Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Бывалые, посоветуйте добровольцу (або як салага пішов на війненьку 🙂).

• Автор теми Автор теми @lien
  • Дата створення Дата створення
Доречі, дороговізна набоїв та палива - одна з причин поганої підготовки бійців. 🙁
Якщо з радянськіми 5,45 та 7,62 і натовскім 5,56 більш-менш норм, дають потренуватись на полігоні, то з великими калібрами, гранатами, гранатометами нато - вже дефіцит.
Цільових снайперських набоїв теж невистачає для тренувань, постійно якесь кулеметне лайно дають.
Як я можу, наприклад, швидко стрельнути в бою, під обстрілом, з якогось там американського, або шведського гранатомета, якщо я лише 1 раз колись з такого стрельнув? А теорія швидко забувається без практиці 🙁.
Теж саме, я думаю, і у танкистів, чи артилеристів...
Добре, шо хоч з дронами таких проблем немає.

Нікакой зарплаті нє хватіт.
Спочатку, спортсмени-добровольці та любителі, які прийшли зі своїми гвинтівками, тренувалися своїми набоями. Хтось навіть займався релоудінгом (тобто споряджали набої самі - так дешевше і якісніше).
Але постійно буркотили, як це дорого 🤷‍♂️.
Звісно, ніхто їм не компенсував це і навіть "дякую" не сказали, що витрачали свої гроші на війну, служачи при цьому. 😒

Танкистам Т-72/80/64 и экипажам БМП-2, БТР-3 БТР-4 проще на них есть тренажеры в железе разной степени детализации дрыганья кабин но алгоритм и навыки прицеливания там в норме
Про всякие швецко-немецкие и прочих нововведения видел обзор пультов наводчика для лео 1 впринципе тоже +- ничего

возможно есть еще что то, но вероятно в линейных частях с этим туго кроме мб варианта в видео

Щось згадалося, як ми в березні 22-го, на П.Салтівці, пішли пристрілювати гвинтівки на тротуар біля криниці 😈 (бо ніяких полігонів тоді не було).
Проблема була в тому, що там ще мешкало багато цивільних і вони постійно шастали туди-сюди на криничку.
Мішень ми повісили так, щоб кулі летіли у кущі на схилі яруги, але поперек проходила доріжка до водичкі. Тож, по черзі стояли там, попереджали.
І ось, стою я, підходить якійсь аватар і каже - "мене треба на тій бік, до мами". Я кажу "Зачекай, тут зараз хлопці струляють. І взагалі, по телефону обстріли обіцяють. Йшов би додому та не заважав воювати".
І тут хлопці починають гатити по мішені, а потім прильоти неподалеку "бах-бах!!!"
Сіняк одразу протверезив 👀 і каже "Так, бачу, чую, іншим разом, мабуть" - і миттю з'їбався.
🙂

Останнє редагування:
  • Це лайк!
Реакції: 023
Цільових снайперських набоїв теж невистачає для тренувань, постійно якесь кулеметне лайно дають.
Ну тут есть две стороны одна дает другая берет. Если набраться наглости для объяснения почему валовым патроном хуево то у Ибиса на ютубе это не раз обсуждалось и возможно получится перевоспитать дающего соответствующими видео. Если он то делает зная но желая закрыть показатели по подготовке то ой.. тут только сдача старшему начальству но это путь со звёздочками
ЗЫ для дронщиков делают боеприпасы при частях, вероятно релоадить валовый патрон организовано тоже возможно

Доречі, дороговізна набоїв та палива - одна з причин поганої підготовки бійців. 🙁
Якщо з радянськіми 5,45 та 7,62 і натовскім 5,56 більш-менш норм, дають потренуватись на полігоні, то з великими калібрами, гранатами, гранатометами нато - вже дефіцит.
Як я можу, наприклад, швидко стрельнути в бою, під обстрілом, з якогось там американського, або шведського гранатомета, якщо я лише 1 раз колись з такого стрельнув? А теорія швидко забувається без практиці 🙁.
Добре, шо хоч з дронами таких проблем немає.
Десь чи читав чи слухав про підготовку бійців на базах НАТО - типу двигун у бтр там не вимикають зовсім, тупо палять паливо, бо так треба - щоб був завжди на ходу. Бо паливо - це хуйня, а от безпека пересування та оперативніть реагування - на першому місці. Ну в нас трохи не так, напевно...

Десь чи читав чи слухав про підготовку бійців на базах НАТО - типу двигун у бтр там не вимикають зовсім, тупо палять паливо, бо так треба - щоб був завжди на ходу. Бо паливо - це хуйня, а от безпека пересування та оперативніть реагування - на першому місці. Ну в нас трохи не так, напевно...
да в том видео сказано что расход топлива считают на целый день а не на километраж или типа того

Знайома живе біля полігону.
З 2014 каже, як тільки якісь навчання, особливо з запрошеними з-за кордону колегами, так у дітей алергії, кашлі, неначе в повітрі шось зайве. Може такі чутливі діти.
Нагадало анекдот:
В якимсь селі почали будувати вишку сотового зв'язку. Ну, збудували. І почалося - бабці волають, пішли гуртом до предсєдатєля - їбать, у нас від цієї вишкі голова болить, усі ригаємо...
Предсєдатєль почухав бошку та й каже - уявляю, який піздець почнеться, коли оту вишку увімкнуть... 🤦‍♂️😒
Це я до чого - насправді думаєте, що на полігоні використовують якусь хімічну або біологічну зброю? 🙂 Чи, може, навіть, ядерну? 👀

Не хочу нікого образити, але у мене в дитинстві, запах диму (хотів написати запах напалму, але це вже зайве 🙂) був як ковток вільного життя 😁.
Мене так батько і шукав - вийде, подивиться, де дим - знач, туди. 🤷‍♂️
І ніякої алергії та кашлю.

