Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Питання таке. Що за "літ" у творі? чому не "років"? Автора "зкацапщеним" ніяк не назвеш.
Можна подумати перший раз. А потім знаходять і посилаються, типу раз великий письменник так написав, значить не суржик.

:D

Є така журналістка - Анастасія Федор. Доволі часто дивлюся іі передачі.
631e3eabd0f0e.webp

Мене смішить її прізвище. Чому не Федір? :незрозумію: :D

Каже, що її часто дражнять "дядя Федор". Ну то й змінила б давно на Федоренко/Федорчук тощо.

зі. Згадалося, що в моєї родині є гілка родичів на прізвище Федосенко, а ще одна - Федченко. Оце так розмаїття Федорів :іржач:

А чому мені все це згадалося - щойно на ХФ зареєструвалася юзерка Юлія Федір.

Дівчата, розбираю свої улюблені книжки, які були вивезені з квартири і довго стояли запаковані.
Боже скіко у мене щастя))
Не те слово :любов: Я б все це згрібла і читала-читала...

Дуже подобається, як пише Винничук. І смішно, і водночас дізнаєшся історічні факти, і цікаво читати львівську говірку..

- За тих перших совєтів хіба мені не казали, аби я переписала всіх, хто українські газети діставав? Але я вповіла, жи ****амотна. От гроші вмію рахувати, а читати нє. То звідки можу знати, хто читає польські, а хто українські газети, нє? Ну і лишилися того ровера. А потім прийшли німаки і казали, аби я всіх комуняків і ***ів переписала. Ну, то щодо комуняків я не була така добра, нє, як вони поселилися в тих хатах, звідки вивезли людей на Сибір, то нехай знають, жи на чужих кістках забави не буде. Як всі виїжджали, то могли і вони пендзлювати на схід, але нє, лишилися, бо шкода було покидати такі люксусові помешкання з меблями і начинням. Але ***ів? Кого? Того Ізю, котрий все, як мене зустріне, перехоплював з моїх рук відра з вугльом і казав: «Пані Хомикова! Я вам поможу, бо ви кобіта і вам не пасує тото дричити!», альбо ту Хану, котра все мені якусь лаху дарувала, бо товстіла хутше за мене? Чи пана Кона, котрий жив простісько наді мною, і казав: «Пані Хомикова! Коли я на світанку чую ваш голос, то так, гейби я випив півлітра моцної кави і вже готовий іти тєжко працювати. Завдяки вам я на каві економлю, то дай вам Боже здоров'я, аби ви мене і з летаргійного сну збудили». Чи ви знаєте, пане дохтір, що то є летаргійний сон?.. Ага, так я собі й думала… Нє, жиби я любила ***ів, що то — то нє, але тих, наших ***ів із Замарстинова любила-м. Бігме любила-м. І що? Чи не забрала я доньку Хани до себе? Чи не сховала її? Жила в мене, як в Бозі за пазухою, годувала її, прала за нею, як за рідною пильнувала, книжки їй носила, аби ся не нудила. А вона виїхала до Палестини і хоч би мені панораму Єрусалима прислала! Альбо оливкову гілку, аби я могла покропити нею мого Штефця, коли він прийде п'яний. О — вдячність, нє? Я би, може, за той час, жи її ховала, могла з десяток підсвинків вигодувати! Шалаї, чуєте, теж ***ів у себе ховали, то ті їм дали ота-а-акий вузлик золота. То вони хату си нову збудували, а їхні ***и виїхали, а тепер щороку присилають на свята листівки. І то є пурєдні люди, нє? Але нічо, я за ніц не шкодую, на тамтім світі мені сторицею віддасться, на небі мені вже давно тепле місце підготували. Ану, пане дохтір, налийте мені п'ять дека, бо шось мені в грудях зимно. То та ваша кмінківка? Ой, файна! Нє, ковбаси не хочу, вкрайте кавальчик сала. :їжа: О, люкс. Я не знаю, як можна горілку закушувати чимось іншим. ******* і хліб зі салом — то я, вам скажу, най мене Бог вибачєє, наша трійця. Ая, одна там на небі, а друга ту, на землі. Хліб — Отець 🙏, сало — Син, а ******* — Дух Святий, прости мене Господи. :*******: А до того ще цибуля — Пречиста Діва. Ой, файна! Ану ше шкалик, і я вже йду. Зимно нині, вітер такий, аж я в зуби змерзла.

