Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Харьковчане, кто-нибудь чувствовал на себе ущемление прав русскоговорящего?

• Автор теми Автор теми Ribbentrop
  • Дата створення Дата створення

Вы чувствовали на себе притеснения, из-за того, что вы говорите на русском?

• да

Голосів: 335 16.4%
  • нет

Голосів: 1712 83.6%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    2047
  • Опитування закрито .
То є так, дядьку... На днях на барабані облава була на російськомовних, 400 чоловік зарештували, а півтори тисячі підприємців отримали штрафи по шість тисяч за вивіски на російській мові. Учора в АТБ забуцькали продавчиню за "пакєт нужен?". За останній тиждень спалено близько 60 авто з російськими літерами на номерах.

Так що поки не вивчиш рідну мову, краще з хати не виходь.

Так то мене на Баріку і повя'зали. У буцигарні дали Кобзар, сказали прочитати. Прочитав без помилок, усі пять томів. Запитали чій Крим. Але я на Харків форумі підготувався, прочитав всі відповіді на їх запитання. Відпустили, сказали на Барік не ходити, бо там на вивісках російські літери, від яких мені буде зле.
На всяк випадок замалював російські літери у паспорті. Тепер я ніхто, тому що літер і, є та ї в моєму прізвищі не має.

В мене тільке одне запитання до тебе, дядьку. Чого ти такий дурний, що важаешь що хтось говорить за російську мову тому що не знає української???

В мене тільке одне запитання до тебе, дядьку. Чого ти такий дурний, що важаешь що хтось говорить за російську мову тому що не знає української???

Може й справді дурний, я ж не претендую на звання "розумник року", як Хруй.

Одне не розумію: якщо ти вільно володієш українською мовою, то чому ж не спілкуєшся нею? Соромишся, чи як?

Може й справді дурний, я ж не претендую на звання "розумник року", як Хруй.

Одне не розумію: якщо ти вільно володієш українською мовою, то чому ж не спілкуєшся нею? Соромишся, чи як?

З ким нею спілкуватись по перше, по друге це не рідна для мене мова, тому мені незручно нею спілкуватись.
Питання в іншому. Я не розумію чому хтось виключно з ідеологічних підстав змусує мене використовувати українську? Бо інших підстав для цього в російськомовних регіонах, де російська рідна в декількох поколіннях я не бачу. Так, українську треба знати для спілкування с громадянами інших регіонів, але обмежувати мої права на російську мову на телебаченні, кіно, у школі для моєї дитини, інструкції до ліків, договорів у банку, у суді. Це можна довго продовжувати.
Мій опір в тому, що для мене це не мій вибір. До того ж я бачу інші багатомовні країни, де взагалі нема мови співзвучної до назви країни. Особливо посміхаюсь з тих, хто ставить достаток країни у зв'язок з українською мовою.
Тобто, дядьку, якщо для тебе рідна російська, а ти пропагандуєш іншу, то зраджуєш в першу чергу себе та своїх батьків.
На всяк випадок для поцреотів - північний сусід до цього справи не має.

обмежувати мої права на російську мову на телебаченні, кіно, у школі для моєї дитини, інструкції до ліків, договорів у банку, у суді.

А в когось з українців рідна мова - вірменьська, татарська, грузинська, німецька... Як з ними бути у суді, на телебаченні та в школах?

Тобто, дядьку, якщо для тебе рідна російська, а ти пропагандуєш іншу, то зраджуєш в першу чергу себе та своїх батьків.
Висновок невірний. Зациклення на одній, "рідній" мові - це штучне самообмеження. Чим більше знаєш мов - тим цікавішим та доступнішим стає світ. Крім того, вивчення інших мов сприяє розвитку мозку та покращенню його інтелектуальних здібностей.

А в когось з українців рідна мова - вірменьська, татарська, грузинська, німецька... Як з ними бути у суді, на телебаченні та в школах?

Висновок невірний. Зациклення на одній, "рідній" мові - це штучне самообмеження. Чим більше знаєш мов - тим цікавішим та доступнішим стає світ. Крім того, вивчення інших мов сприяє розвитку мозку та покращенню його інтелектуальних здібностей.

Світова практика говорить о том що і 6% досить для регіональної або державної мови, це по перше. По друге попит. Якщо є попит на телеканали, газети, школи іншою мовою, то чому б ні.

Дядьку, а с чого ти зрозумів, що я пропоную лише російську мову? Це ж буде самоізоляція. Я у горі ж писав, що українську теж треба вивчати. Та обов'язково англійську. У Грузії побачив плоди націоналізації - вони не тільки відмовились від російської, но не стали вчити англійську. Тобто вони крім грузинської не знають нічого. Чорт з нею англійською, але туризм та торгівля значною мірою йдуть російською, і не тільки ж з росіянами.

Слова настоящего европейца....
Слобожанщина была пограничным городом свободным от податей,куда бежали в свое время от европеизаторов люди, которые не хотели продавать за печеньки веру и предков
.. Победа очень скоро будет за нами.

та який ти до бісу, "єврапєєцЪ"??? :D, ти є кондовим homo sovieticus, який не змінився з 1970 р. - отак з тобою й розмовляють.

ти навіть не знаєш назви міста, куди сере-сере втицьнув твоїх батьків :браво::клас: не казати вже про історію.

За "вамі, таварісьчь совок", перемоги вже не буде, ніколи. "поєст ушолЪ"!

Назад
Зверху Знизу