ФОП ед.н-г/ЕСВ что, когда платим

Насколько я понимаю, если за январь и февраль ЕН был уплачен по-старому, по 200 грн на старые счета, и



то получается, что по платежам в налоговую все нормально, а ПФУ получил уже дважды по 114 грн через распределительный счет, и на 228 грн можно будет один из последующих платежей ЕСВ занизить.

Как же все-таки рассмотреть эту ситуацию?Возможна ли она,оплату буду производить завтра.Интересует этот ЕСВ
 
Как же все-таки рассмотреть эту ситуацию?Возможна ли она,оплату буду производить завтра.Интересует этот ЕСВ

Зарахування сум переплат зі сплати страхових внесків в рахунок сплати єдиного внеску не допускається.
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


Еще раз объясняю:

Ранее в Едином Налоге уже сидело 42%, которые мы ВЫЧИТАЛИ из 33,2% минимальной зп, когда оплачивали отчисления в пенсионный фонд. Т.е. единый налог мы платили 100%, а вот отчисления в пенсионный 33,2% от минимальной зп МИНУС 42% от единого налога.

Сейчас же мы платим единый налог в размере 43% от суммы начисленного нам единого налога (к примеру 86 гривен из 200 начисленных) и 34,7% от минимальный зп в пенсионный фонд (причем не поквартально, как ранее, а помесячно).

Вот и вся история.

P.S. Закон вступил в силу с 7 февраля 2011 года, поэтому уплаты единого налога за январь и февраль должны были осуществятся по-старому (т.е. старая сумма по старым реквизитам), а уже за март и далее - по-новым.

О каком Законе речь?
 
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
"починаючи з 7 лютого 2011 року, тобто з дати відкриття Державним казначейством України рахунків з обліку надходжень до державного та місцевих бюджетів" и т.д.
 
P.S. Закон вступил в силу с 7 февраля 2011 года, поэтому уплаты единого налога за январь и февраль должны были осуществятся по-старому (т.е. старая сумма по старым реквизитам), а уже за март и далее - по-новым.

Закон вступил с 01.01.11, а это херня все
 
Ну вот я и говорил раньше: это единственное, что спорно. Поидее с 1 января, но мол счета с 7 февраля и они нас упорно убеждают, что именно с 7-го февраля все это работает по-новому. Кому охота - можете идти разбираться. Сами они деньги вам пересчитывать не будут, только если побегаете по налоговым лично, а зачастую это себе дороже выйдет.
 
Сегодня был в ПФ Червонозаводского района по поводу денег за январь,февраль эти 228гр, да они у них на счетах,разъяснений они не получали защитывать пока их не за какие ЕСВ они не будут........
 
Блин, ну ни как не могу понять!
Куда подевалась переплата 42% (84 гривны), уплаченная в составе единого налога в декабре за январь (не говоря уже о 15%)? Почему на эту сумму нельзя уменьшить ни ЕСВ ни ЕН? Не ужели нас всех в очередной раз обобрали, еще и так тупо!? Я так понимаю, что такая байда у всех. Как вы выходите из этой ситуации?
 
да 114, просто 30 грн из них в соц фонды и их теперь вообще не известно где искать, а вот 84 в ПФУ.

LЁnchik, вы думаете, переплат осела в ГНИ? Если уменьшать оплату ЕН, тогда и заяву логично в ГНИ в канцелярию подавать.
 
объясняю, вчера был в пенсионном,по ФОП платить за 1,2,3 мсяцы по 326,53грн
4,5,6,7,8,9 по 333,12грн, а 10,11 по 341,8грн, а12 по 348,39грн это на едином налоге
по пенсионному фонду и оч. важно что платить помесячно до 20 числа след месяца,тоесть я вчера успел заплатить за Январь
вот так ребята стало и по новым реквизитам.
по поводу налоговой вчера позвонил инспектору ,он сказал так как я платил по единому 100грн теперь 43 грн тоже по новым реквизитам
и пожалуйста не разводите демогогию- конкретней по фактам пользуйтесь верными источниками а не по старинке кто-то, где-то
 
Очень благодарен всем кто учавствует в теме. Стало все намного понятнее, но помогите советом в моем частном случае. Оплатил в декабре за январь 200 грн. е.н., после этого ничего не платил ни в налоговую ни в пенсионный фонд (пытался разобраться). Теперь открыли счета в налоговой за февраль оплачивать 200 грн или 86 грн. И правильно ли я понял, что санкции в налоговой (которые мне очевидно прийдется заплатить) в первом квартале = 1грн.
 
в Декабре нужно было заплатить за первые 3 месяца 2011 года
у вас по 200 у меня по 100грн
далее в новом году новые реквизиты уплаты и в пенсионном и в налоговой
это по единому налогу (на общих основаниях и по фиксированному налогу я не интересуюсь мне не подходит) чем смог тем помог.

тоесть до 5 Января, уточняю.

о санкциях не знаю, к примеру в пенсионном сказали если до 21 февраля не заплатил за Январь то будет начисляться пеня
 
здавая отчёт вы указывали номера квитанций одно за Январь???
или за Январь Февраль Март??

тоесть поквартально?
 
До 5 января (а не "в декабре") сдается отчет за IV квартал, и номера квитанций указываются относительно оплаты за октябрь, ноябрь, декабрь. За январь же надо заплатить до 20 декабря, хотя реально - до 16, т.к. при подаче заявления о применении упрощенной системы вас попросят приложить копию квитанции об оплате ЕН за январь. За февраль ЕН платится до 20 января.

