Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Харківці прохають Зеленського перевірити діяльність Кернеса, електронна петиція.

Ты забыл любитель "исполинской росии" рассказать как еще запорожкую сичь уничтожили. Или твои видные историки такого не писали? А Голодомор они хоть заметили?
Ну, я же написав. Чи ти української мови не розумієш? :іржач: Чи у тебе вже розпочалася істерика? :іржач:

И да это конечно позор когда реестровые казачки закрепощали тех кого царь в список не написал. Нету хуже надсмотрщика для рабов чем бывший раб
Хоч мені усе і зрозуміло з тобою. Але для "особливо обдарованих" не буду повторювати те. що вже написав декількома постами раніше.
Після знищення Запорізької Січі за наказом Катерини генералом Текелі, частина козаків втекла Дніпром на чайках за Дунай, а друга частина, яка залишилася була покріпачена, як і уся Україна... Інших не залишилося... І не пиши дурниць... Я вже насміявся досхочу з твоїх недолугих постів... Вчись читати та думати...:D

Ну, я же написав. Чи ти української мови не розумієш? :іржач: Чи у тебе вже розпочалася істерика? :іржач:

У тебя написано

Крим було взято ... обдурили їх з наданням землі поміж Дністром і Бугом під нову Січ. А Катерина їх відправила подалі від України на Кубань, де вони і розпочали нове для себе життя...

А на самом деле

1775 рік, коли закінчилася Російсько-турецька війна, яку Москві допомогли виграти запорожці, і козаки стали непотрібні....

На початку червня 1775 року російські війська під командуванням російського генерала сербського походження Петра Текелія, які поверталися з османського походу, раптово оточили Січ...

16 червня 1775 року російським військами було повністю зруйновано Січ, а все майно та козацькі архіви було вивезено до Петербурга. Козацьку старшину та кошового отамана Петра Калнишевського звинуватили у зраді та засудили до каторги. Сумним фактом було те що в знищені Січі прийняли активну участь донські козаки, вони не знали жодного жалю до домівки їх українських "побратимів".

Разницу не видишь, пыщающийся харьковец с лысой горы и загоспромья?

Хоч мені усе і зрозуміло з тобою. Але для "особливо обдарованих" не буду повторювати те. що вже написав декількома постами раніше.
Після знищення Запорізької Січі за наказом Катерини генералом Текелі, частина козаків втекла Дніпром на чайках за Дунай, а друга частина, яка залишилася була покріпачена, як і уся Україна... Інших не залишилося... І не пиши дурниць... Я вже насміявся досхочу з твоїх недолугих постів... Вчись читати та думати...:D

Ты кстати уж определись что там у тебя Катерина делала

"А Катерина їх відправила подалі від України на Кубань, де вони і розпочали нове для себе життя..."

или

"частина козаків втекла Дніпром на чайках за Дунай, а друга частина, яка залишилася була покріпачена"

А то у тебя быстро версии меняются. Видно что ты не историк, хоть и про Багалея читал ))

в одессе все отлично, только прилетел от туда, и обьездили область одесскую всю на авто, не видел убитостей. В днепре был 3 недели назад, то же все отлично, ничего не убито, везде порядок, транспорт дешевле и в днепре и в одессе, приятный бонусь месным

Ну.. что тебе сказать. Ты первый человек на этом форуме, кто пишет, что в Одессе и Днепре все так прекрасно)) здесь про Одессу есть отдельная свежая тема, ну да ладно. Спорить об очевидных вещах просто не интересно.

Разницу не видишь
:іржач::іржач::іржач:
Бачу, тепер, що правильно кажуть, що слово ***** походить від "как цап". Козел ти іншими словами.
Не розумієш простих речей. :іржач:

Після російсько-турецької війни 1768—1774 рр.
Навесні 1775 року під час переходу з Дунаю на Волгу для придушення селянської війни під керівництвом О.Пугачова отримав наказ зайняти Запорозьку Січ і знищити Кіш.

4 (15) червня 1775 р. війська під командуванням Текелія (66 тис. чол., 50 гармат) та генерала Федора Чорби оточили Нову Січ, а 5 (16) червня здобули її. За наказом Текелія Січ було зруйновано, а запорозьку старшину заарештовано. Після ліквідації Текелій отримав багаті наділи на землях Січі.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Російсько-турецька війна 1787 ... 1792 р.р.
1787 р. Облога Очакова тривала аж до грудня. Хоча місто й залишилось без підтримки флоту, воно отримувало підтримку з о. Березань. Як тоді казали «якщо Очаків був ключем до дверей в Чорне море, то Березань — його засувом». Далекобійні гармати цієї фортеці діставали до Кінбурнської коси, не даючи російським галерам ні вийти в море, ні висадити десант біля стін Очакова.