ЗЫ для дронщиков делают боеприпасы при частях, вероятно релоадить валовый патрон организовано тоже возможно
Очень трудно закупить и ввезти нужные компоненты, основное - это пороха и пули. А МО такое не заказывает.

Нагадало анекдот:
В якимсь селі почали будувати вишку сотового зв'язку. Ну, збудували. І почалося - бабці волають, пішли гуртом до предсєдатєля - їбать, у нас від цієї вишкі голова болить, усі ригаємо...
Предсєдатєль почухав бошку та й каже - уявляю, який піздець почнеться, коли оту вишку увімкнуть... 🤦‍♂️😒
Це я до чого - насправді думаєте, що на полігоні використовують якусь хімічну або біологічну зброю? 🙂 Чи, може, навіть, ядерну? 👀
Реальна історія - антена радіотелескому в Гайдарах. Коли нею перестали опіклуватися як слід (а вимкнена вона була за кілька років до того), її вітер періодично зривав з кріплень і розгортав на селище. Так теж прибігали до директора, а той питав: "Як воно вас може опромінювати, коли ви самі ж усю дротову мідяху покрали?"

Очень трудно закупить и ввезти нужные компоненты, основное - это пороха и пули. А МО такое не заказывает.
Что можно сделать вынуть пули взвесить и рассортировать на группы по весу, порох с патронов высыпать взвесить и засыпать только из одной партии взвешивая порцию еботни много но для условных тренировок это лучше чем валовое случайное нечто.
ЗЫ это ведь не для вссех бойцов а для снайперов
ЗЫЫ артиллеристы некоторые так и ебутся взвешивая снаряды и сортируя их по весам.

Что можно сделать вынуть пули взвесить и рассортировать на группы по весу, порох с патронов высыпать взвесить и засыпать только из одной партии взвешивая порцию еботни много но для условных тренировок это лучше чем валовое случайное нечто.
ЗЫ это ведь не для вссех бойцов а для снайперов
ЗЫЫ артиллеристы некоторые так и ебутся взвешивая снаряды и сортируя их по весам.
Самая большая проблема - это ввезти. Потому что порох нужного сорта кому попало не продадут, пули - тем более. И наша таможня тут же начинает крутить яйца людям без лицензии. А для валовки и порох, бывает, догорает при вылете из ствола (на видео это видно, мы снимали), и пули центрованы как попало. А для "толстых" калибров - тем более.

Самая большая проблема - это ввезти. Потому что порох нужного сорта кому попало не продадут, пули - тем более. И наша таможня тут же начинает крутить яйца людям без лицензии. А для валовки и порох, бывает, догорает при вылете из ствола (на видео это видно, мы снимали), и пули центрованы как попало. А для "толстых" калибров - тем более.
То все от желания начальника, тот же Ибис делает свои патроны мелкими сериями по сравнению с "заводом" как новье так и в б/у гильзы. Нет никаких волшебных складов с которых его зампотылу специально не дают патронов для снайперов. Для дронщиков где на них делают ставку то им делают мастерскую. Для верефицированых снайперов тот же повернись живим проводит помощь материальную и в обучении, а где побоку ну выдадут патрон для пулемета и скажут нету специального не заебуй

То все от желания начальника, тот же Ибис делает свои патроны мелкими сериями по сравнению с "заводом" как новье так и в б/у гильзы. Нет никаких волшебных складов с которых его зампотылу специально не дают патронов для снайперов. Для дронщиков где на них делают ставку то им делают мастерскую. Для верефицированых снайперов тот же повернись живим проводит помощь материальную и в обучении, а где побоку ну выдадут патрон для пулемета и скажут нету специального не заебуй
У Ибиса - лицензия и давно налаженные связи на таможне. То же самое у Ствола. И даже у родимого ХАДО кое-что получалось, и у Зброи (в партнерстве с тем же Ибисом). Но это все инициатива снизу, власним коштом. Программ с господдержкой нет.

Не хочу нікого образити, але у мене в дитинстві, запах диму (хотів написати запах напалму, але це вже зайве 🙂) був як ковток вільного життя 😁.
Мене так батько і шукав - вийде, подивиться, де дим - знач, туди. 🤷‍♂️
І ніякої алергії та кашлю.
Та то ти мабуть "Партогас '" чи як там його.))). Я коли з болгарськими цигарками ховався в лопухах, так і палився))
Бо ,бля, облако диму було видно далеко.
Вуха ж мої вуха)))

Та то ти мабуть "Партогас '" чи як там його.))). Я коли з болгарськими цигарками ховався в лопухах, так і палився))
Бо ,бля, облако диму було видно далеко.
Вуха ж мої вуха)))
Та до чого тут цігарки?
Ми вогнища любили палити. Картоплю, яблука, навіть каштани смажили 🙂.
Ну і, звісно, щось вибухове кинути туди 😈.

Та до чого тут цігарки?
Ми вогнища любили палити. Картоплю, яблука, навіть каштани смажили 🙂.
Ну і, звісно, щось вибухове кинути туди 😈.
Як ми вижили? Карбід, селитра, магній!!!!
Шифер!!! А як же його в костер не кинути? )))
Пугачі з тормозних трубок, самопал..
Гарного вам дня!!

Назад
Зверху Знизу