Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Як спасать дерева ? 🙄

🔴 08:07 Повітряна тривога в Харків.обл.
  • 🔴 08:07 Повітряна тривога в Харків.обл.
Цей? Купував як Преображеніє, і, наче , схожий, але не певен.
IMG_20250429_090112_192.jpg
Так, він схожий на Прєображеніє, але не зовсім.
Ось то Прєображеніє, що передав мені мій дядько:

1745923539230.png

А ось незрозуміла форма, дуже схожа на вашу:
1745923600712.png

Десь зо тижні два до збору вона виглядала так само, як на вашому фото.

Правда, за часом посадки ця форма десь збігається з виведенням Прєображенія - біля 2004-2005 років, а десь в 2007 сусіди кинули свою ділянку.
Зараз я згадую і приходжу до висновку, що вони реально схожі. Можливо, просто різні форми одного і того ж сорту. Або "піратська копія".

Ось то Прєображеніє, що передав мені мій дядько:
:клас:Файний.
Але більше винограда розводити не хочу...Дуже шкода, коли він отак вимерзає весною.Пізніше відкопати і відкрити - теж не корисно, бо запріватиме в землі буде, в квітні жарюка стала нормою.
Це як з трояндами: красиво, цікаво, але скільки з ними мороки, як обрізати те колюччя, і з відкриттям теж можна не вгадати. Ця зима була і не дуже суворою, як здавалося, а 6 кущів троянд прийшлося весною підрізати мало не під нуль.

Останнє редагування:
На улице +5. Руки мерзнут...А солнце - есть. Не греющее ничерта.
Я уже и вылезшие лилии прикрыла банками, ведра уже все вышли..
Погода действует на нервы, хотя - то ли не беда, ну что-то замерзнет.. Но вопрос - что?

Если бы мне лет 20 назад сказали, что я буду заниматься дачей, садом и цветочками - вот бы я посмеялась.
Якби мені 20 років назад тому сказали що я не буду займатись садом, я би дуже сміялась.
Війна не питає що ти хочеш. Радійте тому що є. Ніяка погода не діє на нерви так як кацап, який відбирає дачі, хуячі, села і міста.

Але більше винограда розводити не хочу...Дуже шкода, коли він отак вимерзає весною.Пізніше відкопати і відкрити - теж не корисно, бо запріватиме в землі буде, в квітні жарюка стала нормою.
Я дійшов до висновку, що оце закопування - шкідливе.
Треба компактно укладати лозу, вкривати білим агроволокном, а зверху класти шифер.

Весною шифер знімати, а в травні коли мине загроза морозу - прибирати агроволокно і в'язати.

Восени частину винограду укрив просто шифером. Частину батько закопав. Перезимували однаково, не зважаючи на морозну зиму.

Юпитер, Низина, Преображение подмерзли, Лору немного прихватило, но она еще чуть-чуть начала открываться. Фронтиньяк один куст подмерз, а второй рядом целый. А старому винному хоть бы что. Розы и пионы подмерзли. Розы и так после зимы почти в 0 обрезали и опять. Все остальное норм, на яблонях и грушах цвет живой. Клубника норм. Виноград конечно жалко, опять внуки не поласуют. Ветер очень холодный.

Я дійшов до висновку, що оце закопування - шкідливе.
Треба компактно укладати лозу, вкривати білим агроволокном, а зверху класти шифер.

Весною шифер знімати, а в травні коли мине загроза морозу - прибирати агроволокно і в'язати.

Восени частину винограду укрив просто шифером. Частину батько закопав. Перезимували однаково, не зважаючи на морозну зиму.
Ч багато років пригнав до грунту, ставив дуги з металопластиковій труби та накидував плівку. Все було добре з морозами, нічого не пріло.Тільки від мишей отруту треба класти. І плівку краще дорожче купувати, стійку до ультрафіолету, звичайна сиплеться через 3-4 роки

Моя жердель сьогьодні зранку

1746084872078.jpeg

Круто. Мої абрикоси, всі що вижили, вже позасихали.
Ну хоч листя живе.

На наступний рік буду робити систему дощування.
Один сорт. Назву не знаю. Три інші почорніли.

Назад
Зверху Знизу