Історія з окулярами продовжується - ось що непросто

Виявляється, що дві цифри 62-64 - це не просто крок, типу можна і так, і так, а різниця для близу і для далі. Тобто якщо дивитися вдаль, то беруть останню цифру. І ось тут виникло питання. Я продавчині в оптиці розповіла про свої сумніви щодо центровки, як поміряла готові з меншою центровкою і мені було норм, і ми почали міряти знову. Вона наміряла 64. Тобто виходить, що в моєму старому рецепті 64-66 було вірно

За рецептом лікарки треба ставити 64, бо то ж остання цифра для далі.
Продавчиня запропонувала щоб я дивилася в ті скельця, якими перевіряють (вона мінятиме центровку), і порівнювала як мені зручніше, щоб напевне. І от в 66 є спотворення, тобто це забагато. Але найкраще для оцей з 62. От тому і в тих готових було добре.
Я зараз взагалі розгубилася. Тобто за вимірюванням треба ставити ніяк не менше 64, а краще мені в 62.
Але можливо, що в старих окулярах вона 62 стояла, і очі просто звикли до такої. І вони звикнуть і назад і до правильної 64. Але я вже тепер боюся, згадуючи ті, що лежать нові, які не підходять.
А ще якби я не витягла пластмасові скельця з оправи, то б віддала майстру вже сьогодні. Без них не беруть, бо треба щоб оправа була нова, якщо своя вона і свої лінзи. А тепер заберуть завтра, а зроблять орієнтовно в п'ятницю. Довго.