О чем Вы спорите? Платить надо минимум за один месяц вперед, в отчете указываются все платежи, проведенные в отчетном квартале.
 
на счет демогогии я имел в виду то что не следовало это расписывать на 7 страниц этой темы 2,3 предложения и все ясно
Максим написал не менее 1 месяца это не значит что я не прав при уплате за 3
 
Совместное произведение ГНИ и ПФУ (опубликованное 21.02.2011г.)
ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
ЛИСТ
від 14.02.2011 р. № 2634/03-20
від 14.02.2011 р. № 3986/7/19-0117/165

Головні управління Пенсійного фонду України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі Державні податкові адміністрації
в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі

Щодо надходжень єдиного податку з 01.01.2011 року

У зв’язку з численними зверненнями платників єдиного та фіксованого податків щодо сплати з 1 січня 2011 року єдиного або фіксованого податків та внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування Пенсійний фонд України та Державна податкова адміністрація України повідомляють.

З 1 січня 2011 року набрали чинності Податковий кодекс України та Закон України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі - Закон), якими визначено, що нарахування, обчислення та сплата єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування здійснюються суб'єктами малого підприємництва, які сплачують єдиний податок або фіксований податок, у порядку, визначеному Законом України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Єдиний та фіксований податки сплачуються на рахунок відповідного бюджету в розмірі частини єдиного податку або фіксованого податку, що підлягають перерахуванню до цих бюджетів відповідно до норм Указу Президента України "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" та Закону України "Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України "Про прибутковий податок з громадян" (крім єдиного податку, який сплачується у січні 2011 року за останній звітний (податковий) період 2010 року). При цьому розподіл коштів єдиного податку або фіксованого податку на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та/або до Пенсійного фонду України Державним казначейством України не здійснюється.

Крім того, постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2010 №1196 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2000 № 507” передбачено, що суб’єкт малого підприємництва сплачує 43% нарахованого єдиного податку на рахунки відповідного бюджету, а 57% нарахованого єдиного податку на рахунки органів Пенсійного фонду України як частину суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За період з 01.01.2011 року до 07.02.2011 сплата єдиного та фіксованого податків здійснювалась на розподільчі рахунки, відкриті в органах Державного казначейства України у 2010 році. Розподіл зазначених видів платежів між місцевими бюджетами та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування здійснювався у порядку, що діяв до 1 січня 2011 року.

Нові рахунки для зарахування сум єдиного та фіксованого податків в органах Державного казначейства України відкрито 07.02.2011 року.

Сплата сум єдиного податку в рахунок погашення податкового боргу, що сформувався станом на 07.02.2011 року, здійснюється на розподільчі рахунки, відкриті в органах Державного казначейства України з 07.02.2011 за кодами 18050100 і 18050200. Розподіл зазначених сум між місцевими бюджетами та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування з подальшим спрямуванням за призначенням здійснюється у порядку, що діяв до 1 січня 2011 року.

Повернення сум єдиного податку, які були помилково та/або надміру сплачені станом на 07.02.2011 року, здійснюється з цих же розподільчих рахунків відповідно до Порядку повернення коштів, помилково або надмірно зарахованих до державного та місцевих бюджетів, затвердженому наказом Державного казначейства України від 10.12.2002 № 226 та зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 25.12.2002 за № 1000/7288.

У зв’язку з викладеним вище зобов’язуємо до 01.03.2011 року:

1. органи державної податкової служби:

1.1. провести інвентаризацію нарахованих та сплачених сум єдиного податку в розрізі платників податків з метою забезпечення повноти відображення в обліку зазначених сум;
1.2. надати відповідним органам Пенсійного фонду України інформацію за формами, що додаються (додатки 1, 2);
1.3. провести з платниками роз’яснювальну роботу стосовно нових рахунків, що відкриті в органах Державного казначейства України для зарахування сум єдиного та фіксованого податків.

2. управління Пенсійного фонду України у районах, містах та районах у містах:

2.1. прийняти від органів державної податкової служби інформацію, зазначену у пп.1.2 п.1 цього листа;
2.2. провести з платниками роз’яснювальну роботу стосовно рахунків, відкритих в органах Державного казначейства України, на які перераховуються суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
2.3. частину сум сплаченого єдиного та фіксованого податків у грудні
2010 року та у період з 1 січня 2011 року по 7 лютого 2011 року за січень
2011 року (майбутні періоди 2011 року), спрямовану Державним казначейством України до Пенсійного фонду, зарахувати в рахунок сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Додаток: на 2-х арк.

Заступник Голови правління Пенсійного фонду України В.М.Короневський
Заступник Голови комісії з проведення реорганізації ДПА України, заступник Голови ДПА України О.М. Любченко
 
частину сум сплаченого єдиного та фіксованого податків у грудні 2010 року та у період з 1 січня 2011 року по 7 лютого 2011 року за січень 2011 року (майбутні періоди 2011 року), спрямовану Державним казначейством України до Пенсійного фонду, зарахувати в рахунок сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

То есть в счёт оплаты ЕСВ (что было бы самым правильным)? Или всё-таки не ЕСВ?
 
То есть в счёт оплаты ЕСВ (что было бы самым правильным)? Или всё-таки не ЕСВ?
Нет. Не ЕСВ, а
зарахувати в рахунок сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.
Для ЕСВ свои счета открыты, не те что для сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.
 
Назад
Зверху Знизу