Есть переживания, что если снимут опекунство она продаст квартиру и просрет все деньги.
думаю что переживания безпочвенные
))
Вопрос: как нотариально можно оградить ребенка от глупостей касательно недвижимости и расточительства?
пока ей 18 не исполнится Опекунский совет разрешение на продажу не даст
Правила опеки и попечительства
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
5.2. Органи опіки та піклування за своєю ініціативою, за клопотанням підопічних, державних або громадських організацій, а також згідно з обгрунтованими заявами будь-яких осіб можуть звільнити опікуна або піклувальника від виконання покладених на нього обов'язків, якщо встановлять, що опікун чи піклувальник не відповідає своєму призначенню або належним чином не виконує своїх обов'язків.
5.3. При зловживанні правами і залишенні підопічних дітей без догляду і піклування опікун або піклувальник притягується до відповідальності згідно з чинним законодавством.
5.5. Піклування припиняється:
після досягнення підопічними вісімнадцяти років;
при одруженні неповнолітньої особи;
у разі скасування судом обмеження в дієздатності осіб, які зловживали спиртними напоями або наркотичними речовинами;
якщо відпали причини, що викликали встановлення піклування над особами, які за станом здоров'я не могли самостійно захищати свої права;
унаслідок смерті особи, що перебувала під піклуванням;
унаслідок смерті піклувальника.
У разі скасування судом обмеження у дієздатності осіб, які зловживали спиртними напоями або наркотичними засобами, а також якщо відпали причини, що викликали встановлення піклування над особами, які за станом здоров'я не могли захищати своїх прав, піклування припиняється за рішенням органу опіки та піклування.
Рішення про припинення опіки чи піклування виносить орган опіки та піклування.
Посвідчення, видане опікуну або піклувальнику, повинно бути повернуто органам опіки та піклування.