Это номиналы рабочие. Все, что выше - стремно брать, имхо.
За 12 В системи ті самі думки. Тому я і вважаю варіант на 12 В поганим рішенням. Ну ось, китайці пишуть про всяке, як і писав, типу, універсальні рішення, 12-24, то я поліз на алі і глянув. Але як воно там буде працювати по факту, ніхто не скаже.
В мене, хоч і не часто, але бувають моменти, коли потрібно ввімкнути щось важке, і давати якесь суттєве навантаження на 12-ти вольтову систему, ну, якось лячно.
Розумію, звідки ті думки. Я придбав готовий АКБ в китайців, на 12В , свого часу, 100 Ah, LifePo4. І теж була думка його задіяти. Але, коли я подивився на обмеження в потужності (на той момент) в китайських інверторів, плюс глянув форуми і теми по ремонту подібного добра, вирішив відразу пробувати хоча б 24 В систему.
Про ціни на АКБ. Звісно, що хочеться готове рішення з коробки. Але. По-перше, ціна. Я коли все це побачив, вибачте, поняв, що населення тупо доять, користуючись обставинами.
По-друге, що там стоїть всередині по факту. На згадку приходить історія навкруги пайлонтеч батарей, коли там було якесь жухалово по кількості елементів всередині, наприклад. Відомий бренд, ога.
Наступний момент - що там по BMS, чи є активне балансування, які інтерфейси наявні...
Ось, дивіться, не стверджую, що це саме краще рішення, але певно не гірше за місцеві, просто щоб було зрозуміло, як ілюстрація.
24 В, 8 cells по 314 Ah, 431 eur , це вже з доставкою. 21043 грн. приблизно. Оскільки політика держави не зрозуміла мені від слова зовсім, можуть нарахувати мито. А можуть і ні. Щоб того точно не сталося, розбити таку посилку на кілька окремих, я роблю так завжди в подібних випадках.
BMS JK BMS 200A Jikong Bms JK-B2A8S20P Smart BMS 8S 24V Active Balance 2A bms for lifepo4 lithium ion battery BMS RS485 CAN App BT = 1750 грн. ( це я просто ткнув в Алі, можлива масса варіантів на будь який смак, цей вже є з активним балансуванням, інтерфейси тільки заздалегідь треба потрібні обрати, щоб інвертор в них міг напряму, і не возюкатись, як я, з всякою хрінню).
Далі буде потрібно просто все зібрати на столі. Повний YouTube вже відеоінструкцій. Принцип однаковий. Корпус - за бажанням, це косметична шафа. Там не корпус потрібен, а певне стискання елементів в межах, які дає виробник в інструкції на комірку. Клеми, запобіжник, можливо розмикач, то вже не так дорого, набіжить, звісно, ще під тисячу грн. Може, півтори. Усе.
На виході : безцінний досвід ) і АКБ на 24 В по ціні 12 В аналогічної ємності тут.