Статус: Офлайн
Повідом.: 18868
Повідом.: 18868
При "єслі-шо" можно винта викрутить і ногтьом не зрізаним. Я вже не кажу про ніж, монєтку ілі пряжку от ремня. А буде хрест, шестіграннік ілі ще яка крутізна-по закону подлості (Мерфі) ключ кудись пропаде, ілі як і должно буть в армії, буде пройобаний. Так шо откриті прості шліци рулят!
Ти знаєш, мені хлопці розповідали як за часів СРСР на Півночі вони ремонтували гвинтокрил.Відремонтували, і тут виявилось, що не вистачає однієї викрутки. Шукали. На вулиці мінус 45 і вітер. Вони шукали викрутку. Розіборали те, що ремонтували, не знайшли. Знову шукали. Так було дуже довго, поки один з солдат -технарів не наштовхнувся на ту прокляту викрутку, запхану ним за халяву унта. Били його. Довго.
Так, що до військової техніки закони Мерфі не дуже годяться.
А я сам колись став жертвою законів Мерфі. Проектував я купонний апарат. То така хєрня, яка бере зі стопки бумажечку і вкладає її в пачку цигарок. На швидкості 5000 цигарок на хвилину. Хєрня складна, потребує дуже точного виконання та наладки, радіусний стіл з пазами в яких з зазором 0,02 мм бігають шипи...
Зробили. Дома поставили на машину - працює. Без косяків. Повезли в Польщу. Там нам дали на монтаж 4 години ( 50 доларів за хвилину простою). Ми поставили, все працює, тільки встали, щоб піти перекурить - машина ловить мертвого клина і зупиняється! ЧП! Довго ми бились, не можемо з'ясувати причину клина. Від'єднали наш купонний апарат від машини - він працює, з машиною - ні! Директор кругом нас бігає, слиною як верблюд плюється, простой!!!! А машина, як назло, в зворотньому напрямку працює, а в нормальному - клин! Потім один дуже толковий налагоджувальник з наших, поляки слабі в цьому ділі, поліз в машину і дістав з неї мідну трубку, яка повинна бути закріплена зверху і через отвір змазувати зубчату пару в місті її контакта. Трубка відкрутилася і впала між шестернями. Коли крутимо в зворотньому напрямку - трубку викидає а в робочому - затягує між шестернями. Взяв я ту трубку, відніс директору і не вибираючи виразів, сказав, що думаю про нього і його підлеглих. Правда, кожному з українських учасників події директор подарував по літровій пляшці золотої текіли і дав транспортер, щоб ми поїхали, подивились Вавель в Кракові.