Тут могла бути ваша реклама
  • Автор теми Автор теми mik12345
  • Дата створення Дата створення
1.5TDI натякає що це дизель
То помилка.

Начебто у вага немає 1.5 дизелю. Він є у форда та пежо-сітро.

Проте є 1.5TSI.

Але навіщо це в темі про електрокари?
Мої поточні витрати містом десь 12кВтг\100км. Що дорівнює десь 1.2л рідкого палива за енергитичним еквівалентом.
Якби я отак їхав за фурами в аеродинамічній тіні, то мої витрати були б десь 15кВтг\100км (або значно менше), що дорівнювало б десь 1.5л.

Останнє редагування:
  • Це лайк!
Реакції: ua21
Мої поточні витрати містом десь 12кВтг\100км
Це дуже гарний показник. В мене зараз 13-14 без кондиціонеру, 16-17 з кондиціонером. Що з врахуванням витрат на інверторі при зарядці дає 30-40 грн/100 км. На бензині це б було 700-900 грн/100 км, якщо на газ не тиснути.

Це дуже гарний показник.
Ага, непоганий. :)

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Але в місцевому слак-чаті Берліна викладали таку картинку з витратами 8.8кВтг\100км:

1781886771838.webp

Я хз, що це, але здається тесла. Якщо це вона, то +10-20% можна накинути, бо їх ловили на брехні їхнього БК.

Але навіщо це в темі про електрокари?
Для роздумів. Наприклад, коли умовний «Ланос» жре десятку, то перехід на електрику дуже вигідний тут і зараз.

А коли щось подібне за класом нюхає бензин як мотоцикл, то б вже подумав чи варто міняти образ життя під розетку. Так, електрика буде економічніше на пробігу, але то ще треба наїздити.

Ну для яких роздумів? Дивіться, я можу 2к км проїхати на одній заправці? А жопа титанова і їдеш ті 2к км без зупинок на туалети та поїсти?

Перехід на електричку то не про економію як головний критерій.

Ну, щонайменше у мене.

Ну яка економія, коли продав трактор за 4.5к і купив електричку за 49к?

Останнє редагування:
В Харкові також були масові мітинги через ціни на яйця?
Слушай, ну вот не надо прямо так буквально трактовать, да? В Харькове много чё было, шо у персиков не было. И наоборот.

Я хз, що це, але здається тесла. Якщо це вона, то +10-20% можна накинути, бо їх ловили на брехні їхнього БК.
Я на показники авто мало звертаю увагу. Вони всі, м'яко кажучі, оптимістичні. Плюс ще будуть втрати на перетворення на повільній зарядці. В мене є лічильник, є одометр. Як проміжна ленка показник відсотків.
Сперше все записував, зараз, коли зрозумів як це все працює, менше звертаю на це увагу.

Для роздумів. Наприклад, коли умовний «Ланос» жре десятку, то перехід на електрику дуже вигідний тут і зараз.

А коли щось подібне за класом нюхає бензин як мотоцикл, то б вже подумав чи варто міняти образ життя під розетку. Так, електрика буде економічніше на пробігу, але то ще треба наїздити.
Для України ці міркування були актуальни років 5 потому. Зараз електричка (завезена по сірому імпорту, зі всіма доплатами та пільгами компартії) просто коштує дешевше бензинового, або дизельного аналогу. Якщо їздити в місті та заряджатись на зарядних станціях, то це все одно вигідніше за бензин (в два рази влітку, на 10% взимку). Якщо дома по 2,16, то рахуй бесплатно, якщо в гаражі, чи кинути з вікна дрот, та отримувати "паливо" по 4,32, то майже бесплатно.
Ще бонус нема заміни масла, свічок, ременів, масляний фільтр, повітряний, паливний...
Але якщо працюєшь в бла-бла-кар та постійно катаєшь міжмісто - в цієї вузькії ниші на електричці буде некомфортно.
Єдиний мінус для пересічного громадянина це поріг входу. Старий Ліф з підубитою батареєю це не те, а щось сучасне починається від 20.

Тим часом дехто хвалиться економією палива на Шкоді з 1.5TDI. Каже, їхав в потоці за фурами.
Навіть якщо просто їхати з витратою 5/100, то я здивований, бо нещодавно такі цифри показували або дизелі або гібриди, а це просто бензин.
IMG_4227.webp
Что это за мотор 1.5 дизель?Знаю 1.6 и 2.0 только.1.5 бенз TSI

Назад
Зверху Знизу