Ну, ось і приїхали, нарешті!

Таки до тебе дійшло... Не було кого відправляти на Донбас захищати Україну. Ідея добровольчих батальонів зародилася в Харкові. Перший дзвінок при мені робили Авакову. Він не відповідав. Тоді зателефонували тільки но призначеному командувачем ВВ Полтораку й запропонували ідею створення добровольчих батальонів... Полторак дуже серьйозно поставився до цієї пропозиції і пообіцяв переговорити на цю тему з Аваковим. Нагадаю, що Аваков і Полторак зітнулися з цією проблемою ще в Харкові, коли треба було звільняти захоплене сепаратистами вдруге приміщення ОДА. Усі командири військових частин ЗСУ відмовились брати участь, навіть жодна із двох віськових частин ВВ теж відмовилась. І тільки вінницький "Ягуар" після серьйозної розмови взяв участь у звільненні ОДА. Така ж сама ситуація була і в Донецькій і Луганській обл. Навіть, військові частини ВВ, які повинні були встановити конституційний лад на території областей, були кинуті на призволяще командирами. І в Донецьку одна така військова частина була заблокована. Взявший на себе відповідальність один із командирів підрозділів вночі вивів особовий склад частини до Маріуполя, а склади із боєприпасами і зброєю, що залишилися на території, підірвали. Через це на самому початку було прийнято правильне рішення про формування добровольчих батальонів, які одразу відправились на схід захищати Україну... Формували батальони в тому числі і через областні управліня МВС. Так само і в Харкові було... І у всіх областях.
А про функції НГУ, Прикордонної служби та МВС я тобі написав, бо ти зовсім не розбираєшся хто чим має займатися і через це пореш тут херню, яку вже немає терплячки по 10 разів тобі пояснювати... Схоже ти і в цей раз не осилив ті витримки, що я тобі навів. Отож не лізь у ті справи, якщо не розбираєшся. Бо, виставляєш себе на посміховісько.