Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

А ты уже зароботал себе Bitcoin?

Re: А ты уже зароботал себе Bitcoin?

заплатити десять доларів за кордон.
Але заплатив карткою без проблем.
А SWIFTом теж саме не зміг би.
Мабуть.
Який у цьому сенс?

Сенс обмежень - економічний - зменшити відтік валюти за кордон, зменшити дефіцит поточного рахунку у платіжному балансі.

Я так і написав цій людині, що протокол SWIFT передбачає виправлення після відправки.
І у його випадку можна спробувати обійтися без повернення платежу.
Але є мабуть ситуації, коли виправлення не врятує.
Наприклад, отримувач помер чи закрив рахунок і виїхав з країни.
Тобто не може отримати платіж.
Гроші в такому випадку повинні повернутися відправнику?
Вони будуть повернуті зараз?
Чи зависнуть?
Тому що за кордон SWIFTом платити не можна,
а зворотній платіж для повернення - теж платіж?

Так який сенс обмежувати платежі за кордон і вивід валюти SWIFTом і не обмежувати те саме картками?

Які зараз ліміти для платежів картками?Там не можна вивести значні суми?
Обмеження для SWIFT (повна заборона для платежів на вивід і на повернення помилкових платежів) не суперечать вимогам SWIFT чи суперечать?

Я так і написав цій людині, що протокол SWIFT передбачає виправлення після відправки.
І у його випадку можна спробувати обійтися без повернення платежу.
Але є мабуть ситуації, коли виправлення не врятує.
Наприклад, отримувач помер чи закрив рахунок і виїхав з країни.
Тобто не може отримати платіж.
Гроші в такому випадку повинні повернутися відправнику?
Вони будуть повернуті зараз?
Чи зависнуть?
Тому що за кордон SWIFTом платити не можна,
а зворотній платіж для повернення - теж платіж?

Якщо отримувач помер, то ці гроші по нотаріальному припису має отримати спадкоємці. Якщо особа померла, або переїхала - це не є підставами для повернення платежу, якщо платіж зараховано на рахунок належного отримувача

Ну от задачка.Відправник відправив з-за кордону в Україну гроші,
отримувач тим часом закрив рахунок у банку і виїхав із України.
Банк отримувача не має відділень за кордоном.
Рахунку отримувача більше не існує.
Повинні гроші повернути відправнику за його запитом?
Будуть вони повернуті чи зависнуть?

Ну, Escrow ввело до чорного списку багато пострадянських країн.І Україну у тому числі. Значить, щось у нас не так стало.
Хоча раніше я плідно співпрацював з Escrow, тобто укладав угоди за їх допомогою.

А що мені дадуть глибокі теоретичні знання у SWIFT,
якщо мені банківський конультант чітко сказав,
якщо не розберемося, гроші зависнуть до невідомо якого моменту.
Так, вона сказала, протокол SWIFT передбачає повернення грошей у такому випадку грошей у висхідну точку. Але зараз ми швидше за все не зможемо повернути, тому що наша влада це заборонила.

По-перше, в Україні зараз діють обставини форс-мажору: воєнний стан та бойові дії. Що може звільнити сторону контракту від відповідальності за угодою. По-друге, електроні довірчі послуги в Україні поки що не гармонізовані з європейськими та амерськими. Мабуть тому.

Я знаю кого наймають банківськими консультантами. Там біль та пічаль в основному

Щоб не вигадувати ситуації, таке питання,чи передбачена у SWIFT можливість повернення грошей відправнику,
та чи може бути реалізована така можливість зараз при платежі в Україну?
Якщо повернення неможливе, суперечить це вимогам SWIFT чи ні?

Так. Година консультацій скінчилась. Час виконувати бойові завдання, поки громадяни на диванах страждають від обмежень валютного контролю :ги:

Якщо в Україні форс-мажор, що унеможливлює повноцінну роботу SWIFT то чи не доцільно зупинити розрахунки у SWIFT до закінчення форс-мажору?

Щоб не вигадувати ситуації, таке питання,чи передбачена у SWIFT можливість повернення грошей відправнику,
та чи може бути реалізована така можливість зараз при платежі в Україну?
Якщо повернення неможливе, суперечить це вимогам SWIFT чи ні?

1) існує, але «автоматичність», примусовість та відповідальність розподілені між учасниками, та залежать від конкретики.
2) не суперечить

Справедливості ради, у темі про криптовалюти треба сказати,що у криптоплатежах усілякі виправлення взагалі неможливі.
Мабуть.

За последний месяц при странных обстоятельствах умерли три богатейших и влиятельных человека в мире крипты

29-летний Николай Мушегян, разработчик стейблкоина DAI и соучредитель DEX биржи Balancer, утонул на пляже в Пуэрто-Рико 28 октября, после того, как написал в твиттере, что ЦРУ и Моссад собираются его *****.

30-летний Тиантиан Кулландер - соучредитель Amber Group, работавший ранее в Goldman Sachs и Morgan Stanley, умер "во сне" 23 ноября в Сингапуре.

53-летний Вячеслав Таран - миллиардер, основатель Forex Club, сооснователь Libertex Group, **** правления YouHodler SA, - разбился на вертолёте 25 ноября.

С Бинанс вывели больше миллиарда долларов за последние дни...

Мавроди красава, чтобы не говорили.
Уметь так натягивать огромные массы населения, причем неоднократно - талантище.

Назад
Зверху Знизу