Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Готуємося до блекаутів. Досвід та поради.

Я себе купил вот такой девайс:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Он работает как зарядка (можно подключить любую зарядку от телефона), так и в обратную сторону как повербанк. 65w выдает и заряжает (просто мощнее не было зарядки и нагрузки). Ноут даже заряжает. Правда есть вентилятор внутри.
Цікаво!! Особливо враховуючи що моєму ноуту потрібно 45w.

До речі, для прикладу, є в мене акумулятор AGM 7 Ah, 12 V марки FAAM. Зелененький такий. Я його брав у 2021 під сигналізацію, але сигналізація не знадобилася. Тож він в мене просто так лежить на полиці. Іноді підзаряжаю, щоби не здох. Але незодавно я поміряв його ємність, і виявилося, що з 7 А*год залишилося лише 3 А*год. Ось вам і свинець.
Я во время блекаутов купил AGM 12A для роутера, и UPS 12в.
Вот через год блекаутов в этом акб осталось 0.3А. Больше такие эксперименты со свинцом не провожу.

А не подскажете, коллеги, появился ли уже некий девайс, позволяющий в бесперебойниках все же использовать параллельное подключение аккумов (одного номинала напряжения, но разной емкости)? м? ) надеюсь, вы понимаете, почему нельзя так делать напрямую. (интересуют в первую очередь кислотные ак)

Я себе купил вот такой девайс:

Он работает как зарядка (можно подключить любую зарядку от телефона), так и в обратную сторону как повербанк. 65w выдает и заряжает (просто мощнее не было зарядки и нагрузки). Ноут даже заряжает. Правда есть вентилятор внутри.
Алиэкспресс сейчас в Харьков доставляет товары?

Давай перевіримо. Пиши у приватні повідомлення. Якщо ти недалеко від метро "Перемога", то принось свої акумулятори. Я взяв у колеги "електронне навантаження", і в мене є зарядний пристрій для свинцевих акумулятороів невеликої ємності. Тож можу виміряти ємність будь-яким струмом. До речі, для прикладу, є в мене акумулятор AGM 7 Ah, 12 V марки FAAM. Зелененький такий. Я його брав у 2021 під сигналізацію, але сигналізація не знадобилася. Тож він в мене просто так лежить на полиці. Іноді підзаряжаю, щоби не здох. Але незодавно я поміряв його ємність, і виявилося, що з 7 А*год залишилося лише 3 А*год. Ось вам і свинець.
Дякую за пропозицію. Але я далеченько від вас. На півдні. В моєму випадку, думаю, що теж половина залишилася. Я просто як приклад привів, що не завжди 2-4 роки вони працюють.

Останнє редагування:
Алиэкспресс сейчас в Харьков доставляет товары?
Ні, сьогодні ще сплять
Screenshot_20251014-203307.webp

Всі шось паяють, порівнюють, паралелять. Які розумнички.
розумнички сьогодні 3 (три) тони паливної пелети до комори перенесли. Спина каже: ти взагалі розумна людина, чи як? :кручусь:

розумнички сьогодні 3 (три) тони паливної пелети до комори перенесли. Спина каже: ти взагалі розумна людина, чи як? :кручусь:
Масаж треба) лагідний але шоб до душі пройняло.
Мені моск те саме каже, бо не маю отих всіх приспособ котлів на дровах, станцій зарядних тощо)

один киловат пелетного тепла?

Мозгопротез Вегераса: "Для получения одного киловатта пеллетного тепла требуется сжечь приблизительно 0,2 кг пеллет. Один килограмм качественных пеллет при сгорании выделяет около 5 кВт тепловой энергии."

Мозгопротез Вегераса: "Для получения одного киловатта пеллетного тепла требуется сжечь приблизительно 0,2 кг пеллет. Один килограмм качественных пеллет при сгорании выделяет около 5 кВт тепловой энергии."
Він же каже, що середня ціна близько 10000грн/т. Тобто 1 квт обходиться +- 2 грн

Ти не прикидував, скільки тобі виходить один киловат пелетного тепла? у грн. Цікаво...
правильне питання, подумаю про це пізніше. В моєму випадку, коли немає газа, електрикою опалювати точно буде дорожче. До того ж у деяких тут комфортна температура не 22, а 24. )))

Назад
Зверху Знизу