Re: Байден снял санкции с компании строящей "Северный Поток
Марк Савчук
США та Німеччина підписали угоду про Північний Потік-2. ЗРАДА! АЛЯРМ! ГАНЬБА! Наші партнери кидають нас, як союзники кинули Польщу у 1939. Україну продали, і тепер нам кінець!
Я знаю, що вчора ви чули подібне. І ще почуєте не раз сьогодні. Сіяти паніку та зводити руки до неба з криками «ТА ЗА ШО?!» — це споконвічна традиція українського народу.
Проте давайте розберемось що сталося та з чого все почалося. А почалось все в 2019 році, коли в телефонній розмові з Трампом Зеленський пообіцяв «розібратися зі справою Бурізми, адже генеральний прокурор на 100% його людина».
Ще до інавгурації була зустріч у Києві помічників Джуліані (адвокат Трампа) Фрумана та Парнаса з партнером Зеленського Шефіром, де конкретно обговорювали «справу сина Байдена». Шефір зустріч не заперечує.
Пізніше наприкінці 2019 року, проросійський олігарх Дмитро Фірташ перевів дружині Парнаса 1 мільйон доларів, щоб Парнас, через Джуліані «закрив справи Фірташа». Це, до речі, задокументований факт, про який писали іноземні ЗМІ.
Для кращого розуміння ситуації, мушу нагадати, що на позаминулому тижні влада прийняла рішення списати Фірташу 50 мільярдів боргів. Тобто ЗЕкоманда прекрасно співпрацює з людьми, які платять чиновникам у США, щоб відмазатись і їздять в Україну, щоб просити «відкрити справу на сина Байдена».
На щастя, правоохоронці США працюють по-справжньому, бо що Парнас, що Фруман, що Джуліані зараз під слідством.
Коли весь цей схематоз вийшов з кулуарів і став активно обговорюватись на телебаченні та у соцмережах, команда Зеленського перелякалася і засіла тихенько. Але демократи це дуже добре запам'ятали. Щоб не писали «найчесніші ЗМІ», всякі там менделі, арестовичі та милованови — в США все прекрасно розуміють та пам'ятають.
Зеленський і Єрмак думають, що вони розумніші за всіх, але по факту — отримали репутацію дурників і клоунів як у республіканців, так і в їхніх «ворогів» — у демократів. Молодці, відпрацювали на 10 балів. Як результат, стосунки Байдена і Зеленського почалися з відвертої неприязні.
На цьому, дивовижна ЗЕкоманда не зупинилася — бо дно не пробито і стосунки зі США можна погіршити ще більше. Йдемо далі.
У цілій низці провалених зобов'язань по реформам, окремим моментом йде звільнення менеджменту Нафтогазу навесні 2021. Тоді Зеленський ПРЯМО В ОЧІ держсекретарю США Блінкену сказав, що «Коболєва звільняв Шмигаль. Я тут ні до чого». Уявили собі цю картину? Мені соромно.
Зеленський збрехав Блінкену й всі це знають. На засіданні (коли приймали рішення по НАКу), Шмигаль кілька разів виходив «в коридор» поговорити, де йому дзвонив Зеленський і чітко говорив, які рішення приймати. Про це Блінкену сказали багато людей, які були на засіданні. Треба бути абсолютно тупим ідіотом, щоб вважати, ніби такі речі можна зберігати в секреті.
Також американцям збрехали, коли розповідали про шалені збитки Нафтогазу. Як я казав, там все розуміють. США чудово знає, що схематоз Фірташа — основна причина збитків Нафтогазу, а не поганий менеджмент. Але Єрмак захотів свою людину в Нафтогазі і Єрмак отримав. Заради цього треба було лишень обдурити американців. Як вважаєте, хтось повірив у казки про «збитковий менеджмент»? Я вважаю, що американці вкотре переконались, що в Україні керують ідіоти та брехуни.
Ну і вишенька на торті — це припис НАЗК про звільнення Вітренка з посади. Припис був скерований Наглядовій Раді Нафтогазу, яка мала його розглянути та прийняти рішення. Але завдяки трьом членам Наглядової Ради, яких призначила держава, тобто Єрмак, розгляд питання тупо не відбувся. Вони прийшли і поставили умову: якщо розгляд питання про відставку Вітренка буде — ми встаємо та йдемо геть. Хіба так мають поводитись незалежні та об'єктивні члени Наглядової Ради? Ні, це просто Зеленський з Єрмаком далі вважають, ніби розумніші за інших.
Вітренко зараз у Вашингтоні і не може отримати ЖОДНОЇ серйозної зустрічі. Як і Єрмака, всі посилають Вітренка в те місце, яке не згадують при дітях. Ніхто не буде розмовляти з псевдо-СЕО, який в разі чого біжить, аж спотикається в ОАСК до судді Вовка оскаржувати припис НАЗК про своє звільнення.
Ну і насамкінець. ЗЕкоманда розмовляє з усіма західними партнерами з позиції «ви нам винні». З огляду на те, що ЗЕкоманда це купка шахраїв, клоунів та брехунів, У МЕНЕ ОЧІ НА ЛОБА ЛІЗУТЬ від такого нахабства.
Фактично Північний Потік 2 — це пряма реакція Заходу на те свавілля, який творить ЗЕкоманда і Слуга Народу.
P.S. А знаєте навіщо Зеленського запросили до Вашингтона 30 серпня?
Все просто — захід хоче почути, що він скаже на День Незалежності.
Ось і все. Чи буде там про «Україна частина європейської сім'ї» або «У України свій УНІКАЛЬНИЙ ШЛЯХ і їй ніхто не сміє вказувати що робити» (натякаючи на те, що наші нові друзяки тепер Китай).
Mark Savchuk, голова РГК НАБУ