ЩОДЕННИК МОРПІХА. День 30-31 (суботта-неділя). Місяць служби. Висновки.
Отже, перший місяць моє служби в армії пройшов. Хочу підвести перші висновки існування матроса Чмута Т.М. у Військово-морських силах України:
1. В армії служити можна. Не варто боятися, що тут щось страшне і незвідане, що хтось когось ображає чи жахливі умови. Не бійтеся відправляти своїх дітей/чоловіків на службу. Тут так як має бути в армії яка лиш зароджується.
2. В армії служити треба. Чим більше розумних і адекватних людей тут буде тим краща і продуктивніша буде служба. Запрошує всіх розумних і адекватних до нас

))
3. Забезпечення в армії на зачаточному рівні. За місяць служби мені видали: котел, ложку, чашку, каремат, флягу. Все. Форми/взуття/головного убора немає і невідомо чи буде. Є проблеми зі зброєю (СВД, короби до ПКМів, інвентар для чистки і обслуговування зброї, масло).
4. Величезна проблема, напевно, одна з 3-х найбільших, це БЮРОКРАТІЯ. Взводі, ротні, сержанти надзвичайно не ефективно тратять час на заповнення, вирізання, малювання і т.д. величезної кучі паперів які толком нікому не треба, але які з них вимагає керівництво. Це проблема не те що ВМС, це проблема всієї нашої армії!!! Да, принтерів НЕМАЄ, папір офіцери мають купувати за свої копійчані зарплати, як і фарбу і т.д.
5. Їжа. Їжа в арміє є і її вистачає, ніхто не голодає. І на цьому варто закінчити. Чогось хорошого не скажу я вам про їжу...
6. Командування. Командування ВМСУ, об'єктивно, мене розчарувало і викликає дуже багато критичних питань. Про це буде окремий гнівно-незадоволений пост. Командування на рівні батальйону теж не ідеальне, однак, сержанти, взводі і ротні більш мотивовані та зацікавлені аніж інші командири.
7. Підготовка. Підготовка є, і на мою думку, досить непогана. Однак, не повноцінна. Не вистачає інжинерно-саперної, топографії, медичної, і рядом іншої. Обіцяють, що все буде в майбутньому... Будемо чекати. А тим часом щодня поле і поле і поле. І це чудово.
8. Аватари. Аватари є і їх багато( Їх дуже багато, і що з ними робити я не знаю... Але *****а з мого відділення ми з роти виженемо. Ібо у ДШРі таких не буде.
P.S.Тримайте фоточку

)