куплю наприклад оперативу DDR 3 на штатних частотах 1833 або 2133 чи вона стабільно запрацює на моїй мамі ?
і чого там в штатному режимі не вказані 1600 1833 2133 мг ?

до речі я раніше не замічав,тепер додивився в специфікаціях,якшо точно то вказано:
9ahagd.webp

я нагуглив приставка O.C. 2200МГц означає можливу частоту при розгоні памяті.
Але при розгоні оператива може не стабільно працювати як це часто буває,так мене цікавить якшо я куплю наприклад оперативу DDR 3 на штатних частотах 1833 або 2133 чи вона стабільно запрацює на моїй мамі ?
і чого там в штатному режимі не вказані 1600 1833 2133 мг ?

Купи просто 1333, разницы не почувствуется.

мені треба память для роботи з монтажем відео в Adobe Premiere,а воно жре оперативу дуже сильно,в характеристиках мінімум 8 гб,норм 16 гб
в будь якому випадку, моїх 4 гб із яких вінда лише жре 1.5-2 гб. явно вже не вистачає (((
єдине в чому я не відчуваю різницю між тими же 8-1333 і 8-1833 так це ціна при яких я можу її купити,але який сенс брати память на меншій частоті якшо можна взяти більш ефективну?

можливо я особисто не відчую різниці коли буду неті сидіти,але думаю для Premiere Pro різниця все таки є...

мені треба память для роботи з монтажем відео в Adobe Premiere,а воно жре оперативу дуже сильно,в характеристиках мінімум 8 гб,норм 16 гб
в будь якому випадку, моїх 4 гб із яких вінда лише жре 1.5-2 гб. явно вже не вистачає (((
єдине в чому я не відчуваю різницю між тими же 8-1333 і 8-1833 так це ціна,але який сенс брати память на меншій частоті якшо можна взяти більш ефективну?

Смысл в том, что вы не читаете выше написанное!
Сейчас у вас 1333 память, а значит при установке 1600 она будет работать в режиме 1333.

просто хочу розібратися яка память для мого компа буде сама ефективніша ?

просто хочу розібратися яка память для мого компа буде сама ефективніша ?

1600, больше смысла нет, процессор и чип не позволят работать выше.
И это при условии, что вы уберёте старые планки на 1333

Смысл в том, что вы не читаете выше написанное!
Сейчас у вас 1333 память, а значит при установке 1600 она будет работать в режиме 1333.
в мене 2 слота в мамці,я ту стару память 2 планкі витягну і спіхну десь на OLX,а в ставлю нову 2 планкі на 8 гб от чи запрацює вона на 1600 і вище ?

в мене 2 слота в мамці,я ту стару память 2 планкі витягну і спіхну десь на OLX,а в ставлю нову 2 планкі на 8 гб от чи запрацює вона на 1600 і вище ?

Да, на 1600 заработает, если выше то шансов мало, точнее нет вообще.

та хер з ним 1866,питання чи я на 1600 заведу ?
Скорее всего - да. Проц официально поддерживает частоты вплоть до 1600, неофициально – 2200. Для монтажа такой апгрейд скорее всего даже имеет смысл.

короче докупив я 16 гб,оперативи Кінгстон 1.5 v 1600 мг
2 планкі по 8 вставив її в 2 єдиних слота на мамці
протестив через якусь там функцію віндовс з перезагрузкою
ніяких помилок пам"яті не видало

так як і говорили запрацювало на 1600 мг але от тільки проблема :
віндовс не бачить всі 16 точніше бачить 16 гіг але доступно тільки 8
AIDA 64 також бачить 2 планкі по 8 але видає 8 гб.
операційка 64 розрядна Віндовс 7
Біос бачить 16 гб.
WTF ?

bcjfj5.webp

h4jdch.webp

Переустановить попробуй, есть способ в разы легче, вспомню напишу.

як цю проблему вирішувати ?
Вариантов два, первый проверить не стоит-ли лимит на использование памяти в msconfig (снять галочку, см. скриншот). Второй - проверить опцию отвечающую за маппинг памяти в BIOS'е (напр. у меня это Advanced -> System agent configuration -> Memory remap feature).

Вкладення

• Memory.webp
    Memory.webp
    32.9 КБ · Перегляди: 88
1 зарас глянув в msconfig ,немає ніяких обмежень на оперативку.
2. так само проблема не в Віндовс ,це в 32 розрядних операційках такі обмеження можуть бути, 64 бітна 7-мірка може бачити значно більші обєми памяті
проблема в чомусь інакшому (((

в мене поки немає дискретної відяхи,і можливо інтегрована графіка в I5 3570 собі забрала оперативку ?

в мене поки немає дискретної відяхи,і можливо інтегрована графіка в I5 3570 собі забрала оперативку ?

нет. пробуй как в посте №34 написано - у меня также было когда поставил к 4 гб (2х2) еще 4+4 Гб. итого 12 гб.

ХЗ в мена таких опцій в біосі немає
от шо в мене в Біосі :

b9cfad.webp

в строці розширені настройкі памяті
jbd7ef.webp

это второй вариант)) а ты пробуй первый

та нє не верянт я і знімав галочку і перезагружав комп
і ставив галочку як в автора(автоматично установлювало 16384) і перезагружав комп
cf1ejb.webp

cbjhb1.webp

і всякій раз після перезавантаження зразу уважно перевіряв- результат один і той же - 16 гб доступно 8 :(

Назад
Зверху Знизу