Потьомкін ще в липні наказав Суворову штурмом оволодіти островом, але російський армія, хоча й атакувала його, проте невдало.

У жовтні 1788 року Г. Потьомкін доручив Антіну Головатому захопити османське укріплення на острові Березань — важливого стратегічного пункту в гирлі Дніпра, яке підтримувало Очаків. Козаки, взявши на плечі гармати, під вогнем османських батарей, стрімко атакували. Після навального штурму козаки оволоділи береговими окопами та османською артилерійською батареєю. Незабаром у полон здався весь османський гарнізон. Усього було захоплено 300 вояків, 23 гармати, 150 бочок пороху і кілька ворожих знамен. У козаків загинули полковий старшина, 4 курінних отамани та 24 козаки. За цей подвиг Головатий був нагороджений Георгіївським хрестом.
Очаків забрали в османів у грудні 1788 року за активної допомоги українських козаків, які брали участь у його штурмі на лівому фланзі армійських підрозділів та атаці з моря козацької флотилії.
Взяття Хаджибея здійснили шість полків козаків-чорноморців (три полки кавалерії та три піхоти загальною кількістю 3000 вояків) під командуванням отамана Захара Чепіги. 14 вересня 1789 р. козаки оволоділи Хаджибейською фортецею.
Слідом за Хаджибеєм впала фортеця Акерман, а за нею козацька ескадра Антіна Головатого із 50 чайок при підтримці козацької кінноти Захарія Чепіги і російської піхоти Михайла Кутузова нічним штурмом взяла фортецю Бендери на Дністрі.
На початку грудня флотилія Головатого увійшла в Дунай. Напроти Ізмаїла османи розташували важку артилерійську батарею на острові Сулин, яка не дозволяла підійти до фортеці, в Дунаї вели патрулювання османські кораблі. Спочатку флот під командуванням Головатого взяв штурмом Сулин і дав змогу розмістити там артилерію Суворова. Після цього у двох битвах біля острова Верхні Чатапи і вище Ізмаїла потопив османські кораблі, чим лишив османську фортецю можливості отримувати підкріплення і припаси. Наступною впала фортеця Табія, на штурм якої Головатий вів козаків особисто. Розвиваючи успіх, Головатий з своїми козаками вдарив на Ізмаїл і у кровопролитному бою взяв редути і важку османську батарею, яка прикривала фортецю з сторони Дунаю.

11 грудня 1790 року десант флотилії Головатого розпочав новий штурм. 100 козацьких суден атакували Ізмаїл з боку Дунаю і під градом ядер і картечі висадили козаків для штурму фортеці. Козаки першими увійшли у фортецю. Після цього надійшла допомога від гренадерів Кутузова військ Суворова. В бою за Ізмаїл чорноморські козаки А.Головатого взяли 26 османських знамен, десятки гармат, багато зброї і амуніції. За взяття Ізмаїла Антон Головатий був нагороджений хрестом Святого Георгія а козаки срібною медаллю «За отменную храбрость при взятии Измаила декабря 11 дня 1790». Таким чином, саме дії флотилії козацького «адмірала» А. Головатого відкрили шлях до Ізмаїлу з боку Дунаю, та вирішили питання взяття фортеці. Суворов особисто відзначав у рапорті Потьомкіну «полковника і кавалера Головатого, який відмінною хоробрістю, працею і постійним старанням не тільки війську своєму подавав приклад, але й сам діяв безстрашно».
)

В 1791 році російська імператриця Катерина II підписала указ про переселення запорізьких козаків що в той час перебували на службі на Кубань.

Вчи історію *****ське *****о, тоді не будеш обсиратися так на форумі... :іржач:

Ты кстати уж определись что там у тебя Катерина делала

"А Катерина їх відправила подалі від України на Кубань, де вони і розпочали нове для себе життя..."

