Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Эпоха отживших девайсов

• Автор теми Автор теми juriks
  • Дата створення Дата створення
1749121052548.png

Знайшовся ось такий девайс. Моє припущення - 2G GSM модем. Бо що це ще може бути? Слот для Sim-карти (необрізаної), COM-порт, роз'єм для зовнішньої антени. Чи правильний мій здогад?
photo_2025-07-20_08-25-20.jpg
photo_2025-07-20_08-20-26.jpg
photo_2025-07-20_08-25-31.jpg

А пам'ятаєте радянську вилку в яку можна було вставити іншу вилку 🙃

IMG_20250816_154832.jpg

IMG_20250816_154852.jpg

Звісно. Саме така десь у гаражі на 36-вольтовому трансформаторному кабелі прикручена.

Дуже зручно те, що контакти розрізні. Для роздовбаних/євророзеток актуально. Обережно викруткою розігнув - и користуйся.

1755416018340.png

Мій перший власний комп, ДВК-3, 1990 - IBM тоді ще мені було не по силах, та й це падло коштувало як автівка, близько 10К фублів :eyecrazy:

Цей монохромний моноблок (це він на вигляд - наче є окремий системник, насправді - ні)) мав дві кишені під 5'' флопи, гвинт неймовірної місткості - аж 50 Мб :D
... і вкрай паскудні роз'єми шлейфів, котрі навіть на новому втрачали конект системно й старанно, єдине, що рятувало - не треба було розбирати: на зверху на корпусі була кришка, навіть без гвинтів, щоб відкривати без інструменту, тож відкрив - і ворушиш роз'єми, допоки воно не очуняє)))

... але найцінніше в ньому було - з заводу (сраний зєлєноград) комплектувався вузьким матричним Epson))

... окремий квест - його купівля. просто купити - було неможливо. Тож злигався з МАПівським КБ, з тих, що п/я №... , вони своїм телетайпом відбили запити та інше на завод-виробник, через КБ перекинули кошти, через них і отримували, але як...
... коли настав час - відрядив хлопчину з дорученням на руках до зєлєнограду. Місто таке собі, не дуже й велике. В ньому лише й було - що отой завод, та спальники навкруги.
Але ж хлопець міста не знає, жодних довідкових немає... то почав був розпитувати в перехожих - як того заводу дістатися?
... перехожі, всі, як один - геть на морозі: - Який-такий завод? Ні, не чули, не бачили...
... тож в підсумку він на той завод натрапив прогнозованим чином, коли почав те місто "змійкою" пішки прочісувати)))

Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу