Сегодня 10 мая 2012г. в 18:40, сотрудник ДПС вручил мне Уведомление о моём вызове в ДПС ГАИ. Видимо это реакция на моё заявление о преступлении отправленное в прокуратуру 23.04.2012.
Текст заявления:
ЗАЯВА ПРО ЗЛОЧИН
Ця заява подана в порядку ст. 95 КПК України яка надає право громадянину повідомити органи прокуратури про вчинений злочин. Предметом даної заяви є незаконне затримання працівниками ДАІ громадянина Плінського Дениса Володимировича.
Суть справи:
29 березня 2012 року, близько 12 год. 58 хв. за адресою: м. Харків, на вул. Полтавський шлях 57, мною було зафіксовано як працівники ДПС безпідставно зупиняли транспортні засоби с порушенням ПДД п.п. 15.9 (на виїзді с прилеглої території та на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків) чим створювали затор та перешкоду для вільного та безпечного пересування, та відразу відпускали. Номери значків робітників ДПС (ХА 0544 та ХА 0153). Транспортний засіб ДАІ МВС України ВАЗ 2107 синього кольору.
Відповідно Доручення Президента за №42002/0/1-11 від 01.09.2011 чітко сказано про недопущення безпідставного зупинення працівниками підрозділів міліції транспортних засобів для перевірки їх технічного контролю.
Після того, як я вирішив скористатись своїм правом на запис, котре надається мені ст. 9 ЗУ «Про інформацію» и ст.3 ЗУ «Про міліцію» і зафіксувати дії інспектора ДПС на мобільний телефон, інспектор ДПС Литовченко Артем Юрійович (жетон ХА0544) провів незаконе затримання (без складання протоколу) та силою посадив мене у службове авто. Інспектор ДПС Ніколенко Олексій Олександрович (жетон ХА0153) повів себе як переодягнутий злочинець, дії якого можуть класифікуватись тільки Кримінальним Кодексом України, у службовому авто він відійняв мій мобільний телефон.
Дані дії підлягають під ст. Кримінального Кодексу і несумісні зі званням співробітника міліції. На протязі нашої розмови ст. сержант розмовляв зі мною в тоні, недопустимому для співробітника міліції, чим порушив ЗУ «Про дорожній рух», ЗУ «Про міліцію», Інструкцію з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України (затверджено Наказом МВС від 27.03.2009 N 111).
Коли я намагався пояснити, інспектору ДПС Ніколенко О.О., що відео фіксація працівників МВС Законна, він став виламувати мені пальці на лівій руці, незаконно застосувавши по відношенню до мене фізичну силу, чим порушив ст. 12, 13 ЗУ «Про міліцію».
Додатки: 3 копії фотознімків.
Вважаю, що таке істотне порушення вимог законодавства щодо громадянина з боку співробітника міліції є перевищенням з його боку службових повноважень, а отже, утворює склад злочину, передбаченого ч.1 ст.365 КК України.
З іншого боку, допущення керівництвом відповідного підрозділу ДАІ таких порушень з боку працівників останнього, є службовою недбалістю, що утворює склад злочину, передбаченого ч.1 ст.367 КК України.
На підставі викладеного, керуючись стст.94, 95, 97 КПК України,
ПРОШУ:
1. Порушити за зазначеними фактами кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених стст.365 ч.1, 367 ч.1 КК України.
2. Дати відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України „Про звернення громадян”.
23.04.2012
Уведомление:
ашттп://s019.radikal.ру/i609/1205/77/df430dc24148.jpg
А может и в ответ на заявление о нарушении сотрудниками законов отправленное Начальнику ОГАИ по обслуживанию г. Харькова и автомобильно-технической инспекции полковнику милиции Федянину Борису Леонидовичу ул. Шевченко, 315а, г. Харьков, 61033 датированные 06.04.12.
Кстати Федянину было отправлено 3 заявления, и в прокуратуру тоже 3шт.