Статус:
Offline
Реєстрація: 26.02.2007
Повідом.: 205482
Адреса: Харків
Реєстрація: 26.02.2007
Повідом.: 205482
Адреса: Харків
- 🟡 05:19 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
- #1
5 порад для здоров’я серця вiд МОЗ України
24.11.2018 21:17
5 порад для здоров’я серця вiд МОЗ України
Серцево-судинні захворювання в Україні є причиною понад половини – 67% – смертей.
The post
Серцево-судинні захворювання в Україні є причиною понад половини – 67% – смертей.
На
1. Киньте палити
Тютюнопаління є однією із головних причин виникнення серцево-судинних захворювань.
Якщо не можете кинути – зверніться на безкоштовну гарячу лінію «Я кидаю палити»: 0-800-50-55-60.
Через рік без паління ризик серцевого нападу знижується вдвічі, у порівнянні з ризиками курця.
2. Будьте активними
Приділяйте 1,5 години кардіонавантаженням щотижня. Займайтеся 30 хвилин 5 разів на тиждень. Це може бути будь-який вид активності, що змушує вас дихати важче, а ваше серце – битися швидше.
3. Слідкуйте за вагою і тим, що їсте
Надмірна вага підвищує ризик серцево-судинних захворювань.
Харчуйтеся здоровою, збалансованою їжею. Щодня їжте овочі і фрукти, а от насичених жирів, солі і цукру – якомога менше.
Окрема увага – до клітковини. Її в раціоні має бути щонайменше 30 грам щодня. Клітковина – це цільнозерновий хліб, каші з цільного зерна (що менше зерно оброблене, то краще), фрукти та овочі.
Щонайменше двічі на тиждень – їжте рибу, у тому числі порцію жирної риби, адже вона є потужним джерелом омега-3 жирних кислот, які захищають від проблем з серцем. Вагітні жінки та ті, які годують груддю, не повинні вживати більше двох порцій жирної риби на тиждень.
4. Відмовтесь від алкоголю
Надмірне вживання алкоголю не приносить користі жодному органу, серцю – зокрема. Систематичне вживання алкоголю збільшує ризики серцево-судинних захворювань.
5. Читайте етикетки на продуктах харчування
В магазині перевіряйте на етикетках не лише термін придатності, а й калорійність, жирність, вміст солі та цукру. Така звичка допоможе вам зробити кращий вибір на користь вашому серцю.
The post
24.11.2018 21:17
5 порад для здоров’я серця вiд МОЗ України
Серцево-судинні захворювання в Україні є причиною понад половини – 67% – смертей.
The post
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
appeared first on
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
.Серцево-судинні захворювання в Україні є причиною понад половини – 67% – смертей.
На
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
*опублікували прості поради щодо здоров’я серця.1. Киньте палити
Тютюнопаління є однією із головних причин виникнення серцево-судинних захворювань.
Якщо не можете кинути – зверніться на безкоштовну гарячу лінію «Я кидаю палити»: 0-800-50-55-60.
Через рік без паління ризик серцевого нападу знижується вдвічі, у порівнянні з ризиками курця.
2. Будьте активними
Приділяйте 1,5 години кардіонавантаженням щотижня. Займайтеся 30 хвилин 5 разів на тиждень. Це може бути будь-який вид активності, що змушує вас дихати важче, а ваше серце – битися швидше.
3. Слідкуйте за вагою і тим, що їсте
Надмірна вага підвищує ризик серцево-судинних захворювань.
Харчуйтеся здоровою, збалансованою їжею. Щодня їжте овочі і фрукти, а от насичених жирів, солі і цукру – якомога менше.
Окрема увага – до клітковини. Її в раціоні має бути щонайменше 30 грам щодня. Клітковина – це цільнозерновий хліб, каші з цільного зерна (що менше зерно оброблене, то краще), фрукти та овочі.
Щонайменше двічі на тиждень – їжте рибу, у тому числі порцію жирної риби, адже вона є потужним джерелом омега-3 жирних кислот, які захищають від проблем з серцем. Вагітні жінки та ті, які годують груддю, не повинні вживати більше двох порцій жирної риби на тиждень.
4. Відмовтесь від алкоголю
Надмірне вживання алкоголю не приносить користі жодному органу, серцю – зокрема. Систематичне вживання алкоголю збільшує ризики серцево-судинних захворювань.
5. Читайте етикетки на продуктах харчування
В магазині перевіряйте на етикетках не лише термін придатності, а й калорійність, жирність, вміст солі та цукру. Така звичка допоможе вам зробити кращий вибір на користь вашому серцю.
The post
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
appeared first on
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
.
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі