Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Галерея славы профи 60-го левела :)

🟢 17:23 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
  • 🟢 17:23 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Нашел кое чего про анало.говнет. Просто на ixbt оказалось
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
например финал баян-детектива про Т34.
Ну и с другого форума
Я общался с одним пенсионером из Германии, который работал на комбинате VEB Robotron во второй половине 80-х. Так вот он пишет, что они очень плотно сотрудничали с инженерами СССР и передавали им свои разработки. Из того что он помнит, это Z80 (Т34), Dec MicroVAX (наши 1807вм2,1807вм3,1807вм4) - все они, с его слов, по немецким материалам
... а потом назвали меня его как тот самолет, который был турецким.
Вот только мне до сих пор не удалось найти ни одного человека, который бы видел ее живьем, не то, что применял.....
Это из серии MCS48? Потому что 51-е с окошком живьем были.
Если выпускалось, то бывает по аукционам интересное. Ну и картинки должны быть. Вот ВЕ35 в пластике видел не так давно. А в Радаре даже есть/был расширитель портов под неё - К580ВР43.
Но жирные раритеты, конечно, штучно у маньяков хранятся. Ну, картинку всегда можно на 155la3.ru поискать :)

• 🟢 17:23 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Воронеж даже книжку по ней отдельную издал - как , где, да чего... Вот только мне до сих пор не удалось найти ни одного человека, который бы видел ее живьем, не то, что применял.....
я видел в мини АТС АЦК-1 :yahoo: стояла true-48я с уф
51я на складах 2х контор в 1 экземпляре была. Но по любому все городили на РФ2(5) потому что вот живьем таки видели, а достать хотя бы десяток - уже нереально :ги:

я видел в мини АТС АЦК-1 стояла true-48я с уф
Хе, нагадав мені -- ЛОРТА, телефонний концентратор (8 абонентів, 2 лінії на місто, герконове поле 3х10 з 1-м комутованим проводом)...
Стояла ВЕ51, але внутрішня ПЗУха не задіяна -- 2 шт РФ2 збоку
Там ще, через нестачу оперативки, налаштовані на виведення порти ВВ55 потім перечитувалися. В принципі, функція недокументована, і якісь з модифікацій 55-х її не підтримували, видаючи ліві байти. І таке приїхало з заводу, і не всі лінії працювали, ще й постійно клацало геркончиками. Довго мудохався, знайшов такий робочий (тільки з ВЕ35, з ТЮРМИ на вихідні принесли), верифікував ПЗУхи, перепаював проц, поки не виловив (синхронізуючи осцилограф через дешифратори), що воно витворяє. Перепайка портів на Інтеграловські зняла проблему. )))

Перепайка портів на Інтеграловські зняла проблему. )))
це була досить відома проблема по АВН на Z80А. CS приходив після RD, цикл читання ставав ще коротше, через це коректно працювала тільки фірма. Наші треба було перевіряти або беззаперечно у панельку ставити. Потім вже адресу заводили беспосередньо на СS, було набагато краще
Таймерів це теж стосувалося

Таймерів це теж стосувалося
Хе, а я то думаю, чого в мене в відділі після звільнення чувачка, що тим займався, в його столі з піввідерка викушених ВИ53 розкопали ))) І головне -- всі робочі, я дротиками на обрубки напаювався, вводив в адресний простір Спектрума і видобував цікаві звуки. При цьом у на нашій заводській АТС апаратури АВН не було, після 9-8 ішов 500 гц тональник, який обривався при дмуханні в мікрофон ))) Ну я і зливав туди ті цікаві звуки, кодуючи ними номери з всіляких рекламок трастів і інших лохотронів )))

Хз, спектруми всілякі бували, в нас водились "львівські" і "одеські", останні переважали через наявність на котромусь із заводів фотошаблонів плат (ну і компактність). З РУшкими там все нормально ніби, а от з відео -- фігня проскакувала, рвало картинку -- через неповний саморесет ИЕ7. Вірніше, не ресет, а пресет, якщо пам'ять не підводить. Я туди навчився RLCD-ланку для затягування і підтягування фронтів собачити )))

Та ж тема -- з неповним саморесетом, тільки 561ИЕ8 -- трапилась в моєму дипломному))) Тобто, проект зробили до мене, але він косячив, я підправив. Там всередині лічильник Джонсона, і при саморесеті не всі розряди скидалися -- в підсумку він влітав в заборонений цикл і генерував якусь майже псевдовипадкову послідовність. Це був годинник для подачі позивних на місцевому радіо, і вони інколи пілікали замість раз на годину по кілька разів серед ефіру.

Одеські так виглядали:

І Львівські:
)

За асінхронний самосброс треба взагалі з гармати розстрілювати. Я ще тільки довідник Шило читав, та світлодіод до 561ЛА7 чіпляв, а шаблон вже тріщав трішечкі.
Бо саме з Шило я дізнався про затримку та сінхронізацію тригерів, аж раптом оп-па - і якась схема в "Радіо" "с укороченным циклом", де асінхронний 155ИЕ5 сам собі вдуває :D

треба взагалі з гармати розстрілювати

якась схема в "Радіо"
Та там через одну схему таку фігню малювали)
Так як я основи цифрової схемотехніки по їхніх статтях вивчав, то десь до 18 років вважав це збоченьство нормою. Поки не намахався із Спектрумами і почав щось розуміти )))

Ось, до речі, ще достойний маньяк

Теж можна позаздрити, має час та натхнення :)
Первым делом поигрался со всеми штатными приложениями, затем начал заменять подозрительные инструкции на 0x0000 (тогда я ошибочно предположил, что это NOP) и буквально через пару замен наткнулся на участок с выводом текста. В копилку добавил две инструкции, установка позиции курсора:
Итог: через три с небольшим недели, после получения посылки с часами, я уже смог поиграть в Тетрис на UC-2000:

Ага) Я через картинки гула набрел, так зачитался.

гы-гы... от когда народ - всем колхозом - заказал по шабашке платы - двухсторонка, с металлизацией, как полагается - на Радио-86рк, а на производстве их отзеркалили - от потом у народа была ебля - выгибали лапки на всех микрухах в обратную сторону....:))))....

;))... во, слуханите трошки музычки... :)).. и на чем она сделана...:))) у автора-исполнителя целый сайт есть.... нечто подобное (в траве сидел кузнечик) я слышал в исполнении ЕС-ки... :)).. а вы тут- саунд-карты и все прочее....:))

Назад
Зверху Знизу