CAXAP
Куратор теми
Статус: Офлайн
Повідом.: 30393
Повідом.: 30393
Ірина Геращенко коментує «Краматорську зраду»
З подачі певних самих «активістів» , які в усьому бачать зраду, у фб розширюється пост, який набрав тисячі лайків і стільки ж репостів, в якому звинувачуються організатори поїздки краматорських дітей до Хорватії в нечесності, депутатки від БПП в піарі, діти батьків з Краматорська в мажористості, а самі батьки з Краматорська в тому, що вони працюють в мерії на державу Україну, а значить, їх діти недостойний ніяких заохочень .
Разом з Mariya Ionova протягом цих чотирьох років ми доклали чимало зусиль, аби Посли європейських країн відвідали Донбас і потім вони щиро допомогали українським воїнам і українським дітям. Протягом цих років було організовано десятки груп дітей , що в різний спосіб постраждали від війни, на лікування і відпочинок до Хорватії, Словенії, Балтії, й ми завжди тому раділи і пишалися нашими друзями , які щиро допомогали і допомагають .За ці роки в Хорватії змогли відпочити більше 3 тисяч дітей - з дуже різних соціальних прошарків, бо для хорватської сторони -це все діти з України , діти, які постраждали від війни. Це були різні програми- державні, приватні, регіональні, гуманітарні, благодійни, об‘єднанні однією благородною метою - підтримати дітей. Так само й цього разу, завдяки допомозі Посольства Хорватії і особисто пана Посла, друга України пана Томіслава, в короткі терміни вдалося сформувати групу дітей, які поїхали до Хорватії. До речі, ми з Марією Іоновою ( не хотіла це писати, але тепер змушена) , разом з друзями , Артуром Герасімовим і іншими ще ДОКЛАЛИ особисті кошти до фінансування проекту- на залізничні квитки , й на один з автобусів ( це 128 тисяч гривень) , ще 1 автобус - забезпечила Львівська ОДА , також ми профінансували переїзд автобусів паром- 2000 євро , адже дітей мали доставити в Хорватію автобусом, й це мала покрити українська сторона. Й звичайно, точно не ми формували остаточні списки, але впевнена , що там всі діти - гідні заохочення. Й я особисто не знаю жодної дитини з тих списків і тим більше їх батьків, аде тепер з радістю познайомлюся, коли наступного разу приїду до Краматорська .
Наскільки мені відомо, серед 118 школярів - є діти загиблих пілотів ІЛ- 76, діти 128 бригади , є діти героїв Небесної сотні і військовослужбовців інших бригад і батальйонів. На жаль, в останню хвилину кілька родин відмовилися від цікавої подорожі , бо не встигли вчасно зробити паспорти чи нотаріальні документи, й про це зараз пишуть в фб їх батьки, які намагаються захистити від бруду організаторів поїздки і дітей, що поїхали. Ці батьки наголошують, що до останньої хвилини планували їхати, але одна дитина поїхала в ці ж терміни на міжнародні змагання, в інших родин- не склалося. Наприклад, одна з ГО, яка допомогали формувати списки, пише на захист організаторів поїздки, що з 11 дітей військових чи напівсиріт 5 в останню хвилину відмовилися, бо виникли інші плани чи не встигли з документами. Ну, життя триває, сподіваюся , будуть ще й інші шанси й нагоди цім дітям вирушити в мандрівку.;
Кого ж краматорські «активісти «, один кандидат в президенти і підхопивші цей бруд ЗМІ називають « мажорами»? Можливо , А.Л.- хлопця, чий батько - до речі ВПО, дійсно працює в мерії, працює на українську державу. Скажіть мені, чому ви принижуєте людей, які працюють на Донбасі на українську державу, які не зрадили Україну? Й чому працювати в мерії - це соромніше , ніж бути активістом ? Як нам ще заохочувати людей працювати на Україну на Донбасі, якщо ми дозволяємо собі принижувати їх і їх дітей? До вашого відома, державні установи часто є недоукомплектованими, мало хто хоче працювати на непростій роботі на невелику зарплату. Й особлива подяка ВПО, які сьогодні працюють на Україну, в т ч в держустановах.
