Re: Електроніка з крилатих ракет *****стану
На плівці, з оптичним корелятором. Можливо. Але навряд. Скоріше жпс.
Судячи з останього влучання кінжала в супермаркет в Києві - останя коррекція відбувається по даним дрона. Вони виклали відео влучання, зроблене з їх БПЛА, і, собсна, куди дивився приціл БПЛА - туди й вдарила ракета.
Тому я схиляюсь до того, що вони саме це мали на увазі. Взагалі, є думка, що телевізійне - це коли стрім іде з самої ракети, але, боюсь, для гіперзвука буде пролблемою це через допплера, бо сама суть вміщує наявність змінення траекторії (бо це коррекція) і зсування спектру буде суттєвим безпосередньо під час керування.
Та й коли бачиш стрім на швидкості М8 - не думаю, що оператор в щьось там встигне навестись.
Там є проблема корегування на маршруті - він буде повинен в декількох точках отримати реальну коордінату, бо накопичена помилка буде фатально зростати в інерційній системі навігації і призведе до промаху (бо вона летить на тисячі км, там помилка сенсора встигне скластись міліарди разів за час підльоту).
Думаю, що без дрона ця *****, або буде вразлива для РЕБ, або буде мати +/-1км точність.
P.S. Хотілося б подивитись і на БПЛА і на спизжену ракету. Глушить та хакать GPS/GLONAS вміють вже давно всі. Дивно, що не намагаються.
А ось для БПЛА в них є пересувна станція на базі КУНГу на уралі. ЇЇ теж можна глушить.