Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Как вы относитесь к суржику?

🟠 23:59 Загроза ударних БпЛАЗагроза БпЛА типу «Шахед»#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
  • 🟠 23:59 Загроза ударних БпЛАЗагроза БпЛА типу «Шахед»#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Позитивно. Суржик, то є гвалтування кацапської мови :D.

• 🟠 23:59 Загроза ударних БпЛАЗагроза БпЛА типу «Шахед»#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Мы в начале войны жили в Польше, там только польский, одно ругательство - "курва", а у нас не так патриотично. Вообще, мне кажется в Украине с языковыми барьерами все очень печально.
И что же такого печального ты ощущаешь в сравнении с Польшей?
Основные диалекты: великопольский, малопольский, мазовецкий, силезский, а также кашубский язык. Городские говоры, в свою очередь, представлены в Варшаве, Кракове, Познани и других крупных городах.

Останнє редагування:

Правда в тому, що дорога до гарної української проходить через погану українську.
Зацепа саме для так би мовити "лояльних до України" росіян в тім, шо вже навіть володіючи мовою, вони нерідко піддаються обструкції, коли намагаються висловлюватися - саме через "московську" фонематику (просодію) - тобто навколишнім здається, шо оратор глузує з української.

Шоб ви розумів, то не є недолуга "азіровка" зі зневагою до лексики та морфології - саме "акцент". До речі, мені теж подеколи смішно бува таку вимову чути, хоч моя українська теж є набутою.

Можу пригадати з росіян хіба що Ст.Бєлковскій (уродженець Мск, до речі) швидко шпарив українською без "залісських" тональностей. Але ж був тоді на киянці одружений)

Зацепа саме для так би мовити "лояльних до України" росіян в тім, шо вже навіть володіючи мовою, вони нерідко піддаються обструкції, коли намагаються висловлюватися - саме через "московську" фонематику (просодію) - тобто навколишнім здається, шо оратор глузує з української.
Ким піддаються?
"Фаріонами" чи мовними патрулями?
Будь яка мова - одночасно душа і механізм. Кожен щось вважає головнішим.
Мова-душа була у Харкові на чільному місці навесні 2022.
Саме тоді деякі люди, етнічні росіяни за походженням, що попали в Україну у зрілоку віці, почали говорити українською, хто як міг. Бо вони в ті дні душею були з Україною.
Зараз ми спостерігаємо емоційний відкат навіть серед харків'ян українського походження.
Того злету українськості у всьому вже нема.
Залишились механістичні вимоги, як ось у цій темі, закиди в бік інших регіонів, пошук чогось такого, чого в реальному житті немає.
І вже не любов рухає у бік мови, а так, маячня на тему мови.

Оце пришиваю гудзики до однїєї штуковини, згадала, що моя бабуся українською казала на гудзики - ПУВИЦІ.

Ким піддаються?
"Фаріонами" чи мовними патрулями?
Будь яка мова - одночасно душа і механізм. Кожен щось вважає головнішим.
Мова-душа була у Харкові на чільному місці навесні 2022.
Саме тоді деякі люди, етнічні росіяни за походженням, що попали в Україну у зрілоку віці, почали говорити українською, хто як міг. Бо вони в ті дні душею були з Україною.
Зараз ми спостерігаємо емоційний відкат навіть серед харків'ян українського походження.
Того злету українськості у всьому вже нема.
Залишились механістичні вимоги, як ось у цій темі, закиди в бік інших регіонів, пошук чогось такого, чого в реальному житті немає.
І вже не любов рухає у бік мови, а так, маячня на тему мови.
Я так думаю, шо не любов рухала в 2022. Хто її ЛЮБИВ, той до війни активно користувався українською.
В 2022 людьми рухало бажання провести кордон між собою і кацапом.
Але в Харкові бути україномовним це йти проти течії. Важко.
Ще важче привчати дітей не бути як кацап, бо для цього потрібна українська в родині.

Я так думаю, шо не любов рухала в 2022. Хто її ЛЮБИВ, той до війни активно користувався українською.
В 2022 людьми рухало бажання провести кордон між собою і кацапом.
Але в Харкові бути україномовним це йти проти течії. Важко.
Ще важче привчати дітей не бути як кацап, бо для цього потрібна українська в родині.
Пффф.... Тема ж не про мову, а про суржик ;)

На вокзалі Львова купа таксистів з пропозицією відвезти пані до Трускавця, не питала але хотілось - скільки заплатите щоб я з вами поїхала до Трускавця?))
IMG_20250610_091525.jpg

🐸🐸🐸

Пффф.... Тема ж не про мову, а про суржик ;)
Чого не по мову. Тс написав - періодично говорю українською але слова вилітають.
Звичайна ситуація. Більше практики і все буде. ;)

Чого не по мову. Тс написав - періодично говорю українською але слова вилітають.
Звичайна ситуація. Більше практики і все буде. ;)
Во Флориде больше практики можно обеспечить только в испанском. )

Шо, і Тєрєхову (Міледі з "Мушкетерів") нє? 🐸
Колись була в Свіржі (село на Львівщині з старим замком, де знімали мушкетерів) і казали що тут ще пам'ятають Боярського який п'яним валявся по калюжах) за шо купила за те й продаю)

А так то мені більше іспанський мультик подобався) в 90х крутили.

От одне з улюблених радянських)

1000048331.jpg

От одне з улюблених радянських)

1000048331.jpg
До речі, кіно таке собі, з душком - було на каналі "Загін кіноманів" у розборі на тему "українці в радянському кіно". Персонаж, якого грав Бурундуков, такий собі "Грищенко", у самий відповідальний момент перелякався, утік зі свого посту і через нього вбили добряка й інтелігента "Шуріка", який розмовляв "на прєкрасном рускам язикє с мааасковскім акцентом". До речі, це був якийсь фірмовий прийомчик у кацапських режисерів - зображати українців недолугими й трусоватими. Окрім цього епізоду також приходить на згадку епізод із "Мєста встрєчі ізмєніть нєльзя" - там також опер, який дав Фоксу втікти, був українцем. Ну а ще цікава деталь із фільму "Зелений фургон", що події в ньому розгортаються в Одесі, а зображені там мужики із села розмовляють українською. От вам і "Адєса рускій горад".

І все це в котрий раз підтверджує, що кацапи підараси.

Просто понять, как думают сейчас люди.
Я периодически говорю с людьми по украински, но без опыта слова вылетают, а суржик меня бесит.
Это я один такой? Как люди вообще воспринимают суржик?
Когда учил английский этой проблемы не было, суржик русский и английский совсем дико бы выходил )
fuck you, bitch 👹

Назад
Зверху Знизу