Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Взялася за вивчення (ну як вивчення.. читаю) символів української вишивки. От думаю як би поєднати їх з мандалою. Бо вишивати сорочки я точно не буду. Але малювати спробую однозначно. Та хотілося б мати якусь базу. До речі, малювати орнаменти спробувала ще перед війною, тоді нічого не вивчала, знаю, що вкладені емоції все одно несуть енергію. Ну, і то було просто не пойми що, я не дуже усвідомлювала що саме я роблю, і ніякої краси там не було, хоча енергетично скоріш приємно, ніж ні, але мені важливо, щоб подобалося візуально.
Але ось ці крапочки фарбою мене дуже-дуже наразі притягують. Звісно, потренуватися спочатку треба звичайними, і об'єму там не буде. Та може і набридне швидко, хз, я ж все-таки дуже нетерпляча людина. Мабуть красиво було б вишити мандалу бісером, але, як вже казала, вишивка - не моє. Ще в інеті знайшла, що є таке, що їх клеять стразами. Це теж має бути красиво :)

До речі, поки дивилася різні картинки, жодна мені не сподобалася так, як та жовто-блакитна. Ну, тобто, насправді взагалі майже ніякі не привернули увагу, не хотіла б їх собі.
Але ось одна саме зі стразами. Не можу сказати, що дуже подобається, кольори взагалі не мої, але приємне в ній є, вона краща для мене, ніж інші.

Так от що я хотіла спитати: а які у вас з нею асоціації? Які відчуття, емоції викликає?

Потім скажу її назву :) Переглянути вкладення 13217739

Взялася за вивчення (ну як вивчення.. читаю) символів української вишивки. От думаю як би поєднати їх з мандалою. Бо вишивати сорочки я точно не буду. Але малювати спробую однозначно. Та хотілося б мати якусь базу. До речі, малювати орнаменти спробувала ще перед війною, тоді нічого не вивчала, знаю, що вкладені емоції все одно несуть енергію. Ну, і то було просто не пойми що, я не дуже усвідомлювала що саме я роблю, і ніякої краси там не було, хоча енергетично скоріш приємно, ніж ні, але мені важливо, щоб подобалося візуально.
Але ось ці крапочки фарбою мене дуже-дуже наразі притягують. Звісно, потренуватися спочатку треба звичайними, і об'єму там не буде. Та може і набридне швидко, хз, я ж все-таки дуже нетерпляча людина. Мабуть красиво було б вишити мандалу бісером, але, як вже казала, вишивка - не моє. Ще в інеті знайшла, що є таке, що їх клеять стразами. Це теж має бути красиво :)
Тобі доведеться в кінці ліквідувати свій твір, по правилам мандали.

Так от що я хотіла спитати: а які у вас з нею асоціації? Які відчуття, емоції викликає?

Потім скажу її назву :)
Театральні куліси чи дзеркала. Але зазирнути хочеться і туди, і туди:) Що там незрозуміло, тому цікавість і обережність :)

Так от що я хотіла спитати: а які у вас з нею асоціації?
Візантія. А конкретно ось ця мозаїка із Собору Святої Софії.

Ebq8A5qXQAEDLTn.jpg

(зазначу в скобках, що я людина далека від релігій, але усім цікавлюся заради ерудиції :) )

Тобі доведеться в кінці ліквідувати свій твір, по правилам мандали.
Це залежить від кінцевої мети. Якщо це для усвідомлення, що все в житті тимчасове - то так, але якщо вона буде давати підпитувати необхідною енергією, то ні :) Але якщо мандалу категорично треба знищити, то хай називається якось інакше і живе 😁

Як ви вважаєте, хто більш правий - той, хто щось хоче робити, що дратує іншого, чи цей інший, який просить так не робити? :)
Наприклад: мама і донька-підліток, донька дуже любить підійти до мами зі спини, коли та щось робить і покласти підборіддя на плече. Мати дратується, просить так не робити, але донька все одно так робить, бо дуже хочеться! :)

Ну і тому подібне. :) Хтось з подружжя дуже любить співати, а йому ведмідь на вухо наступив, інший дратується і просить перестати; але першому хочеться же! :іржач: Ось що робити людям, як знаходити міру між своєю свободою та свободою іншого? :ги:

До речі, якщо комусь цікаво...
Я спитала авторку щодо тієї мандали "Воїни світла". Прошу вибачення, що відповідь рос, бо вона білоруска, ну, живе в Торонто, здається...
"Я до этого слушала Вакарчука, Бумбокс, Ляписа Трубецкого. По мотивам их песен. Если разглядывать Мандалу, то можно увидеть элементы национального орнамента. Когда я рисовала её, конечно, всем сердцем думала о победе. Чтобы захисники вернулись живыми. Чтобы семьи вернулись на родину. И что мне даёт силы - я уверена, что Украину отстроят всем миром 🙏🙏💛💙. Наверное, главная эмоция Мандалы - Надежда и Вера в победу.

...Иногда задумывается символами сразу, а иногда разглядываю значения, символы по окончании работы. Конкретно с украинскими - смотрела национальные орнаменты, их значения, а уже потом выкладывала в свою мандалу".

Останнє редагування:
Як ви вважаєте, хто більш правий - той, хто щось хоче робити, що дратує іншого, чи цей інший, який просить так не робити? :)
Наприклад: мама і донька-підліток, донька дуже любить підійти до мами зі спини, коли та щось робить і покласти підборіддя на плече. Мати дратується, просить так не робити, але донька все одно так робить, бо дуже хочеться! :)

Ну і тому подібне. :) Хтось з подружжя дуже любить співати, а йому ведмідь на вухо наступив, інший дратується і просить перестати; але першому хочеться же! :іржач: Ось що робити людям, як знаходити міру між своєю свободою та свободою іншого? :ги:
Ну це порушення кордонів мами. Хай пояснить донці краще, як та не розумію. З приводу співаючих , то хай співае в душі , наголос можна міняти . А вибір е завжди. Або терпіти, або заявити про себе.

Яке важке питання... :rolleyes: Коли я тільки почала його читати, без твоїх прикладів, то точно знала відповідь, бо примІряла на себе. Але ж ситуації в усіх різні. А втім... Якщо людина робить щось приємне для себе за рахунок іншої людини, то вона не має так робити. Я розумію, що не робити так - це їй буде неприємно. Але ж якщо інакше - то неприємно тій. То чому її задоволення має бути важливішим?

Назад
Зверху Знизу