Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Можна пожеребкувати :-) Напиши на кількох листочках можливі варианти.. А ведучим шоу можна покликати когось з котів. Простягнути йому клаптики. Який вибере.. :)
Та вони й так поводяться як королі! Заграбастають все для себе:D

Тепер зрозуміло :) Чула, що деякі люди змішують кетчуп з майонезом (аджика же теж майже кетчуп), але сама так не робила. Може, спробую :)
Залежить від того яка аджика. Так, кетчуп з майонезом теж смачно, але я про домашній, магазинний кетчуп я не їм.

Діана Макарова. Народні прикмети та забобони :)

Не вдягай навиворіт, бо битимуть.
Не виходь з дому без пришпиленоі булавки, бо зглазять.
Не лишай ножі на столі на ніч, бо діти погано спатимуть.
Не дивись на дитину через її голову, бо чорти дитину схоплять.
Не давай з дому сіль, ні в борг, ні просто так, бо збіднієш.
Не віддавай гроші увечері.
Не передавай нічого через поріг, а наступи на поріг, так можна.
Не йди дорогою, якщо перейшли тобі дорогу з порожнім відром.
Не питай «а ти куди?», бо людині буде невдача, дорогу закудикаєш.
Не лишай вечерю на вулиці, а паче всього хліб, сіль, цукор. Бо нечисть в двір заманиш.

І що ви думаєте?
За «а ти куди?» в деяких селах і зараз можеш отримати в рило. А жінка, що переходить дорогу з відром, а ти їдеш машиною - то кричить тобі і божиться:
- Їдь! Не порожнє! - і вміст відра показує.
І як ця нація завжди вирощувала таких сміливців, при таких залякуваннях, з дитинства в голови вбитих? :)
Що там ще з кодексу «Не роби цього!»?

Ножа не облизуй, невідомо чому.
Не мети підлогу услід тому, хто вийшов з хати.
Як хто поїхав в дальню путь, не підмітай, не мий підлогу у цей день, а краще завтра.
Не ший на собі, бо розум зашиєш.
Не обмети дівку віником, заміж не вийде.
Не повертайся, щось забувши, а коли дуже треба повернутись, позирь на себе в дзеркало.
Ще якщо стовп з підпоркою то ні в якому разі під нею неможна проходити
Не схрещуй ножі, бо вдома буде сварка.
Не розсип солі, бо в сім'ї посваритесь, а коли вже розсипала, то кинь крихти солі в кожен кут хати, а останні собі на голову. :незрозумію: :-) (на голову не чула)
Не замітай після від'їзду хороших гостей до наступного дня, бо виметеш, і більше не приїдуть.
Не змітай крихти зі столу рукою, бо війна буде (тобто лише ганчіркою протирати). Крихти зі столу збирай спочатку в руку, вже потім викидай - інакше злидні настануть.
Не свисти в хаті, бо грошей не буде.
На Василя не пускай жінку до хати, доки не зайде якийсь чоловік.

Не перемітай через поріг, бо заміж не вийдеш
Сміття на ніч не викидай
Не сиди на розі, бо заміж не вийдеш.
Не спи на захід сонця, бо голова болітиме.
Не крути шапку на руці - розум закрутиш
Не їж дивлячись у дзеркало, красу заїси.
Не давай обручку міряти нікому-до зради.
Ножі не дарують. А як дарують тобі ніж (чи виделки), треба "купити" - дати хоч якийсь дріб'язок, бо сім'я буде "на ножах".
Не роби ганчірки з дитячого одягу, бо дитина хворітиме.
Не розказуй поганий сон, бо збудеться.
Не їж з каструлі, чоловік буде лисий. :-) (я якщо він вже лисий? Тоді можна? :-) )
Не проходь між стовбами, що стоять під кутом.
Не перевертати хліб (не залишати) нижньою стороною вверх, казали, що це до смерті когось.
Якщо дитину переступити, то вона перестане рости. Треба обовʼязково переступити її назад.
Дитині в свою чергу не можна переступати через собаку - бо дитина перестане рости.
Не можна відмовити коли вагітна про щось просить - миші все погризуть.
Не можна дивитися в вікно під час грози - блискавка в хату влетить.

А які забобони ви виконуєте? :)

Я таки дивлюся в дзеркало, якщо вертаюся. Не подмітаю, якщо хтось в дорогу. На собі не шию :), а якщо треба, то закушую нитку - ось ще один забобон :)
Сіль не можна давати, - такого не чула. :незрозумію:

Діана Макарова. Народні прикмети та забобони :)

Не вдягай навиворіт, бо битимуть.
Не виходь з дому без пришпиленоі булавки, бо зглазять.
Не лишай ножі на столі на ніч, бо діти погано спатимуть.
Не дивись на дитину через її голову, бо чорти дитину схоплять.
Не давай з дому сіль, ні в борг, ні просто так, бо збіднієш.
Не віддавай гроші увечері.
Не передавай нічого через поріг, а наступи на поріг, так можна.
Не йди дорогою, якщо перейшли тобі дорогу з порожнім відром.
Не питай «а ти куди?», бо людині буде невдача, дорогу закудикаєш.
Не лишай вечерю на вулиці, а паче всього хліб, сіль, цукор. Бо нечисть в двір заманиш.

І що ви думаєте?
За «а ти куди?» в деяких селах і зараз можеш отримати в рило. А жінка, що переходить дорогу з відром, а ти їдеш машиною - то кричить тобі і божиться:
- Їдь! Не порожнє! - і вміст відра показує.
І як ця нація завжди вирощувала таких сміливців, при таких залякуваннях, з дитинства в голови вбитих? :)
Що там ще з кодексу «Не роби цього!»?