Чи може « мажорка « К. К. , учасниця громадських рухів, рекомендована директоркою школи, дівчинка з неповної родини? Так , її тато не воював, бо в неї немає тата, але хіба це привід для «актівістів» принижувати цю дитину і її маму, й директорку школи? Чи О.К.- донька волонтерки, в 10 років має дорослий розряд по плаванню, « мажорка»? Так ми хочемо, щоб ця дитина стала , можливо, олімпійською чемпіонкою і прославляла Україну і український Донбас. Навіщо її принижувати? Чи може мажор М.С.- прийомний син одного місцевого депутата ( не від БПП, заспокойтеся, та й не знали ми , хто його батько), а хлопця рекомендували як головного героя у виставі про Василя Стуса! У виставі про Стуса на Донбасі , чуєте ви, «активісти»! Й да, хлопець ще має розряд по баскетболу і його так теж хотіли заохотити до нових досягнень.
Й коли діти чи дорослі Донбасу ідуть на Західну чи Центральну Україну, ми ж всі це вітаємо, бо саме так руйнуються міфи про різні України. Чому ж ми не вміємо порадіти, коли діти з зони АТО / ООС побачать країну, яка пережила війну і змогла подолати наслідки?
Зараз,під час виборчої кампанії, всі політики багато говорять про повернення Донбасу і Криму. Як людина, як буває там щомісяця, я точно знаю, що повертати Донбас можливо лише через повернення людей. Через боротьбу за людей. І надалі відстоюватиму цю позицію і ніколи не ділитиму людей Донбасу на сорти за їх соціальним статусом. Тим більше, не ділитиму на сорти дітей з Донбасу, вони всі бачили , що таке « русский мир» і пережили війну і окупацію, обстріли і страх, втрату родин, родичів, друзів, психологічні проблеми. Хтось менше, хтось більше- але всі!!! В мене немає питань до дітей. Є- до дорослих. Є ті, хто за Україну, й хто проти. В мене є питання до мерів Дружковки і Костянтинівки, я їх неодноразово задавала, задаватиму , в т ч через запити до відповідних компетентних органів. Але я щиро шаную всіх держслужбовців, які на мізерні зарплати працюють в органах виконвчоі влади, на Україну. Й серед низ багато ВПО, й не « активістам « іх судити. Я щиро шаную вчителів Донбасу, які виховують Украінців, які працюють на важкій роботі за невелику зарплату. В тому числі і директори шкіл. Я не вважаю дітей вчителів і директорів шкіл мажорами. . Маленькі Українці, школярі, до яких би соціальних категорій не належали-рівні! Й якщо вони мають успіхи- в навчанні, спорті, громадському житті, якщо вони активісти- то точно мають право на заохочення.
Ми й далі все робитимемо для зшивання України, а не для розколу, для допомоги Донбасу, а не сегрегації жителів регіону. Є один критерій- ЗА чи ПРОТИ України. Й кожен на своєму місці має працювати НА Україну- в армії, школі, на держслужбі. Така моя позиція, сподіваюся, вона зрозуміла.
В політиці і журналістиці потрібно вміти вибачатися за помилки. З Дмитром Гнапом ми колись познайомилися в «Нашій Україні», й мені тоді здавалося, нас об‘єднують ключові речі- віра в країну і принципи. Дмитре, сподіваюся, ти вибачишся перед дітьми, яких незаслужено і невмотивовано образив всім постом, перед їх батьками. Було б чесно й перед організаторами поїздки. Всі помиляються, ти цим постом помилився. Також очікую, що всі ті, хто тут проклинали дітей і організаторів, вичистять свої чорні слова і перестануть розганяти зраду. Всім- теплого літа. Ми ж з Марією, попри все пережите, не опустимо руки й надалі будемо робити все , що в наших силах, аби якомога більше дітей і дорослих Донбасу побачити Україну і Європу. Це добрий і і важливий досвід.
Р. S. Якось з представниками Ватикану обговорювали можливість лікування українських дітей. Ті обережно запитали, що б я сказала, аби вони запропонували взяти на лікування й дітей з окупованих територій? Я гаряче підтримала цю ідею! Бо там теж українські діти! Й ми точно маємо за них боротися. За їх уми і душі. Цікаво, що б про них написали деякі наші « активісти» і « кандидати»? Що це діти бойовиків і сепарів? ........
PP. SS. Брудний пост про дітей набрав тисячі лайків і репостів. Цікаво, скільки ж людей підтримають пост з позиціює, що всі діти Донбасу - рівні. Я проти того, щоб Україна перетворювалася на країну шарікових, які вважають що діти службовців і вчителів чимсь гірше , ніж діти робітників і селян. Ми це вже проходили.
На жаль , не можу тягнути пана Гнапа , може йому й не потрібна наша з Машою відповідь, але хто може- тягніть, будь ласка, бо нас там проклинають і звинувачують в усіх сметних гріхах.