Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Це приблизно як клоун в цирку: щоб кувиркатись (жонглювати, стрибати, чи шо там ще) кумедно-неправильно, треба спочатку навчитись робити це правильно і досить вправно, інакше не вийде ніякої комедії.
Тому нічого дивного, що купа моїх знайомих в коментах із задоволенням болтали олбанською, а потім йшли і писали супер талановиті вірші і вигравали з ними різні конкурси. Бо це дві сторони однієї медалі

Так це в основному на рівні спілкування і було. Але ж яке то було яскраве спілкування!

А от чому це періодично згадується (в тому числі мною) у прив'язці до пиріжків. Справа в тому, що той настрій, який створюється таким спілкуванням: нарочито примітивний, безпосередній, трохи хуліганський, але якщо придивитись уважніше, то розумієш, що автор не такий вже й простий, як здається на перший погляд, - цей настрій дуже нагадує атмосферу, яку мають створювати пиріжки. Вони приблизно досягають однієї мети. Звісно, я кажу про нормальний "розумний" олбанський, а не шопопало. Так от, мене змусили задуматися слова Аху про те, що в украінській мові олбанський не прижився тому, що в нашому випадку його роль виконує суржик. В цих словах, я вважаю, є рація. Але знов-таки, є суржик і є інший суржик ) Одна справа, коли ти просто забув слово і вставив русизм - це не той суржик, який хочеться бачити в пиріжках і в інших текстах. А от коли за допомогою цього суржика вміло виліпляють певний настрій і певний образ ліричного героя - це може бути цікаво. Звісно, цьому треба ще навчитись.

Це приблизно як клоун в цирку: щоб кувиркатись (жонглювати, стрибати, чи шо там ще) кумедно-неправильно, треба спочатку навчитись робити це правильно і досить вправно, інакше не вийде ніякої комедії.
В мене чомусь виникає відчуття, що ти намагаєшся мене в чомусь переконати )) Але у нас з тобою була розмова на цю тему, і я тоді сказала, що я "за", коли сленгові/суржикові слова використовуються навмисно для приколу. Там, де вони доречні. По суті це те ж саме, що ти зараз написала.
Перенасичення тексту ними мені не подобається і не сподобається, які б аргументи мені не наводили :)

В мене чомусь виникає відчуття, що ти намагаєшся мене в чомусь переконати )) Але у нас з тобою була розмова на цю тему, і я тоді сказала, що я "за", коли сленгові/суржикові слова використовуються навмисно для приколу. Там, де вони доречні. По суті це те ж саме, що ти зараз написала.
Перенасичення тексту ними мені не подобається і не сподобається, які б аргументи мені не наводили :)
Я веду до того, що в пиріжках, скоріш за все, варто було б дозволити суржик. Я вже фактично підійшла до цієї думки, хоча довго сумнівалася щодо цього

Дуже крутий виступ. Дівчинка з Черкас у фіналі "Іспанія має талант".

Донька (років 12-13) одної моєї знайомої зараз у Австрії. У нас займалася танцями, там зараз бере призи та потрясає тренера своєю працьовитістю.
У других дівчинка (15-16 років) у Німеччині, у нас займалася гімнастикою, там зараз також. На якихось змаганнях зустрілася там зі своєю тренеркою з Харкова - вона привезла групу з України зараз. Так німецька тренерка грудьми закрила з криком "це моя, не віддам"
Це все викликає дуже протилежні відчуття. Гордість, бо там наші діти захоплюють своєї талановитістю та працездатністю. З їншого сум, бо вони зараз "не наші" і частково такими і залишаться. І злоба на вилупків, яки вимусили цих дітей поїхати

Я веду до того, що в пиріжках, скоріш за все, варто було б дозволити суржик. Я вже фактично підійшла до цієї думки, хоча довго сумнівалася щодо цього
Це призведе до того, що його ставатиме все більше і більше. Незчуєшся як рос слів виявиться більше, ніж українських. Я "за" суржикові слова, лише якщо пасують туди саме вони, а не просто порошок, написаний суржиком. Поки що я таких віршів не зустрічала. В аху, я вважаю, недоречний той суржик, який він використовує.

Це призведе до того, що його ставатиме все більше і більше. Незчуєшся як рос слів виявиться більше, ніж українських. Я "за" суржикові слова, лише якщо пасують туди саме вони, а не просто порошок, написаний суржиком. Поки що я таких віршів не зустрічала. В аху, я вважаю, недоречний той суржик, який він використовує.
Ну я не про конкретно вірші Аху, а про його теорію суржика як альтернативи олбанському. Вона мені здається слушною

До речі, імхо - це ж не зовсім олбанська, а просто абревіатура, яка означає "на мою скромну думку"

Ну я не про конкретно вірші Аху, а про його теорію суржика як альтернативи олбанському. Вона мені здається слушною
В теорії можна скільки завгодно про це розмовляти, але на практиці я поки що не бачила гідних віршів.
До речі, імхо - це ж не зовсім олбанська, а просто абревіатура, яка означає "на мою скромну думку"
А воно ж в олбанському словнику чомусь.

Все змінується, і не тільки у розмовній практиці. 😊
Ось виходить новий серіал про Ватсона після смерті Шерлока Холмса.
Наче на олбанськом сценарій писали - Ватсон чорний. Як??? 😎

Я чекаю не дочекаюся коли Мартина Лютера Кінга зіграє білий актор

Ще один пиріжок про гештальт:

я кожен день борюсь з собою
бо все не то і все не так
але коли ти поряд з мною
я закриваю свій гештальт
© Е.К.А

Вважаю що з рівноправ'ям захід впадає у маразм.

Конан-Дойль перевертається у могилі.
У його часи Ватсон, військовий лікар, темношкірий та одружений на білій жінці....ну таке...
Що у серіалі буде, не знаю, смішно й дивитися....

Це не про рівноправ'я. Рівноправ'я це коли всі дієздатні громадяни мають право голосувати. А коли, наприклад, історичну особу білої раси грає представник раси ****оїдної і навпаки, то це саме маразм як такий. А ніяка не толерантність

Останнє редагування:
Конан-Дойль перевертається у могилі.
У його часи Ватсон, військовий лікар, темношкірий та одружений на білій жінці....ну таке...
Що у серіалі буде, не знаю, смішно й дивитися....
Ну була ж темненька Гвіневра у серіалі Мерлін про короля Артура :D Артур мабуть також перевертався:D

Назад
Зверху Знизу