Іронія
Куратор теми
Статус:
Повідом.: 52687
Повідом.: 52687

- 🟡 15:48 Відбій тривоги в Харківський район.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Харківський район#Харківський_район
Те, що жанр розвивали не лише росіяни, то зрозуміло. Але завжди є першовідкривачі, і зазвичай (якщо ідею не вкрадено потім), їм і приписують авторство. Купа людей вважають, що ці вірші вигадали росіяни. Отже, якщо там брали участь інші національності, треба це донести до читачів.Ну шо значить "перші пиріжки вигадав росіянин"? Сиділа компанія десь на форумі, от типу як у нас тут. Розважались хокку, спілкувались, жартували. Потім в процесі почали експериментувати, і у Кунгурова випадково вийшла прикольна форма. Інші подивились - о, цікавий формат, а давайте ще так спробуємо!
Так, історично перший зафіксований пиріжок належить людині з національностю росіянин. Але був і перший, і третій, п'ятий, десятий, тисячап'ятнадцятий. Так, це все відбувалося в рунеті. Але більшість з нас тоді спілкувалась в рунеті, з цим вже нічого не поробиш. Я зовсім не радію цьому факту, але не можу просто взяти і викинути частину себе, яка формувалась, розвивалась в рунеті і також сама робила внесок в розвиток рунета. Нас таких тисячі.
Я не Аху, але я 9 років присвятила пиріжкам. Я писала їх в рунет - так, це не добре. Мені досі приходять сповіщення на пошту, що мене згадали в публікації в вк, тобто вони досі публікують мої старі пироги (і їм до речі нічого не жме). Кілька моїх пирогів досі дуже активно гуляють інетом. А експромт про ковчег навіть намагалась вкрасти Собчак. Я модерувала в фб пиріжкову групу, яку створила жінка з Черкас, ми стимулювали цей жанр, популяризовали, заохочували нових авторів, в тому числі з України. У нас був спільний інформаційний простір з кацапами, що вже тут поробиш, ми не можемо зробити вигляд, що цього факту не було.
А тепер ти кажеш, що все що я весь цей час робила - нещитово, і українці до пиріжків взагалі ніяким боком. І це лише я, а мій же внесок значно менший ніж внески того ж Аху, Іронічної особи, Горобца, Силаєва, Похабича, Ай Ем. Тої ж Скориної і Римми, будь вона неладна. Скорина взагалі модерувала аптечку в вк. Як вони, цікаво, відреагують на те, що вони тут ні до чого, а жанр "придумали кацапи"? І це тільки ті, кого ми знаємо з найбільш відомих, а скільки ми ще не знайшли? Я на Аху натрапила випадково, через групу узбечки Олесі Цай. Він миттєво долучився до нашої групи і одразу став писати - помітно, що йому цього не вистачало. Бо пироги - це частина його, також як і мене і всіх інших. А якби я не натрапила на нього, то й досі сидів би. А скільки ще таких "незнайдених" наших сидить по кутках і ще не знайшло нас. І ніколи не знайде, якщо ми не будемо продовжувати розвивати цей жанр. А кацапи в цей час будуть активно користуватися нашою спадщиною і не паритись.