или

"частина козаків втекла Дніпром на чайках за Дунай, а друга частина, яка залишилася була покріпачена"

А то у тебя быстро версии меняются. Видно что ты не историк, хоть и про Багалея читал ))
:іржач::іржач::іржач:
Зато у тебе нічого не змінюється з тих часів, коли став писати на форумах херню. А це правда, що *****и їдять власне гівно, через це такі тупі?... :іржач: Не здатні опанувати ані історію, ані українську мову... Ще тут на щось претендують... :D

харьковец с лысой горы
:іржач: Одразу ти і проколовся, *****чег... Не знаєш центральних районів міста. бо не орієнтуєшся, що Шатилівка та Іванівка до Лисої гори аж ніяк не відносяться... Ну, і *****о ти... рідкістний екзепляр... :іржач:
Хоча дякую тобі, таких рідкістних екземлярів *****ів давно вже не зустрічав...:іржач: Обісрався ти по повній програмі і по усім напрямкам. Нареготався досхочу, коли тебе викатав у твоєму власному гівні... :D
Воно ще Ллойдом себе обізвало, *** *****ське...:іржач:

Пояснюю, стало зрозуміло. що ти рідкістний екземпляр тупого *****ського *****а.... Твоє справжнє прізвище Шаріков? Ллойд Поліграфович Шаріков? :-)

Ты не из сибири, часом, пишешь? А то и в ****оедстве вижу разбираешься не хуже эксперта, и полыхает у тебя сильнее чем миллион тамошних гектар :іржач:

Кстати, а правда что твою историческую родину Залуопань называют? :збентежений:

:іржач: Одразу ти і проколовся, *****чег... Не знаєш центральних районів міста. бо не орієнтуєшся, що Шатилівка та Іванівка до Лисої гори аж ніяк не відносяться... Ну, і *****о ти... рідкістний екзепляр... :іржач:

Это твоя сраная Ивановка у тебя центральный район, или лысая гора которую я не знаю?

Но вообще да, я на пр Науки жил и потом на Космической, поэтому не очень сильно различаю чем условное Новожаново от Залютино, отличается. И то и то очень далеко и лучше там не бывать. А так-то я ее с Павловкой перепутал, подумаешь.

Ты не из сибири, часом, пишешь? А то и в ****оедстве вижу разбираешься не хуже эксперта, и полыхает у тебя сильнее чем миллион тамошних гектар :іржач:

Кстати, а правда что твою историческую родину Залуопань называют? :збентежений:
:іржач: Давай, давай. Ллойд Полігарафович! Вирішив ще обісратися та обісцятися? :D
Пиши ісчо! Люблю реготати, коли *****ня обсирається... :іржач:

Но вообще да, я на пр Науки жил и потом на Космической, поэтому не очень сильно различаю чем условное Новожаново от Залютино, отличается. И то и то очень далеко и лучше там не бывать. А так-то я ее с Павловкой перепутал, подумаешь.
:іржач:Не бреши.:іржач: У нашому районі таких *****ів ніколи не зустрічав. Ти заплутався у власних соплях і досі не можеш виплутатися, бо з кожним новим постом стає зрозумілим, що ти або дергачівський, або лозовенківський звичайний ***... Ти мені зараз нагадав один анекдот. Там міські хлопці спіймали деревенського хамовитого **** й дають йому трендюлів. А *** волає: "Хлопці! Та не бийте мене... Я же такий храєр, як і ви, тільки сільський..." Так що тут тебе вже мають у всі отвори, а ти ще намагаєшся щось скавчати... :іржач:
Доречі, а як раніше називалася Космічна вулиця?

:іржач:Не бреши.:іржач: У нашому районі таких *****ів ніколи не зустрічав. Ти заплутався у власних соплях і досі не можеш виплутатися, бо з кожним новим постом стає зрозумілим, що ти або дергачівський, або лозовенківський звичайний ***...
Доречі, а як раніше називалася Космічна вулиця?

Приехало с Залопани на загоспромье и уже "его район", kek. А ты правда зеркало никогда не смотришь, что дебилов не видишь?

.

Приехало с Залопани на загоспромье и уже "его район", kek
Ти там сиди у Дергачах і не вякай, бо, якщо дізнаєшся скільки років я живу біля Держпрому, то обісрешся по повній програмі... Якщо вмієш рахувати, то від 2019 р. відрахуй до 1959 :іржач:

то обісрешся по повній програмі...

Кстати, ты же вроде уважаемый сантехник, под исторического харьковца косишь, только что оранжевую косынку на башку не цепляешь и Богородицу не спиваешь... типа совсем уже наш...

Ан нет, откуда-то возьмет да и пробьется с тебя эта жопо-тема на которой друзья наши меньшие из запоребрика зафиксированы. Ну как тебе не стыдно!

Вчи історію *****ське *****о, тоді не будеш обсиратися так на форумі... :іржач:

Да я вижу что историю России ты выучил на пятерочку. Выслуживался наверное в свое время. В КПСС вступить успел, харьковец ты залопанский?

Назад
Зверху Знизу