Я хз, що це, але здається тесла. Якщо це вона, то +10-20% можна накинути, бо їх ловили на брехні їхнього БК.
Я на показники авто мало звертаю увагу. Вони всі, м'яко кажучі, оптимістичні. Плюс ще будуть втрати на перетворення на повільній зарядці. В мене є лічильник, є одометр. Як проміжна ленка показник відсотків.
Сперше все записував, зараз, коли зрозумів як це все працює, менше звертаю на це увагу.
Для роздумів. Наприклад, коли умовний «Ланос» жре десятку, то перехід на електрику дуже вигідний тут і зараз.
А коли щось подібне за класом нюхає бензин як мотоцикл, то б вже подумав чи варто міняти образ життя під розетку. Так, електрика буде економічніше на пробігу, але то ще треба наїздити.
Для України ці міркування були актуальни років 5 потому. Зараз електричка (завезена по сірому імпорту, зі всіма доплатами та пільгами компартії) просто коштує дешевше бензинового, або дизельного аналогу. Якщо їздити в місті та заряджатись на зарядних станціях, то це все одно вигідніше за бензин (в два рази влітку, на 10% взимку). Якщо дома по 2,16, то рахуй бесплатно, якщо в гаражі, чи кинути з вікна дрот, та отримувати "паливо" по 4,32, то майже бесплатно.
Ще бонус нема заміни масла, свічок, ременів, масляний фільтр, повітряний, паливний...
Але якщо працюєшь в бла-бла-кар та постійно катаєшь міжмісто - в цієї вузькії ниші на електричці буде некомфортно.
Єдиний мінус для пересічного громадянина це поріг входу. Старий Ліф з підубитою батареєю це не те, а щось сучасне починається від 20.