Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: This feature may not be available in some browsers.
Переглянути вкладення 13220218Читали на той момент чи регулярно збираєтеся це робити? Бо непогано, якби хтось нам підкидав кілька нових слів на день![]()
В усіх мовах є запозиченіАле от призадумалась. Деякі слова там запозичені теж. Хоча ми багато запозиченого використовуемо з англ, німецької і інших мов.
Не думаю, що це пов'язано з українською, скоріш за все тільки з езотерикою. Треба ж - "надо же", якщо рос. Українською - отакої, овва, ти ба, можливо - ого.⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
Та просто цікаво . Не замислювалася навіть над цим.Не думаю, що це пов'язано з українською, скоріш за все тільки з езотерикою. Треба ж - "надо же", якщо рос. Українською - отакої, овва, ти ба, можливо - ого.
У Зої Казанжі сьогодні пост про мову, дуже відгукнулося.
Німеччина приваблива з туристичної точки зору, або переняти щось корисне для своєї країни, але коли подумати про неї як про країну для тривалого перебування - іде якась внутрішня відраза. Так то коли було і не болить. З росіянами все свіже і болить. Тому я така категорична з тими бісовими книжками)
А я почала Італійську. Вауу, яка вона гарна . Я просто кайфую.Є таке..вони як таргани, скрізь є, десь більше, десь менше.
Взагалі я англійську стала вивчати, на регулярні заняття мене поки що не вистачає, але прогрес є.
У Зої Казанжі сьогодні пост про мову, дуже відгукнулося.
Німеччина приваблива з туристичної точки зору, або переняти щось корисне для своєї країни, але коли подумати про неї як про країну для тривалого перебування - іде якась внутрішня відраза. Так то коли було і не болить. З росіянами все свіже і болить. Тому я така категорична з тими бісовими книжками)
Це ти суперечиш собі.Так нік не російський.
Ти диви. То тобі мої грядки муляють. То кількість моїх чоловіків і дітей. То дитина у мене на картосі у бабусі відпочиває замість курорту нормального.
І нік вже замуляв.
Розберись там з собою.
Я якось одноплемінника Патрона зустріла на пошті. Дуже по діловому зайшов із господаркою, всіх перерахував, периметр вивчив і став усіх оберегати. Він не секунди не був у спокої, весь у русі, але не хаотичному, а дуже цілеспрямованому. Я спитала у господині як звуть собаку.
тут замінована місцина
із нами пес патрон не сци на
(с)Денис Сергієнко
Оце "на" не наше, звичайно, але смішно. Я взагалі про пса Патрона. Раніше якби спитали, я б відповіла, що "патрон" - це звичайно ж чим стріляють. А тепер замислиласяА якщо це патрон в сенсі "шеф", "покровитель"?
![]()
Я думала над цим. Ще до повномасштабного вторгнення у мене було теж якесь таке примарне відчуття до Німеччини. Але я змінила думку. Навіть не знаю, що на мене конкретно вплинуло - чи багато фільмів-книг на тему другої світової, які прочитала-подивилася за цей час, чи ще щось.Німеччина приваблива з туристичної точки зору, або переняти щось корисне для своєї країни, але коли подумати про неї як про країну для тривалого перебування - іде якась внутрішня відраза. Так то коли було і не болить.
Фьям, справа не в німцях та Німеччині. Це просто приклад. Справа в рускіх і раше, до яких ми та наші діти будуть ставитися як наші бабусі та дідусі до німців після тієї війни. Мені здається, Тірхен саме це мала на увазі.Я думала над цим. Ще до повномасштабного вторгнення у мене було теж якесь таке примарне відчуття до Німеччини. Але я змінила думку. Навіть не знаю, що на мене конкретно вплинуло - чи багато фільмів-книг на тему другої світової, які прочитала-подивилася за цей час, чи ще щось.
Я думаю зараз так: нинішня Німеччина взагалі нічим не винна у тому, що робили їхні діди. Як тільки у мене виникає бажання закинути німцям щось на кшталт, як мої пра- і бабусі страждали під час війни, я одразу себе смикаю: та це ж не ці винні! а ті, кого вже нікого в живих нема!