Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Какие словоупотребления вас бесят?

• Автор теми Автор теми Саныч
  • Дата створення Дата створення
Все можливо. От Дуся - це хто? Євдокія? Чи Одарка? А Муся? Може Марія? А ще в радянських фільмах чула жіноче ім'я "Ёлка". Як повністю так і не зрозуміла, бо в моєму оточенні нілоли не було Йолок чи Ялинок :D
Є скорочені імена, а є повні.
І є зіпсовані російщиною.
Наша Текля більш приближена до оригіналу, аніж їхня Фекла.
Це як етер, який не сприймають російськомовні вуха.
Або жінка Чорновола Атена, яка російською була б Афіна.

Баба Миля ще була. Моя прабаба. Мелан'я.
Одна моя прабаба була по-вуличному Хима, у хрещенні Єфімія.
Друга Кіля, мабуть Килина. Цієї ніколи не знала і не встигла побачити.

Серед нашого загалу в основному імена грецького, латинського, староєврейського і старослов'янського походження.
Частіше всього спотворювали грецькі імена через особливості грецького алфавіту.

Все можливо. От Дуся - це хто? Євдокія? Чи Одарка? А Муся? Може Марія? А ще в радянських фільмах чула жіноче ім'я "Ёлка". Як повністю так і не зрозуміла, бо в моєму оточенні нілоли не було Йолок чи Ялинок :D
Євдокія, Євлампія (скорочено - Лампа, навіть чув таке) та інші подібні.Це як Ася - може бути повним ім'ям, а може бути скороченням від "Анастасія".

Євдокія, Євлампія (скорочено - Лампа, навіть чув таке) та інші подібні.Це як Ася - може бути повним ім'ям, а може бути скороченням від "Анастасія".
Знала колись Анастасію з московії, яку дома називали Наца, чоловік пізніше Ната, а коли вони з'явились у Харкові по тій війні, то у побуті була вона вже Натальєю.
А Галя, яка насправді за документами Ганна, то вже класика.

Сейчас проверю в гугле первую тетю. :) и себя заодно.
Вы тоже Циля?

Если другого происхождения тетя, то наверное от святой Цецилии.
А может Церцеи, не святой, но божественной)

улиуа Петра Болбочана, после того как я о нем прочитала, мне ближе, чем какого-то Клапцова.
Ул. Валковская, она же ул. Патриса Лумумбы, она же Элла Кацнэленбоген, она же ул. Клапцова ,она же str. Pietru Bolboceanu...

1000000517.webp

Дерусифікація на марші !

Ул. Валковская, она же ул. Патриса Лумумбы, она же Элла Кацнэленбоген, она же ул. Клапцова ,она же str. Pietru Bolboceanu...

Дерусифікація на марші !
Петро Болбочан заслуговує назви. Підтримую!

Назад
Зверху Знизу