2. Можешь показать где именно написано кого надо пропускать под косынку, а кого нет?
Я сча распишу цепочку пунктов, которые должны в твоей голове построить логическую цепочку и подтолкнуть к правильному выводу.
1.3. Учасники дорожнього руху зобов'язані знати й неухильно виконувати вимоги цих Правил, а також бути взаємно ввічливими.
Это значит, что ВСЕ ДОЛЖНЫ ЕХАТЬ ПО ПДД.
1.4. Кожний учасник дорожнього руху має право розраховувати на те, що й інші учасники виконують ці Правила.
Это значит, что я имею право расчитывать, что ВСЕ ЕДУТ ПО ПДД.
1.10. Терміни, що наведені у цих Правилах, мають таке значення:
дати дорогу - вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість;
Это значит, что я должен дать дорогу тем, кто ИМЕЕТ ПРЕИМУЩЕСТВО.
11.3. На дорогах із двостороннім рухом, які мають по одній смузі для руху в кожному напрямку, за відсутності суцільної лінії дорожньої розмітки чи відповідних дорожніх знаків виїзд на смугу зустрічного руху можливий лише для обгону та об'їзду перешкоди або зупинки чи стоянки біля лівого краю проїзної частини в населених пунктах у дозволених випадках, при цьому водії зустрічного напрямку мають перевагу.
Это значит, что субарист совершал обгон, но при этом у меня преимущество, если мы не говорим о перекрёстке.
14.6. Обгін заборонено:
а) на перехресті;
Это значит, что на перекрёсток нельзя заезжать и приближаться к нему по встречке.
Но мы видим, что Субару как раз именно этот пункт и нарушил. И ваши отговорки, что на самом деле нет - в пользу бедных. Мне ***** на эти ваши аргументы.
16.11. На перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається по другорядній дорозі, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перехрещення проїзних частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху.
Это значит, что НА ПЕРЕКРЁСТКЕ я должен дать дорогу тем, кто приближается к нему. А приближаться к нему можно лишь согласно ПДД, как мы уже выяснили в предыдущих пунктах. Так что в данном кокнретном случае при повороте направо я никому не должен уступать дорогу, потому что НЕКОМУ. Ведь все мы помним, что все вокруг должны ехать по ПДД, правда? И что у меня есть право на это расчитывать.