Охтирський пивоварний завод виробляє живе пиво з натуральної сировини без консервантів та без застосування пастеризації.
Основою нашого пива є:
вода – із власних артезіанських свердловин, піднята з глибини 110 м. Має повноцінний мінеральний склад придатний для виробництва пива, та благодійно впливає на організм людини. Використовується у виробництві після механічної фільтрації без використання водопідготовок, що корегують хімічний склад. Відповідає ДСанПіН 2.2.4-171-10
солод ячмінний світлий – натуральний пророщений ячмінь, цілісний живий організм. Виготовлений за ДСТУ 4282:2004 “Солод пивоварний ячмінний. Загальні технічні умови.”
ячмінь, крупа рисова – натуральна природня зернова культура, що відповідає ДСТУ 3769-98 “Ячмінь. Технічні умови”, ГОСТ 6292-93 “Крупа рисова. Технічні умови”
цукор – натуральний продукт рослинного походження, що відповідає ДСТУ 4623:2006 “Цукор білий. Технічні умови”
для довершення аромату та повноцінності смаку пива, використовується єдина в своєму роді витка рослина в Україні – хміль.
В технології виробництва відсутня згубна для корисних речовин теплова обробка (пастеризація) готового продукту, за рахунок чого в пиві збережені одиничні живі залишкові дріжджі, які збагачують пиво вітамінами групи В (В1 і В2), РР та корисними мікроелементами.
Продукція пройшла дослідження в лабораторії Міністерства охорони здоров'я України. Отримала висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, який підтверджує, що пиво - живе.
Охтирський пивоварний завод розливає пиво в скляні пляшки місткістю 0,5 л, і ПЕТФ пляшки місткістю 1,0л, 1,5л та 2,0л, а також в кег-бочки місткістю 30 л і 50 л.
Охтирський пивоварний завод з 2007 року реалізовує програму випуску безалкогольного напою "Живчик" в пляшки ПЕТФ місткістю 0,5л, 1,0л та 2,0 л.
Продукцію Охтирського пивзаводу смакують в Харкові, Луганську, Донецьку, Полтаві, Черкасах, Кіровограді, Дніпропетровську, Сумах.
2007 - 2015 ПАТ "Охтирський пивоварний завод"