Не мети підлогу услід тому, хто вийшов з хати.
Як хто поїхав в дальню путь, не підмітай, не мий підлогу у цей день, а краще завтра.
Не ший на собі, бо розум зашиєш.
Не обмети дівку віником, заміж не вийде.
Не повертайся, щось забувши, а коли дуже треба повернутись, позирь на себе в дзеркало.
Ще якщо стовп з підпоркою то ні в якому разі під нею неможна проходити
Не схрещуй ножі, бо вдома буде сварка.
Не розсип солі, бо в сім'ї посваритесь, а коли вже розсипала, то кинь крихти солі в кожен кут хати, а останні собі на голову. :незрозумію: :-) (на голову не чула)
Не замітай після від'їзду хороших гостей до наступного дня, бо виметеш, і більше не приїдуть.
Не змітай крихти зі столу рукою, бо війна буде (тобто лише ганчіркою протирати). Крихти зі столу збирай спочатку в руку, вже потім викидай - інакше злидні настануть.
Не свисти в хаті, бо грошей не буде.
На Василя не пускай жінку до хати, доки не зайде якийсь чоловік.

Не перемітай через поріг, бо заміж не вийдеш
Сміття на ніч не викидай
Не сиди на розі, бо заміж не вийдеш.
Не спи на захід сонця, бо голова болітиме.
Не крути шапку на руці - розум закрутиш
Не їж дивлячись у дзеркало, красу заїси.
Не давай обручку міряти нікому-до зради.
Ножі не дарують. А як дарують тобі ніж (чи виделки), треба "купити" - дати хоч якийсь дріб'язок, бо сім'я буде "на ножах".
Не роби ганчірки з дитячого одягу, бо дитина хворітиме.
Не розказуй поганий сон, бо збудеться.
Не їж з каструлі, чоловік буде лисий. :-) (я якщо він вже лисий? Тоді можна? :-) )
Не проходь між стовбами, що стоять під кутом.
Не перевертати хліб (не залишати) нижньою стороною вверх, казали, що це до смерті когось.
Якщо дитину переступити, то вона перестане рости. Треба обовʼязково переступити її назад.
Дитині в свою чергу не можна переступати через собаку - бо дитина перестане рости.
Не можна відмовити коли вагітна про щось просить - миші все погризуть.
Не можна дивитися в вікно під час грози - блискавка в хату влетить.

А які забобони ви виконуєте? :)

Я таки дивлюся в дзеркало, якщо вертаюся. Не подмітаю, якщо хтось в дорогу. На собі не шию :), а якщо треба, то закушую нитку - ось ще один забобон :)
Сіль не можна давати, - такого не чула. :незрозумію:
В дзеркало також дивлюся. Ще, якщо треба кудись з відром йти по вуліці - обов'язково в него щось покладу, щоб не бути "бабою з порожнім відром" :D
Про сіль знала. Не знала що якщо розсипати, то треба ще й на голову. Тепер доведеться так й робити :D
Про каструлю та лисого чоловіка не знала. Я якщо їсти зі сковорідки, який буде? :D

Бо злий будеш. (Облизую)
Крихти зі столу збирай спочатку в руку,
Не можна, бо стоятимеш під церквою з простягнутою рукою. (Збираю в руку)

Це не прикмета, просто неповага до хліба, не роблю так.

Не знала що якщо розсипати, то треба голову ще й голову посипати
Знаю, що через ліве плече треба кинути.

Загалом у прикмети не вірю. Можу зробити те, що відверне, як то у дзеркало подивитися, якщо вернувся, але не обов'язково, скоріш для проформи, ніж через побоювання.
Єдине що уникаю - переходити дорогу весіллю чи похоронам.

Вкладення

• Screenshot_20241115-200945.webp
    Screenshot_20241115-200945.webp
    16.7 КБ · Перегляди: 23
  • Screenshot_20241115-200910.webp
    Screenshot_20241115-200910.webp
    56.8 КБ · Перегляди: 23
Скажіть мені як художник художнику - ви малювати вмієте?

От прямо не знаю який обрати :-)
Пуер з відчутною енергією Ча Ци і медитативним станом. Врівноважує з першої піали, наповнює хвилями тепла, прояснює думки, дозволяє позбутися нав'язливих думок і сконцентруватися на важливому. Можливо, тому його обожнюють буддійські і даоські ченці?

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Знаменитий зелений чай, який в Китаї дарують високопоставленим іноземним гостям. У нього довгі, плоскі і гострі, як леза, чаїнки. На відміну від більшості сортів, їх не скручують. Заваріть Тай Пін Хоу Куй у прозорому посуді і побачите неймовірний «танець Фенікса».

Пуер з відчутною енергією Ча Ци і медитативним станом. Врівноважує з першої піали, наповнює хвилями тепла, прояснює думки, дозволяє позбутися нав'язливих думок і сконцентруватися на важливому. Можливо, тому його обожнюють буддійські і даоські ченці?

Я запостила ті два чаї, щоб показати різницю в ціні. Ти ж сказав бери будь-який :-)
Ні, так навмання обирати - то таке... Треба спочатку скуштувати. Таня мені колись давала, загорнутий у маленьких пакуночках, начебто з Китаю привезений. Як на мене - чай та й чай. Але я його і заварювала як звичайний, а щойно почитала, що треба не так.
Оце думаю треба спробувати свої трави так заварити, як зелений. Може вони теж тоді смачніші будуть. А я шаллю кип'ятком і тримаю 15 хвилин, то трава травою :-)

А загалом, коли скінчиться війна, я планую посадити кімнатний чайний кущ.

Виявляється, ці красивенні дерева здатні і у нас рости. Павловнія повстяна.

sad24.com.ua.webp

Назад
Зверху Знизу