Статус: Офлайн
Повідом.: 15247
Повідом.: 15247
а) хто рахував?Начнем с того, что украинска мова дуже гарна, двуязычие было, есть и будет, русскоязычных людей в Украине половина населения страны, да же по тому же Киеву это судить можно.
б) от як раз по Києву я би не радила вам судити.То шо Київ це столиця.Візьміть будь-яку столицю світу - там також можна почути багато мов.Того шо столиця завжди відчуває на собі вплив внутрішніх міграцій.І це беззаперечний факт.
Щодо Київа - хто сказав,шо столиця на 80% україномовна,просто люди до сих пір використовують російську,вдома після роботи переходять на українську.І,хочу зазначити - щл це ствердження не таке вже і далеке від істини

Я почала більше говорити на роботі/в магазинах/закладах/транспорті і тд... І у 90% випадків інша сторона спокійно переходила на українську,не роблячи з факту укрмови ніякої проблеми.Що говорить про те,що укрмова є вживаною у побуті.
Харків недалеко від російського кордону.Це обумовлює більшу кількість російськомовних громадян - тут нічого дивного.Але тим не менш, Харків - українське місто.От звідки ваші ге-кання, га-кання та шо-кання.Вони такі самі, як і будь де

у вас є викладання в школі українською мовою.Це дасть у перспетиві свої плоди.только обещают в абстрактном будущем перейти на мову
хм...я не попрікаю,ні в якому разі.Але свого часу ваша "грамада" була на крок від того,щоб у вас не утворилась хнрместная грамада

так а що вам не подобається? якщо укрмова - державна та пріорітетна, як люди будуть працювати з паперами, якщо її не вчити?сохраняя за украинской мовою статус приоритетной и державной