Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Готуємося до блекаутів. Досвід та поради.

Форточки в наших советских окнах, оказывается , имеют американское происхождение и предназначены для вывода трубы буржуйки.
Квартирки у вікнах українців зявилися раніше, ніж Америку взагалі відкрили. Тож не треба ідеалізувати ту Америку. ;-))

Шановному Zinge превелика дяка за акуми, дуже гарні,для кого замовляв будуть дуже задоволені! :пиво:

Оскільки тема аккумів зараз дуже болюча, ми просто вимагаємо більш детально: явки, паролі...

температура продуктів згоряння газа значно нижча ніж така для твердого палива. Якщо димохід з тонкого металу взагалі може прогоріти, якщо не утеплений, буде пагана тяга.
Димохід в домах із цегли. Підключення - так, труба нержа або оцинковка. Оцинковка в мене в гаражі років десять витримала, поки не зіржавіла вшент. При чому, зіржавіла швидше не та, що більше грілася, а та, що на вулицю виходила....

Димохід в домах із цегли. Підключення - так, труба нержа або оцинковка. Оцинковка в мене в гаражі років десять витримала, поки не зіржавіла вшент.
ну тоді залишається експерементальним шляхом дізнатися відповідь )
При чому, зіржавіла швидше не та, що більше грілася, а та, що на вулицю виходила...
бо тут утворювався конденсат.

Останнє редагування:
Квартирки у вікнах
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
. Й сам не знав, що назва елементу вікна походить від "quarter" або "Quartier" - чвертка :збентежений:

. Й сам не знав, що назва елементу вікна походить від "quarter" або "Quartier" - чвертка :збентежений:
Саш, я не гуглив, я написав так, як у селі називали. Саме кваРтирками. Звичайно, це могло бути "я так почув". Давно це було. Шибки - це ті, що віймалися, ква(р)тирки - ті, що відчинялися.

Дай я трохи Славка подратую. От такою новиною про його коханий штучний інтелект.

"Вперше Діелла вагітна і чекає на 83 дітей. Кожна з них буде для кожного члена нашого парламенту, які будуть допомагати тим, хто братиме участь у парламентських засіданнях. Ці діти будуть сонцем для своєї матері", – додав він.

Албанія у вересні стала першою країною, де працює міністр, створений на основі технології штучного інтелекту.

ШІ-міністерка Діелла (у перекладі з албанської – "сонячне світло") має виконувати роль цифрового асистента уряду "для зменшення корупції, кумівства та конфліктів інтересів у процесі публічних закупівель".

Світ таки котиться у прірву... Ідіократія на марші.

:випивка: :здивований: А в якому селі ти жив, коли відкрили Америку?
Дядьку, не треба викривляти. Моя родина простежується ще до Козацької січі. Є невеличке родинне село на Сумщині, де родичі живуть. І там памятають діда, прадіда, прапрадіда і т.д. І розповідають, "там хата стояла, така із себе"... Тож мій рід старіший за Америку в цьому сенсі. В вікна в хатах були вже давно, І кватирки або шибки відчинялися у тих вікнах. І навряд назва б змінювалася за цей час.. Тож, гадаю, з Америкою ця назва не повязана. А ось із латиною, римською мовою і т.д - досить імовірно.

Дай я трохи Славка подратую. От такою новиною про його коханий штучний інтелект.

"Вперше Діелла вагітна і чекає на 83 дітей. Кожна з них буде для кожного члена нашого парламенту, які будуть допомагати тим, хто братиме участь у парламентських засіданнях. Ці діти будуть сонцем для своєї матері", – додав він.

Албанія у вересні стала першою країною, де працює міністр, створений на основі технології штучного інтелекту.

ШІ-міністерка Діелла (у перекладі з албанської – "сонячне світло") має виконувати роль цифрового асистента уряду "для зменшення корупції, кумівства та конфліктів інтересів у процесі публічних закупівель".

Світ таки котиться у прірву... Ідіократія на марші.
Не треба дуркувати.. То був жарт.
Основное заявление о "беременности" и "83 детях" является явной метафорой и шуткой/каламбуром (алб. Batutat) Премьер-министра Рамы. Как показывают поисковые результаты, 83 "ребенка" — это, на самом деле, 83 виртуальных помощника (AI-ассистента), которых планируется создать для 83 депутатов его Социалистической партии. Это пример остроумного (и, возможно, саркастического) политического высказывания для привлечения внимания к технологическому проекту.

Дядьку, не треба викривляти. Моя родина простежується ще до Козацької січі. Є невеличке родинне село на Сумщині, де родичі живуть. І там памятають діда, прадіда, прапрадіда і т.д. І розповідають, "там хата стояла, така із себе"... Тож мій рід старіший за Америку в цьому сенсі. В вікна в хатах були вже давно, І кватирки або шибки відчинялися у тих вікнах. І навряд назва б змінювалася за цей час.. Тож, гадаю, з Америкою ця назва не повязана. А ось із латиною, римською мовою і т.д - досить імовірно.
Я народився і виріс в такій хаті майже 80 років тому і те, що ти написав нічого не доводить..)) Забудемо.

Я народився і виріс в такій хаті майже 80 років тому і те, що ти написав нічого не доводить..)) Забудемо.

:випивка: :здивований: А в якому селі ти жив, коли відкрили Америку?
Большие окна это благо только оно как дороже по стоимости так и теплопотери больше. От сюда подозрение что ранее вовсе все окна состояли из форточек .

Огляд від ШІ

«Шибки» — це вживання в однині слова «шибка», яке означає скло в рамі вікна, дверей або іншої конструкції. Також це може бути розмовне позначення листового скла, що використовується для виготовлення вікон, дверей та інших елементів, які пропускають світло.

• Скло в рамі:
    найпоширеніше значення, наприклад, «вікна на шість шибок».
  • Листове скло:
    окремий лист скла, готовий до встановлення або вже вийнятий з рами.
п.с. Окно где секциями идут форточки .От обычной оно отличаться будет лишь тем что обычная все же открывается , а ранее окна /форточка преимущественно закрытого типа была И наголос делайте на раме ,а не окне .Именно раму делят на секции которые потом называют створки ,окна ,форточки

Останнє редагування:
И в современных метало пластике тоже можно делать привычные вам форточки .Только вот проблема что в старых окнах что в новых про заделывание отверстия между форточкой и трубой останется

Якщо вже виникає така потреба, то набато легше зробити отвір у стіні. І безпечніше при використанні. А, як дай боже, стане непотрібним - піною задули і чимсь декоративним прикрили...

В аврорі 18650- 49грн
Фуфло рідкісне. Щось корисне починається зі 150 грн. гуртової ціни. За штуку. Видає 3200+ мА•год. та кількість циклів пристойна.

До речі, "аврорівські" елементи 18650 у два рази легше якісних. Просто зваж. Та й просто у руках така різниця миттєво відчутна.

Назад
Зверху Знизу