Йобана русня

не знаю что такое колий... но если полить ступенечки церкви, где обычно ходят московские попы святой водой по морозу... :збентежений: :D

Коліївщина, за версією, що найчастіше зустрічається в науковій і художній літературі, походить від слова «колій», яким в українських селах і донині називають людей, відповідальних за забиття свиней, які вміють робити це найбільш професійно і швидко. У творі Тараса Шевченка згадується процедура освячення ножів на означення міжетнічної та релігійної складових повстання. Прихильниця цієї версії трактування назви Наталя Яковенко у своїй книзі «Нарис історії України з найдавніших часів до кінця XVIII століття» наводить такі слова Максима Залізняка:
« «...поляків, жидів, та тих, котрі у служінні конфедератів були віри грецької, поколото чимало, а скільки - точно не знаю, проте гадаю, не менше як усіх чоловічої і жіночої статі, включно немовлят, тисячі дві поколото»В Википедии не знают, что есть нож - колий. Мне неоднократно приходилось и делать колии да и пользоваться пару раз тоже. Заколоть свинку могу, а вот разобрать - не получается, брезгую.
Колий - это фактически кусок стального прута диаметром 4-5 мм и длиной до 200 мм из стали 65Г с расплюснутым в форме сердечка концом и простой деревянной ручкой. Конец затачивается и по бокам, чтобы им можно было после укола рассечь сердце свинки. Некоторые спецы колят снизу вверх стоящую свинью так, что та и не успевает понять, что происходит. А в основном колят положив на бок, погладил, почесал, нащупал, где сердце стучит и сунул туда колия. Чем меньше свинья кричит после укола, тем выше квалификация мастера. Вот такими колиями и кололи панов Гонта с Железняком!:D
 
Сантьяго-де-Компостела.
Ось я був в цьому костелі.

80860181.jpg


5begbe.jpg
 
Коліївщина, за версією, що найчастіше зустрічається в науковій і художній літературі, походить від слова «колій», яким в українських селах і донині називають людей, відповідальних за забиття свиней, які вміють робити це найбільш професійно і швидко. У творі Тараса Шевченка згадується процедура освячення ножів на означення міжетнічної та релігійної складових повстання. Прихильниця цієї версії трактування назви Наталя Яковенко у своїй книзі «Нарис історії України з найдавніших часів до кінця XVIII століття» наводить такі слова Максима Залізняка:
« «...поляків, жидів, та тих, котрі у служінні конфедератів були віри грецької, поколото чимало, а скільки - точно не знаю, проте гадаю, не менше як усіх чоловічої і жіночої статі, включно немовлят, тисячі дві поколото»В Википедии не знают, что есть нож - колий. Мне неоднократно приходилось и делать колии да и пользоваться пару раз тоже. Заколоть свинку могу, а вот разобрать - не получается, брезгую.
Колий - это фактически кусок стального прута диаметром 4-5 мм и длиной до 200 мм из стали 65Г с расплюснутым в форме сердечка концом и простой деревянной ручкой. Конец затачивается и по бокам, чтобы им можно было после укола рассечь сердце свинки. Некоторые спецы колят снизу вверх стоящую свинью так, что та и не успевает понять, что происходит. А в основном колят положив на бок, погладил, почесал, нащупал, где сердце стучит и сунул туда колия. Чем меньше свинья кричит после укола, тем выше квалификация мастера. Вот такими колиями и кололи панов Гонта с Железняком!:D

знаю одного такого. в его присутствии собаки под себя писяются а коты в обморок падают. думаю если будет соответствующий сертификат - у него не дрогнет рука повторить подвиг Гонты и Железняка... но нуего нах, такое все равно никто есть не станет, поэтому лучше добровольно-принудительно за поребрик на восток ))
 
Но мені більше подобався цей.
Я завжди біля нього проходив коли на Електроні працював.

h2cefj.jpg


b6ecde.jpg
 
Назад
Зверху Знизу