"наді мною"?? а хіба не "наді мнов" треба? :-)

Це була опція, можна було поставити галочку чи ні. Я побачила тему Дімокса про новорічні :шарики: і швидко увімкнула їх, бо люблю цю фішку ХФ :любов: Добре, що хоч щось залишилося від "старого лампового ХФ" :)
Щоб не вмикати, їх не треба вимикати. Я ніколи не вмикаю - самі з'являються :ги:
Не Айвенго дозволяється відповісти? :)
Те саме, що й років, але рідко-давно вживане.

Або ще приклад - одноліток, наголос на другому складі - корінь-основа та сама. :)
Додам і від себе для Ф'ям ))
Можна ж вимірювати час за кількістю пір року. Скільки зим пройшло. Чи літ :)

Мені треба поетів. Не для пиріжків, а для звичайних чотиривіршів. У вас є?

Не Айвенго дозволяється відповісти? :)
Авжеж! :пиво: Це форум, хто завгодно має право відповісти кому завгодно.

Додам і від себе для Ф'ям ))
Можна ж вимірювати час за кількістю пір року. Скільки зим пройшло. Чи літ :)
Між іншим, для знаків другої половини Зодіаку (особливо Скорпіонів, Стрільців і грудневих Козерогів) кількість саме років буває якось образливим :ги: Тільки-но рік почався, у тебе тільки-но день народження був, а якщо формально підходити - тобі вже "повинно" бути на рік більше! :eyecrazy:.
Ганебство яке..
Особливо, наприклад, якщо день народження 27 грудня. Чи 30-го :).
Тобто в даному випадку "скільки тобі літ?" було б доречніше. Бо зим більше :-)

А ось, наприклад, для людини 3.01 взагалі пофіг: зим, літ.. :)

Щоб не вмикати, їх не треба вимикати. Я ніколи не вмикаю - самі з'являються :ги:
Я люблю новорічні :шарики: на ХФ.. і теж ніколи їх не вимикала. Не уявляю, хто б міг у моєму профілі їх вимкнути. Однак факт лишається фактом: були вимкнені :незрозумію:
Мабуть, на ХФ діє привид..

4OFI.gif

Останнє редагування:
Тобто в даному випадку "скільки тобі літ?" було б доречніше. Бо зим більше :-)
:D
мені важко рахувати в таких випадках скільки людині років. Ну, я ж взагалі з математикою не дуже, і ото відняти від теперішнього року рік народження я можу, але ж ще треба враховувати в якому місяці народилися..
Я люблю новорічні :шарики: на ХФ.. і теж ніколи їх не вимикала. Не уявляю, хто б міг у моєму профілі їх вимкнути. Однак факт лишається фактом: були вимкнені :незрозумію:
Мабуть, на ХФ діє привид..
Може це через те, що новий движок? Але ж в мене є. Хоча я могла і увімкнути, коли лазила в налаштуваннях, і забути про це.

дригом догори
транспарант
не те щоб лихо,
але
був би там на йом
елефант
тоді б зажили
щастя підняли б
з нафталіну..
ба?! червоні квадратні
псують осьу малину
Це футурізм! :браво:

Трапилась зі мною сьогодні маленька тепла історія.
Накрутила я з сухофруктів суміші, частина поїхала в армію, частина - типу бізнес на олх.
З одним покупцем переписувались кілька днів, сьогодні, нарешті, відправила.
Пишу йому про те радісно)
І прилітає подяка від ЗСУ)
Думала, то звичайний покупець.
Тепло чомусь на душі)

Трапилась зі мною сьогодні маленька тепла історія.
Накрутила я з сухофруктів суміші, частина поїхала в армію, частина - типу бізнес на олх.
З одним покупцем переписувались кілька днів, сьогодні, нарешті, відправила.
Пишу йому про те радісно)
І прилітає подяка від ЗСУ)
Думала, то звичайний покупець.
Тепло чомусь на душі)
А як справи з печивом на продаж?

Назад
Зверху Знизу